Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 38866 tot 38870
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

'Europese aandelen laag gewaardeerd'

De risicopremie voor Europese aandelen is excessief laag. Zelfs als de bedrijfswinsten dalen, dan nog is de koerswinstverhouding niet hoog.

Dat zegt DWS, de vermogensbeheerder van Deutsche Bank, in een rapport. Volgens DWS ligt de risicopremie op Europese aandelen 30% boven het lange termijngemiddelde. DWS is vooral te spreken over Duitse aandelen. Ondernemingen uit opkomende markten zullen hun voordeel halen uit verdere fiscale en monetaire stimulering in hun thuismarkten en internationaal georiënteerde bedrijven zoals die uit Duitsland zullen daar weer profijt van hebben, aldus DWS.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall street opent lager

Wall Street zal vrijdag naar verwachting lager openen, waarbij de teleurstellende resultaten van Microsoft en Google donderdag en de voorbeurs verschenen cijfers van General Electric en McDonald's het sentiment onder druk zetten. Woningbouwdata die later op de rol staan kunnen wellicht nog voor een positieve impuls zorgen.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan, waarbij DJIA futures 40 punten verliezen, de Nasdaq futures 3,75 punten dalen en de S&P futures 2,70 punten afstaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Het ABC van de Chinese aandelenbeurs

Beleggen in China is niet gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten aandelen. Er zijn A-aandelen, B-aandelen en H-aandelen. Wat is nu het verschil?

A-aandelen zijn aandelen van Chinese bedrijven, genoteerd in de Chinese munt (Yuan) die worden verhandeld tussen Chinese beleggers. Enkel Qualified Foreign Institutional Investors krijgen toegang tot deze aandelen.

B-aandelen zijn Chinese bedrijven die genoteerd staan in U.S. dollars op de beurs van Shanghai of in Hong Kong dollars op de beurs van Shenzhen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag naar verwachting licht lager openen. Beleggers verwerken wederom een stroom aan kwartaalcijfers, waaronder de resultaten van de Dow-fondsen Microsoft, General Electric (GE) en McDonald's. Daarnaast wordt nog gewacht op cijfers over de verkopen van bestaande huizen, die een halfuur na opening van de beurs bekend worden gemaakt.

Het Amerikaanse industriële concern GE boekte in het derde kwartaal meer winst dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van een sterke vraag naar zijn energieturbines en locomotieven. Exclusief eenmalige posten was de winst per aandeel 36 dollarcent, wat overeenkomt met de prognoses van analisten. De omzet viel echter lager uit dan verwacht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Duitsland krijgt groot tekort arbeidskrachten

Duitsland krijgt te maken met een steeds groter tekort aan geschoolde arbeidskrachten, dat in het jaar 2025 opgelopen zal zijn tot 3,5 miljoen.

De toestroom van Oost-Europese arbeiders is tot op heden volstrekt onvoldoende gebleken om die ontwikkeling tot staan te brengen, waarschuwt het Duitse UWV vrijdag in Duitse media.

Het openstellen van de grenzen voor Oost-Europeanen heeft volgens UWV-directeur Raimund Becker niet het gewenste effect gehad. In plaats van naar Duitsland zijn veel werkzoekenden naar Groot-Brittannië gegaan.