Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38876 tot 38880
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spaanse rente omhoog

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties is donderdag opgelopen tot 5,93 procent. De stijging volgde op de verlaging van de kredietwaardigheid van het land door kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) met twee stappen.

Hiermee stond de Spaanse rente net iets boven het hoogste punt van woensdag. Vorige week vrijdag lag de rente voor het laatst hoger, op 5,98 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

AEX verder omlaag

De koersen in Amsterdam zakken verder weg.

De beurs in Amsterdam is lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend met verliezen in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Daarnaast wordt de stemming gedrukt door een kredietverlaging voor Spanje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Treasuries zijn niet zo veilig als men denkt

In de afgelopen jaren golden ‘bonds’ als een veilige belegging tegen de achtergrond van een wereld die zich voortdurend in een crisissituatie bevindt. Schijn bedreigt echter, want de veiligheid geboden door staatsobligaties is een relatief gegeven. Ze zijn namelijk slechts zo veilig als het land die ze uitgeeft veilig is.

Mitchell Stapley, de obligatiespecialist van Fifth Third Asset Management, voelt zich momenteel allesbehalve veilig met een belegging in U.S. Treasuries. In 1994 verhoogde de U.S. Federal Reserve 6x de rente, met een gemiddeld verlies van 4,6 % voor Treasuries tot gevolg.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Nieuwe algemene staking Griekenland op 18 oktober

De twee Griekse vakbondscentrales hebben opgeroepen tot een algemene 24 urenstaking op 18 oktober, tijdens een Europese top. Het gaat om de tweede nationale staking in minder dan een maand tijd tegen de nieuwe besparingsmaatregelen, die de Grieken door de EU en het IMF opgelegd krijgen. Dat hebben de bonden vandaag gemeld.

De vakbondskoepel van de Griekse privésector (GSEE) en die van de publieke sector (Adedy) hebben tijdens een gemeenschappelijke vergadering tot de staking opgeroepen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

'700.000 huizenkopers met restschuld'

Huizenbezitters die na 2000 een woning hebben gekocht, lijden verlies, als ze hun huis nu zouden verkopen. Kopers uit 2008 staan er het slechtst voor: zij kunnen met een restschuld van ruim 81.000 euro blijven zitten.

Dat schrijft de Volkskrant. De gemiddelde huizenprijs is sinds het hoogtepunt op de woningmarkt in 2008