Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38876 tot 38880
Bron: turkishweekly.net
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Turkije is op weg om de 3de grootste economie van Europa te worden.

Turkish Finance Minister Mehmet Simsek said that Turkey was advancing in becoming Europe's third and world's tenth economy.

Speaking at Turkey Investment Conference in New York on Friday, Simsek said that Turkish government was also working on struggle against corruption.

Comparing Turkey with European countries, Simsek said that while Europe was still having problems about employment issue, the unemployment rate in Turkey was decreasing each day.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Grieken verdubbelen inspanning voor lening

Griekenland gaat zich dubbel zo hard inzetten om een akkoord te bereiken met zijn internationale kredietverleners.

Dat zei de Griekse minister Yannis Stournaras van Financiƫn zaterdag in een vraaggesprek met zakenkrant Imerissia.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Tienduizenden protesteren in Londen tegen besparingen

In de Britse hoofdstad Londen zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het besparingsbeleid van de regering. Naast de werknemers van openbare diensten en ziekenhuizen, stapten onder meer ook werkloze jongeren mee in de optocht.

Daarnaast was er protest in het Noord-Ierse Belfast en in de Schotse stad Glasgow. De vakbonden kondigden bovendien aan binnenkort een algemene staking te zullen organiseren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

'Ook Duitsland schuldig aan eurocrisis'

Niet alleen de zuidelijke eurolanden hebben schuld aan de eurocrisis. Ook de Duitse regering en de banken zijn verantwoordelijk voor het probleem.

Dit verklaarde Paul de Grauwe, hoogleraar aan de London School of Economics, tijdens een congres van de Belgische zakenkrant De Tijd.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 42

Deze week wil ik de nieuwsbrief van Richard de Feber even onder de aandacht brengen. Daarnaast kijken we naar een idioot voorstel van President Hollande, de obligaties en naar goud.

Richard de Feber van goudportal.nl heeft ook een dagelijkse gratis nieuwsbrief. U ontvangt dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag. Daarnaast schrijven Marc Haagen, Richard de Feber en ikzelf regelmatig een dagcommentaar. Inschrijven doet u hier.

Obligatiebeleggers worden aanzien als de slimste van de klas.
Zij zien problemen veel eerder aankomen dan aandelenbeleggers. Ze maken ook grondiger hun huiswerk. Als ze problemen verwachten, eisen ze een hogere opbrengst door middel van een hogere rentevoet. Maar waarom blijven die obligatiebeleggers dan obligaties kopen van Amerika, of andere zo genoemde veilige havens waarvan de overheidsfinanciën een puinhoop zijn. Omdat Amerika bijvoorbeeld geld kan printen zoveel het wil, via de Federal Reserve. Een obligatiebelegger kijkt maar naar 1 ding: krijg ik mijn geld terug op het einde van de periode. Doordat de FED print als zot, is het antwoord voorlopig nog JA!! En daarom blijft de Amerikaanse obligatie zo populair.

[...]