Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38881 tot 38885
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme goud-, olie- en gasvoorraden niet?

Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse goudwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de goudwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste goudproducent van Europa wordt. Gemeten naar de goudkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Animal Farm: 'de ene munt is meer gelijk dan de andere munt'

Columnist Sander Boon ziet parallellen tussen Orwell's Animal Farm en de valutahandel. Niet als sommige dieren meer gelijk zijn dan andere, is de ook ene munt meer gelijk dan de andere.

‘Alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen’, schreef George Orwell in zijn romanAnimal Farm had ook over valuta kunnen schrijven, want ook in de markt voor valuta heerst geen echte vrijheid en is de ene valuta meer gelijk dan de andere.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Als de Italiaanse corruptie een land was, dan was het de 76ste economie ter wereld

Jaar na jaar zuigt de corruptie bij de Italiaanse overheid 60 miljard euro uit de Italiaanse staatskas, blijkt uit een recente  audit. Om licht te schijnen op de omvang van het probleem, plaatst de Washington Post deze informatie in context:

[...]

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Visie derde kwartaal 2012

Het derde kwartaal 2012 stond in het teken van kwantitatieve verruimingsprogramma’s in de Verenigde Staten (QE3), China, Japan en Europa. Ondanks de wereldwijde politieke en economische onzekerheden zorgden de steunmaatregelen van de Centrale Banken wereldwijd voor meer rust op de financiële markten. De aandelenbeurzen lieten in het derde kwartaal een herstel zien. De Nederlandse AEX-index steeg met 5,15%, de Belgische BEL20-index steeg met 6,54% en de MSCI World (€)-index steeg met 4,28%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Beleggers VS somberen over kwartaalcijfers

De aandelenkoersen op Wall Street gingen vrijdag stevig omlaag nadat enkele toonaangevende bedrijven met teleurstellende kwartaalcijfers waren gekomen. De resultaten van onder meer Microsoft en General Electric versterken de vrees dat de economische tegenwind het bedrijfsleven flink dwarszit.

Exact 25 jaar na de befaamde beurskrach op 'Black Monday' noteerde de leidende Dow-Jonesindex een halfuur voor het slot 1,7 procent lager op 13.323,78 punten. De bredere S&P 500 ging 1,8 procent omlaag tot 1431,21 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,3 procent en stond op 3001,46 punten.