Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38886 tot 38890
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Lagarde vraagt om politieke moed

Moedige politieke besluiten moeten ervoor zorgen dat het herstel van de wereldeconomie wordt verankerd.

Dat stelde de topvrouw van het IMF, Christine Lagarde, donderdag in de aanloop naar de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Tokio.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

IMF wil meer tijd voor Griekenland

Griekenland moet twee jaar extra de tijd krijgen om zijn economische hervormingsplannen door te voeren.

Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde donderdag aan de vooravond van de jaarvergadering van haar organisatie en de Wereldbank in Tokio.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Goldman Sachs kan geen muppets vinden

Dat meldt zakenkrant Financial Times. In reactie startte de bank een onderzoek naar de door Smith genoemde praktijken, die intern al snel ’muppetjacht’ werd genoemd. De onderzoekers hebben tientallen medewerkers geïnterviewd en miljoenen e-mails gelezen. Daarin werden 4000 verwijzingen naar muppets gevonden. Deze zouden volgens de onderzoekers echter bijna allemaal verwijzen naar de film met dezelfde titel, die afgelopen jaar uit kwam. In minstens een geval werd het woord muppet wel gebruikt voor klanten, maar dit zou niet denigrerend bedoeld zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

S&P verlaagt kredietwaardering Spanje

Kredietbeoordelaar Standard en Poor's heeft de waardering van Spanje woensdag met twee stappen verlaagd, van BBB+ naar BBB-.

Dat is nog maar net één niveau boven 'junk level'.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

5.539 bedrijven falliet in eerste 9 maanden

In de eerste 9 maanden van 2012 werden er in Nederland 5539 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dit is een stijging van 23% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. In september 2012 gingen er 553 bedrijven failliet. Dit cijfer is exclusief eenmanszaken. Het zijn 40 faillissementen meer dan een maand eerder. Het aantal faillissementen was in september ook iets hoger dan in september 2011, toen er 527 faillissementen werden uitgesproken.

[...]