Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38886 tot 38890
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Griekenland vraagt schuldeisers meningsverschillen bij te leggen

De Griekse premier Antonis Samaras heeft vrijdag de trojka van schuldeisers, bestaande uit de Europese Commissie (EC), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), gevraagd hun meningsverschillen bij te leggen over de wijze waarop de schulden verminderd moeten worden en stelt tevens geen partij te kiezen voor een van de mogelijke voorstellen.

In de afgelopen weken heeft er zich een breuk afgetekend tussen de drie instellingen, waarbij het IMF pleit voor een herstructurering van de schulden waarmee de Griekse staatsschuld wordt teruggebracht tot een houdbaar niveau, maar de eurozone en de ECB weigeren de daarmee gepaard gaande kosten die tot EUR50 miljard zouden kunnen oplopen, op zich te nemen. Het IMF heeft duidelijk gemaakt niet bereid te zijn tot het verstrekken van meer financiering aan Athene zonder dat daarbij maatregelen genomen worden die tot een verlaging van de schuld leiden. Naar verwachting bedraagt de schuld eind dit jaar meer dan 170% van het bruto binnenlands product (bbp).

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Beurzen VS lager na slechte kwartaalcijfers

De aandelenkoersen op Wall Street gingen vrijdag stevig omlaag nadat enkele toonaangevende bedrijven met teleurstellende kwartaalcijfers waren gekomen. De resultaten van onder meer Microsoft en General Electric versterken de vrees dat de economische tegenwind het bedrijfsleven flink dwarszit.

Exact 25 jaar na de befaamde beurskrach op 'Black Monday' noteerde de leidende Dow-Jonesindex in de middaghandel 1,2 procent lager op 13.386,90 punten. De bredere S&P 500 ging 1,3 procent omlaag tot 1438,22 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,9 procent en stond op 3014,20 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Frankrijk heft 75% belasting op topinkomens

PARIJS - Het Franse parlement heeft vrijdag besloten 75 procent inkomstenbelasting te heffen op inkomens van 1 miljoen euro of meer. Het is een van de hoogste tarieven ter wereld.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Zink gaat een gouden tijd tegemoet

Hoewel op dit moment de pakhuizen voor zink overstromen door de opgestapelde inventarissen, en de prijzen redelijk laag staan, zijn marktspecialisten radeloos waar ze op de middellange termijn het metaal vandaan moeten halen.

Scotiabank, een van de grote Canadese grondstoffenspecialisten, gelooft dat we op termijn in zink een hausse tegemoet gaan, die ingeleid wordt door het afknijpen aan de aanbodkant en het achterblijven van productie uit nieuwe mijnen. Een aantal grote mijnen, Brunswick 12 in Canada, Century in Australiƫ, en Lisheen in Ierland, zijn binnen een paar jaar uitgeput. Daartegenover staat dat er weinig nieuwe projecten in die periode tot productie zullen komen, en de grote mijnbouwers besteden op dit moment weinig aandacht aan pogingen om hun bestaande mijnen uit te breiden. Van de grote westerse mijnbouwers doet er geen enkele significante investeringen in zink.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Duitse bunds sluiten hoger

De Duitse bunds zijn vrijdag met winst gesloten, nadat de Europese aandelenmarkten wegzakten, doordat de Amerikaanse beurzen terrein verloren door tegenvallende bedrijfscijfers en het risicosentiment dus omsloeg. De Duitse bunds wisten daardoor te herstellen van het laagste punt in een maand.