Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 38891 tot 38895
Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

VS gaan Arabieren voorbij in olieproductie

De Verenigde Staten hebben nooit verlegen gezeten om olie. Het land behoort al een eeuw tot de grootste olieproducerende landen in de wereld. Maar, wat de Amerikanen wel blijken te kunnen en de concurrentie niet: 7,5 procent groeien in een jaar. Daarmee gaan ze Rusland dit jaar al voorbij, en komen ze vrijwel op gelijke hoogte met Saoedi-Arabië. Volgend jaar is het erop en erover, zo is de verwachting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'ECB zet geldpers niet aan'

De Europese Centrale Bank (ECB) zet de geldpers niet aan met zijn nieuwe programma waarbij de ECB staatsobligaties koopt. Dat zei bestuurder Jörg Asmussen van de centrale bank vrijdag. Hij probeerde daarmee zorgen weg te nemen dat het programma de inflatie zal aanwakkeren.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Bundesbank gaat zijn goudstaven natellen

De Duitse centrale bank gaat al haar goudstaven zorgvuldig controleren en deels repatriëren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de goudreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

De 3.396 ton fysiek goud van de Bundesbank (waarde: 144 miljard euro) wordt bewaard op vier locaties. Iets minder dan de helft van de goudbaren ligt in de kelder bij de Federal Reserve in New York. De Bank of England in Londen en de Banque de France in Parijs beheren eveneens een deel van het Duitse goud (respectievelijk 450 en 374 ton). De rest ligt in Frankfurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Kwart Spanjaarden werkloos

Een kwart van de Spaanse beroepsbevolking is werkloos. Dat bleek vrijdag uit Spaanse overheidsdata over het derde kwartaal. Het werkloosheidspercentage kwam uit op exact 25 procent.

Economen rekenden vooraf in doorsnee op 25,1 procent. In het tweede kwartaal kwam de Spaanse werkloosheid nog uit op 24,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

AEX opent in het rood

De beurs in Amsterdam is vrijdag met rode cijfers geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen in navolging van de negatieve stemming in Azië. Tegenvallende resultaten van het Amerikaanse technologieconcern Apple en webwinkelbedrijf Amazon zetten de koersen onder druk.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 327,82 punten. De MidKap-index daalde 0,7 procent tot 522,32 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,3 en 0,6 procent.