Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38896 tot 38900
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Bill Gross kiest voor aandelen en goud

Bill Gross is in de Verenigde Staten een begrip, de fondsbeheerder van PIMCO geldt als één van de grootste kenners van de obligatiemarkten in de wereld. Op basis van zijn ervaring durft Gross vaak zijn nek uit te steken, waarbij zijn voorspellingen niet altijd bewaarheid worden.

Vorig jaar bouwde hij zijn posities in Treasuries af, enigszins voorbarig zoals achteraf bleek. Maar in de grond zit in de uitspraken van Gross wel een grond van waarheid. Hij gelooft dat staatsobligaties momenteel beter vermeden kunnen worden wegens te duur.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Hackers vallen HSBC aan

De websites van HSBC, een van de grootste banken ter wereld, zijn getroffen door een aanval van hackers. Daardoor is sinds donderdag een deel van de online dienstverlening verstoord, zo meldde het Britse concern vrijdag. De gegevens van klanten zijn wel veilig, verzekerde HSBC.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Moody‘s waarschuwt voor "Spaanse griep"

Moody’s bevestigde de Spaanse Baa3 rating, waarbij werd verwezen naar een aantal positieve ontwikkelingen die sinds juni laatstleden plaatsvonden. Hoe dan ook, de negatieve outlook werd gehandhaafd met als opmerking “high and skewed to the downside”.

De risico’s voor Spanje zijn dus nog niet verdwenen en die risico’s situeren zich op de eerste plaats op Europees vlak. Wanneer de situatie daar uit de hand loopt, kan het lot van Spanje snel beklonken zijn.

De Spaanse rating kan op een willekeurig moment toch naar beneden aangepast worden. Kortom, Spanje is nog steeds in hetzelfde bedje ziek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Blackrock waarschuwt voor vertrouwenscrisis

Volgens topman Larry Fink van 's werelds grootste vermogensbeheerder Blackrock dreigt er een massale vertrouwenscrisis: lethargie op de financiële markten.

Larry Fink toont zijn somberheid in een gesprek met de Duitse krant

Handelsblatt. ''De massale vertrouwenscrisis raakt niet alleen de wereldwijde groei, maar ook de oudedagsvoorziening van veel mensen.'' ''Het ontbreekt beleggers aan positieve perspectieven. Ze missen een gemeenschappelijke visie van regeringen met betrekking tot de uitdagingen op lange termijn waarvoor de ontwikkelde landen staan.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Vijf vragen over de 'fiscal cliff' in de VS

Door het onvermogen van Republikeinen en Democraten om het eens te worden over het terugdringen van het begrotingstekort dreigen de Verenigde Staten in januari 2013 in de zogenoemde begrotingsafgrond (fiscal cliff) te storten. Vijf vragen over dit mechanisme van enorme bezuinigingen en belastingverhogingen.

Wat is de fiscal cliff?