Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 38896 tot 38900
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Amerika als voorbode van de economische winter

Amerika is heel lang gezien al land waar alles kan, waar elk dubbeltje tot een miljoen of meer kon uitgroeien, waar voor wie werken wil, er een enorm aantal kansen en mogelijkheden liggen. Anno 2012 en verder ziet het er echter heel anders uit. Zoals u regelmatig hoort en kunt lezen worden de 1% superrijken steeds rijker, betalen ze nauwelijks of geen belasting.

Dat zou op zich nog niet eens zo erg zijn als de mensen onderaan de ladder ook een redelijk bestaan zouden kunnen opbouwen. Het tegendeel is echter het geval. De gevoelens van economische onveiligheid nemen in de VS al vele jaren met een sneltreinvaart toe. Enorm veel productiewerk is inmiddels verdwenen naar de lage lonen landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Eén op drie Belgische ondernemingen vreest ontslagen

Eén op de drie ondernemingen ziet zich gedwongen om de volgende zes maanden personeel te ontslaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij meer dan achthonderd kleine en middelgrote ondernemingen. Slechts 18 procent van de respondenten maakt gewag van plannen om nieuwe werknemers aan te werven. In de meeste gevallen gaat het dan nog voor de vervanging van vertrekkend personeel.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Hollande: Europa nog economische grootmacht

Ondanks de crisis is Europa ,,nog steeds een economische grootmacht''. Met die boodschap arriveerde de Franse president François Hollande maandag in Laos.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen beginnen in navolging van de koersverliezen in Aziƫ en New York. De aandacht van de beleggers zal vooral uitgaan naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die dinsdag worden gehouden.

,,De AEX begint met een klein minnetje. We krijgen nog een tikje mee van het koersverlies in New York van vrijdag. Er is verder weinig nieuws. In Amsterdam brengt PostNL de cijfers naar buiten en Merkel heeft gezegd dat de crisis nog 5 jaar zal duren. Voor de rest is het vooral wachten op morgen. Dan vinden de presidentsverkiezingen in de VS plaats'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is maandag in de min gesloten in navolging van de verliesbeurt op Wall Street. Beleggers bleven terughoudend voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dinsdag. Koerswinsten onder de exporteurs, die profiteerden van een goedkopere yen, hielden het verlies beperkt. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 9007,44 punten.