Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38896 tot 38900
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

'700.000 huizenkopers met restschuld'

Huizenbezitters die na 2000 een woning hebben gekocht, lijden verlies, als ze hun huis nu zouden verkopen. Kopers uit 2008 staan er het slechtst voor: zij kunnen met een restschuld van ruim 81.000 euro blijven zitten.

Dat schrijft de Volkskrant. De gemiddelde huizenprijs is sinds het hoogtepunt op de woningmarkt in 2008

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Tijdbom tikt voor Spanje, S&P grijpt in!

S&P verlaagde gisterenavond de rating voor de Spaanse overheidsschulden en de reden ligt voor de hand. De economische situatie is er inderdaad belabberd, de vastgoedmarkt blijft in zak en as.

In 1994 bedroeg de werkloosheidsgraad in Spanje 24,5 %, terwijl de mortgage-default rate een piek bereikte op 5,5 %. Vandaag ligt de Spaanse werkloosheidsgraad even hoog, maar zijn er maar 3,2 % van de openstaande woonkredieten die niet meer terugbetaald worden.

Fernando Acuna Ruiz heeft als managing partner bij Taurus Iberica Asset Management 60.000 huizen in handen die vanwege wanbetaling in de gedwongen verkoop komen. Hij handelt voor 25 banken en heeft dus een goed zicht op de Spaanse vastgoedmarkt. Volgens Acuna Ruiz ziet de situatie er allesbehalve hoopgevend uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 tot 2 punten lager

De AEX opent naar verwachting lager nadat Wall Street woensdag een punt inleverde en de kredietwaardigheid van Spanje door Standard & Poor's werd verlaagd naar e e n niveau boven junkstatus. De outlook is negatief.

Cees Smit van Today's Beheer gaat voor de AEX uit van een verlies van 1 tot 2 punten. "Ik schrijf dat voornamelijk toe aan Wall Street, waar de Dow Jones Industrial Average 1% lager sloot, lager dan het niveau dat rond het slot van de handel in Amsterdam woensdag op de borden stond", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Wereldbank zoekt einddatum voor armoede

De Wereldbank moet een concreet jaartal prikken waarin extreme armoede uit de wereld kan zijn geholpen. Dat stelde de nieuwe president van de ontwikkelingsbank, Jim Yong Kim, donderdag in Tokio.

,,Het is een enorme uitdaging om het einde van armoede te versnellen, maar we moeten het proberen'', zei Kim. ,,We hebben een einddoel nodig om zo effectief mogelijk te kunnen werken. Al onze acties moeten er op gericht zijn het einde van armoede te bewerkstelligen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

JPMorganChase verloor 10 miljard dollar door Bear Stearns over te nemen

De grote crisis van 2008 kende een climax toen de grond onder de voeten van Lehman Brothers weggeslagen werd. In feite had het al veel eerder mis kunnen lopen. Een klein half jaar voordien stond namelijk Bear Stearns al op het punt om te vallen, een klap die een gelijkaardig effect zou hebben gehad als de Lehman-val.

Bear Stearns werd toen door JPMorganChase overgenomen waardoor de markten nog een paar maanden respijt kregen. Op Wall Street wordt nog altijd gemord omdat de bank the Bear voor een prikje door JP zou overgenomen hebben. Concurrentievervalsing, zo luidt de beschuldiging.

Jamie Dimon van JPMorgan Chase heeft gisterenavond een boekje opengedaan over wat er werkelijk is gebeurd. JP heeft the Bear overgenomen om de Fed te plezieren, niet meer of niet minder. Uiteindelijk verloor de bank van Dimon bijna 10 miljard dollar aan deze overname. Dimon is niet zeker dat hij dezelfde beslissing zou nemen wanneer het probleem nog eens zou opduiken.