EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38901 tot 38905
Geplaatst op: woensdag 21 november 2012

Huizenverkopen VS stijgen weer in oktober

De huizenprijzen in de VS zijn vanaf de top behoorlijk gezakt en tegelijkertijd zorgde de Federal Reserve voor een lagere hypotheekrente. Het gevolg: de bouw van nieuwe woningen begint eindelijk weer wat aan te trekken en bereikte het hoogste niveau in vier jaar tijd. In oktober werden er op jaarbasis en gecorrigeerd voor seizoensinvloeden 894.000 woningen gebouwd, een stijging van 3,6% ten opzichte van september. Het cijfer van die maand werd neerwaarts bijgesteld naar 863.000.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 21 november 2012

In deze steden had u een huis moeten hebben

Huizenbezitters in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem zijn relatief goed af. De prijzen van huizen in die steden blijven namelijk relatief goed liggen.

Dat blijkt uit een overzicht van het CBS. De huizenprijzen liggen in Amsterdam nog altijd 11% boven het niveau van 2005. In Utrecht is dat 8%, in Leiden 6% en in Haarlem 4%.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 21 november 2012

'Verlaging Spaans begrotingstekort in gevaar'

De vooruitzichten voor de Spaanse economie in de komende kwartalen zijn ongunstig.

De vooruitzichten voor de Spaanse economie in de komende kwartalen zijn ongunstig.

Daardoor komen de doelstellingen voor het terugdringen van het begrotingstekort voor dit jaar en 2013 in gevaar. Dat zei president Luis Maria Linde van de Spaanse centrale bank, de Banco de España, woensdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 21 november 2012

Enorme geldstroom uit zicht gehouden in 'schaduwbanken'

Schaduwbanken, had u ervan gehoord? Het zijn financieringsmaatschappijen van multinationals. In Nederland zijn er zo'n 14 duizend en samen hebben ze even veel geld in kas als de reguliere banken bij elkaar, schrijft de Volkskrant dinsdag. Dit geld, zo'n 2500 miljard dollar schat De Nederlandsche Bank (DNB), wordt zo aan het bankentoezicht onttrokken. Dit terwijl het schaduwbankieren door de Financial Stability Board (FSB) van de G20 wordt gezien als een van de oorzaken van de kredietcrisis van 2008 en de eurocrisis van 2010.

Lees verder op joop.nl
Geplaatst op: woensdag 21 november 2012

Koopwoningen 8 procent goedkoper dan vorig jaar

De prijs van bestaande koopwoningen is in oktober met gemiddeld 7,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2011.

De prijs van bestaande koopwoningen is in oktober met gemiddeld 7,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2011.

Dit blijkt woensdag uit de cijfers van het CBS en het Kadaster. 

Daarmee liggen de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen op het niveau van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 16 procent.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs