Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38901 tot 38905
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Angst voor inflatie ongegrond

Inflatie of deflatie? Beide ontwikkelingen lijken ver uit elkaar te liggen, maar in de praktijk zijn marktkenners het er niet over eens waar we nu meer rekening mee moeten houden. 

Door de economische malaise zijn centrale banken al enkele jaren flink met de geldpersen in de weer. Zij kopen allerlei minder liquide assets van banken op in ruil voor nieuw geld dat de banken dan bijvoorbeeld als reserves aanhouden bij de centrale bank. 

Volgens de theorieboekjes leidt monetaire verruiming bij een gegeven aantal goederen die te koop zijn tot stijgende prijzen, oftewel inflatie. Vooralsnog blijft dit uit en zien we in veel landen de kerninflatie zelfs teruglopen. Hoe kan dat?

Bron: scientias.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wetenschappers veranderen de kleur van goud

Onderzoekers van de universiteit van Southampton hebben een manier gevonden om goud een heel andere kleur te geven. Dankzij deze onderzoekers kunnen we straks misschien zoiets als groen en rood goud kopen.

“De kleur van objecten die we rond ons heen zien, wordt bepaald door de manier waarop licht op andere objecten reageert,” legt onderzoeker Nikolay Zheludev uit. “Een object dat bijvoorbeeld rood licht reflecteert, maar andere golflengtes absorbeert, zal in menselijke ogen rood lijken.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Hypotheekverstrekking laagst sinds 2003

De hypotheekverstrekking aan huishoudens is op het diepste punt in bijna 10 jaar beland.

Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.

In september hadden banken 1,8 procent meer hypotheken uitstaan dan een jaar geleden, de laagste groei sinds de eerste meting in 2003.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Ook Denemarken dreigt met veto om begroting

Ook Denemarken dreigt de meerjarenbegroting van de Europese Unie te blokkeren. Het land wil een forse korting krijgen op de eigen afdracht. Dat heeft de Deense minister-president HelleThorning-Schmidt donderdag gezegd.

Eerder zei de Britse premier David Cameron al bereid te zijn gebruik te maken van zijn veto als de EU-begroting voor 2014-2020 niet fors naar beneden gaat. Ook Nederland heeft al aangegeven fel gekant te zijn tegen de verhoging van de begroting. Minister Jan Kees de Jager van Financiën kondigde dinsdag aan dat het kabinet ,,de hakken in het zand'' zal zetten als de meerjarenbegroting niet aan de Nederlandse wensen voldoet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen donderdag waarschijnlijk hoger openen. Beleggers verwerken een golf aan macrocijfers en bedrijfsresultaten. Ook wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van technologiegigant Apple, die na de slotbel worden vrijgegeven.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in september met 9,9 procent zijn gestegen. Economen hadden gerekend op een ordertoename met 7,1 procent. In augustus zakte de orderontvangst nog met een herziene 13,1 procent.