Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38906 tot 38910
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall street opent lager

Wall Street zal vrijdag naar verwachting lager openen, waarbij de teleurstellende resultaten van Microsoft en Google donderdag en de voorbeurs verschenen cijfers van General Electric en McDonald's het sentiment onder druk zetten. Woningbouwdata die later op de rol staan kunnen wellicht nog voor een positieve impuls zorgen.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan, waarbij DJIA futures 40 punten verliezen, de Nasdaq futures 3,75 punten dalen en de S&P futures 2,70 punten afstaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Het ABC van de Chinese aandelenbeurs

Beleggen in China is niet gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten aandelen. Er zijn A-aandelen, B-aandelen en H-aandelen. Wat is nu het verschil?

A-aandelen zijn aandelen van Chinese bedrijven, genoteerd in de Chinese munt (Yuan) die worden verhandeld tussen Chinese beleggers. Enkel Qualified Foreign Institutional Investors krijgen toegang tot deze aandelen.

B-aandelen zijn Chinese bedrijven die genoteerd staan in U.S. dollars op de beurs van Shanghai of in Hong Kong dollars op de beurs van Shenzhen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag naar verwachting licht lager openen. Beleggers verwerken wederom een stroom aan kwartaalcijfers, waaronder de resultaten van de Dow-fondsen Microsoft, General Electric (GE) en McDonald's. Daarnaast wordt nog gewacht op cijfers over de verkopen van bestaande huizen, die een halfuur na opening van de beurs bekend worden gemaakt.

Het Amerikaanse industriƫle concern GE boekte in het derde kwartaal meer winst dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van een sterke vraag naar zijn energieturbines en locomotieven. Exclusief eenmalige posten was de winst per aandeel 36 dollarcent, wat overeenkomt met de prognoses van analisten. De omzet viel echter lager uit dan verwacht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Duitsland krijgt groot tekort arbeidskrachten

Duitsland krijgt te maken met een steeds groter tekort aan geschoolde arbeidskrachten, dat in het jaar 2025 opgelopen zal zijn tot 3,5 miljoen.

De toestroom van Oost-Europese arbeiders is tot op heden volstrekt onvoldoende gebleken om die ontwikkeling tot staan te brengen, waarschuwt het Duitse UWV vrijdag in Duitse media.

Het openstellen van de grenzen voor Oost-Europeanen heeft volgens UWV-directeur Raimund Becker niet het gewenste effect gehad. In plaats van naar Duitsland zijn veel werkzoekenden naar Groot-Brittanniƫ gegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Column Kees de Kort | Een sóórt van overeenstemming

Goed nieuws! Er is een soort van overeenstemming over een soort van bankentoezicht in de eurozone. "Die overeenkomst is nog lang niet uitgewerkt, dat is allemaal heel ingewikkeld en heel gedetailleerd, zegt Kees de Kort.

"Het is in ieder geval een idicatie dat Europese toppolitici in staat zijn om met elkaar een stapje vooruit te komen in het aanpakken van de Europese crisis. En dat is wel vrij belangrijk, want als beleggers en publiek het vertrouwen krijgen dat er iets gebeurt, dat we een stap in de goede richting nemen. Dan komt het vertrouwen terug, verdwijnt de nervositeit en kan iedereen tot rust komen.

Maar ze zijn er nog lang niet, meent Kees de Kort. "Het is een stapje in de goede richting, maar niet meer dan dat."