EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38906 tot 38910 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Staatsschuldquote loopt sterk op

Het begrotingstekort daalt licht, maar we zitten nog altijd boven de EU- norm, terwijl we andere landen wel de maat nemen. Ondertussen loopt de staatsschuldquote nog steeds flink op.

Het begrotingstekort daalt licht, maar we zitten nog altijd boven de EU- norm, terwijl we andere landen wel de maat nemen. Ondertussen loopt de staatsschuldquote nog steeds flink op.

Het begrotingstekort daalt in 2012 van 4,5% naar 4,1% en naar 3,5% in 2013. Dat is echter nog veel te hoog. Volgens de EU-normen, waar wij iedereen in de eurozone aan willen houden, mag het tekort maximaal 3% bedragen. Ook in 2014 komen we daar niet aan. Sterker nog, het EMU-saldo daalt dan niet eens, maar blijft volgens de schattingen van DNB gelijk op de -3,5% waarvan ook al in 2013 sprake zal zijn.

Het kabinet ging in september nog uit van een begrotingstekort van 2,7% in 2013, ruim onder de EU-norm dus.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Wall Street begint in mineur

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag met kleine verliezen begonnen. Beleggers keken enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti. De aandacht bleef echter vooral gericht op de binnenlandse begrotingsproblemen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Pensioen verslechtert snel

Nog steeds verwacht een meerderheid  (70 procent) van de werknemers dat zij wanneer ze met pensioen gaan 70 procent van het laatst verdiende salaris ontvangen. Dat was altijd al maar voor een klein gedeelte van gepensioneerden waar, slechts 7 procent ontvangt nu die 70 procent. Uit berekeningen die Syntrus Achmea in opdracht van de Volkskrant heeft gedaan blijkt dat werknemers maar beter met een (flink) lager pensioen rekening kunnen gaan houden. Uit de berekening blijkt dat 50 tot 60 van het laatst verdiende salaris het hoogst haalbaar is voor de meeste Nederlanders.

Lees verder op plusonline.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Laat u niks wijsmaken

De Amerikaanse krediet crisis is veroorzaakt door de Amerikaanse overheid en niemand anders. Ondertussen wordt uiteraard de schuld weer op de vrije markt gegooid.

De regering wrijft in zijn handen, en kan nu ongestoord het Amerikaanse bankwezen gaan nationaliseren. Als Vadertje Stalin dat nog eens had mogen meemaken! Alle macht aan de staat in the home of the free! Hij zou een gat in de lucht zijn gesprongen.

Lees verder op meervrijheid.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Het verdwenen miljard van de pensioenfondsen

Uit een pilotstudie van het Ministerie van Sociale Zaken blijkt dat bij in ieder geval vijf anonieme bedrijfspensioenfondsen maar liefst 2,3 miljard euro is onttrokken. In de crisistijd werd door de bedrijven weer 1,3 miljard euro bijgestort.

Maar waar is het resterende miljard gebleven? En waarom wordt dit niet teruggestort, terwijl er wel op de pensioenen wordt gekort of er niet voor inflatie wordt gecorrigeerd?

Lees verder op eenvandaag.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs