Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 38911 tot 38915
Bron: vn.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Politiek en banken, gaan ze zich naar ons aanpassen?

Het gaat niet goed met de politieke partijen. Hun leden en kiezers laten het steeds meer afweten. Niet omdat die verwend en egoïstisch zijn geworden. Integendeel. Er was nog nooit zoveel maatschappelijk engagement als nu. Maar de politicus sluit er zijn ogen voor. Bewust.Zes experts buigen zich over een patiënt met een gewone-manfobie.

En? Wanneer bent u voor het laatst in touw geweest voor uw partij? Wat zegt u nu? U bent geen partijlid. Het spreekt u niet zo aan, die Haagse geheimtaal? U vindt dat het er alleen maar om gaat of iemand opstapt of blijft? Of, beter gezegd: dat het er alleen maar om gaat welke smoes er nu weer wordt gebruikt om niet op te stappen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Zigzagbewegingen op Wall Street in reactie op bedrijfsresultaten

Op de beurs van Wall Street wordt bij de publicatie van de bedrijfsresultaten beurtelings warm en koud geblazen. Het ene moment zitten de investeerders in zak en as – de bedrijfsresultaten stellen zwaar teleur -, het volgende moment lijkt het allemaal wel mee te vallen.

Vandaag sloeg de weegschaal door in de richting van het 2de scenario. Oa Procter & Gamble en Aetna kregen een positief rapport, bij de wat kleinere bedrijven werden de bedrijfsresultaten van Wynn Resorts en Symantec erg enthousiast onthaald. Woensdag was er al een opsteker in de vorm van goed nieuws bij Boeing.

Paul Zemsky van ING Investment Management ziet een duidelijke ambiguïteit bij de bedrijfsresultaten. De jongste golf viel over het algemeen wel mee, maar de omzetten blijven de zwakke kant van het verhaal. Die omzetten zijn in veel gevallen onvoldoende om optimisme over q4 te rechtvaardigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

"Westen wordt een enorme puinhoop"

De schuldencrisis in de Verenigde Staten en in andere westerse landen zal in omvang blijven toenemen. Dat is de mening van Marc Faber, bekend van zijn Gloom, Boom and Doom rapport. Hij gelooft dat de situatie zo zal escaleren dat het westen binnen 5 tot 10 jaar een enorme puinhoop zal worden.

In de ogen van Faber zullen de overheden het systeem zo lang mogelijk overeind proberen te houden, kost wat kost. Maar in de verte wacht iets wat geen ‘fiscal cliff’ is, maar wel een ‘fiscal grand canyon’. Een val in die diepte zal een uiterst pijnlijke ervaring worden.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Bezuinigingsbeleid Portugal almaar harder, bevolking buigt niet

Dinsdag raakte bekend dat de Europese Commissie van de Portugese regering een 'plan B' eist om de staatsuitgaven nog verder te verminderen indien zou blijken dat de inkomsten uit belastingen niet het verhoopte resultaat opleveren. Dat verhoogt de druk op de regering-Passos Coelho, die bezig is aan het hardste besparingsprogramma voor 2013. De onrust neemt hand over hand toe. De samenhang in de coalitie is bovendien zoek na tegenvallende verkiezingen.

Bron: niburu.co
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wie heeft het Nederlandse Goud?

Papier is geduldig en je kunt er de meest fantastische voorstellingen op weergeven.

Zo heeft Nederland op papier de negende grootste goudvoorraad ter wereld.

De afgelopen week verscheen er een artikel op Marketwatch waarin werd verteld dat van alle landen in de wereld, Nederland de negende plaats inneemt voor wat betreft haar goudvoorraad. Eigenlijk is men een beetje verbaasd dat een land als Nederland wat qua bevolking van 16,7 miljoen wereldwijd maar op plaats nummer 63 staat, zo’n geweldige goudvoorraad heeft.