Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 38911 tot 38915
Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

We hebben inflatie nodig!

Het IMF heeft gesproken. Gij zult inflatie krijgen! Niet dat ik schrik van de opmerking van het IMF, want ik roep al jaren dat alleen geldontwaarding ons nog enig soelaas biedt. Maar om van het IMF te vernemen dat de waarde van ons geld flink moet gaan verminderen, is toch wel een game changer. Game changers veranderen in hun markten de regels van het spel en laat het IMF nou net over ons financiële systeem gaan.

De groeiverwachtingen van het IMF voor diverse economieën zijn flink neerwaarts bijgesteld en vooral de zorgen over Europa zijn groot. Spanje en Italië staan in 2012 in z’n achteruit en voor alle Europese landen zijn de verwachtingen voor 2013 neerwaarts aangepast. Bezuinigen is terecht volgens het IMF niet de sleutel tot de oplossing.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Portugese regering eens over bezuinigingen

De Portugese regering heeft de voorbereidingen voor de begroting van 2013 afgerond. De details worden komende week openbaar gemaakt, als de begroting ter goedkeuring aan het parlement wordt voorgelegd.

Dat is donderdag bekend geworden. De begroting bevat forse bezuinigingsmaatregelen om het overheidstekort naar beneden te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Werkloosheid Griekenland stijgt naar nieuw record tot 25,1%

De werkloosheid in Griekenland is in juli verder opgelopen en wederom naar een nieuw record gestegen, blijkt donderdag uit data van het nationale statistiekbureau Elstat.

Het werkloosheidspercentage steeg in juli naar 25,1%, waarbij het percentage voor juni opwaarts werd bijgesteld naar 24,8% van de eerder vermeldde 24,4%.

Bron: hypotheekvinden.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Woningmarkt heeft nog niet zo op zijn gat gelegen

Het derde kwartaal van 2012 was het slechtste voor de woningmarkt sinds het uitbreken van de crisis. Het aantal transacties ligt maar liefst 17,2% lager dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De brancheorganisatie waarschuwt dat de woningmarkt „in een winterslaap” raakt als het tij niet wordt gekeerd. „Daarom doe ik dan ook een dringend beroep op de te formeren nieuwe regering om snel met stimulerende maatregelen te komen”, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

17 dramaregio's: huizenprijzen 10% of meer omlaag

In maar liefst 17 regio's liggen de huizenprijzen 10% of meer onder het niveau van een jaar geleden. Een overzicht.

In 71 van de 73 regio's die de NVM onderscheidt lagen in het derde kwartaal de huizenprijzen lager dan in dezelfde periode een jaar geleden. In 17 regio's zijn huizenbezitters echter bijzonder slecht af: een huis keldere gemiddeld met dubbele cijfers.

De regio's met de grootste prijsdalingen