Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38916 tot 38920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Kenners bevestigen: Goud is geld

2 Analisten van Deutsche Bank hebben in een nieuw rapport gezegd wat wij al langer weten, goud is geld. Ze zien goud als geld doordat het over heel de wereld wordt aangehouden door centrale banken als een onderdeel van hun reserves.

We see gold as an officially recognized form of money for one primary reason: it is widely held by most of the world’s larger central banks as a component of reserves.

Goud vervult de voorwaarden die nodig zijn om over écht geld te spreken: het is onverwoestbaar, verdeelbaar, transporteerbaar en wordt wereldwijd aanvaard. En de analisten van Deutsche Bank zijn niet alleen.

[...]

Bron: wijwordenwakker.org
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Is Europa op weg naar een catastrofe?

In mei 2010 verklaarde de directeur van het IMF, Dominique Strauss-Kahn: "crisis is een kans” en hij riep op tot "een nieuwe wereldwijde munt uitgegeven door een centrale Wereldbank, met een krachtig bestuur en institutionele kenmerken”, en dat de "centrale Wereldbank ook zou kunnen dienen als laatste redmiddel geldschieter." Hij verklaarde echter, "Ik vrees dat we nog heel ver van dat niveau van mondiale samenwerking zijn." [1] Nou, misschien niet zo ver als het lijkt.

Het begrip wereldbestuur is vandaag de dag een evolutionaire weg ingeslagen, met de belangrijkste wereldwijde politieke en economische spelers en instellingen die stapsgewijs het wereldregeringapparaat opbouwen. In de moderne wereld is wereldbestuur een internomhullend, snijdend en verweven web van internationale organisaties, denktanks, multinationale ondernemingen, landen, NGO's, filantropische stichtingen, militaire allianties, inlichtingendiensten, banken en belangenorganisaties. Globalisering - een term die populair werd in de late jaren 1980 om te verwijzen naar de wereldwijde verspreiding van multinationale ondernemingen - heeft de belangrijkste ideologische en institutionele fundamenten voor dit proces gelegd. Wereldwijde sociale, economische en politieke integratie treden niet tegelijkertijd op, maar de economische integratie en bestuur op wereldniveau is en zal de andere sectoren van de menselijke sociale interactie voor blijven, zowel qua tempo als qua mate van integratie. Kortom, het economisch wereldbestuur zal het tempo bepalen en het sociale en politieke wereldbestuur zal volgen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

China koopt grondstoffen op tegen "stink bid" prijzen - Doug Casey

Grondstoffengoeroe Doug Casey heeft de toestand in de grondstoffenmarkt en de positie van China nog eens haarfijn toegelicht. In een kort artikel beschrijft hij dat de westerse wereld gericht blijft op de heersende economische malaise en de teleurstellende vraag naar vele conjunctuurgevoelige grondstoffen. Prijzen van ijzer en in mindere mate koper, traditioneel de ijkpunten van mondiale voorspoed, zijn laag, en men is pessimistisch over de groeicijfers van China. Westerse analisten zien weinig korte termijn perspectief in deze markten en noemen lage grondstofprijzen de nieuwe realiteit.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 dalen verder

De beurzen stonden vandaag weer licht onder druk door een combinatie van economische zorgen over Spanje en Griekenland en de verwachtingen van de derde kwartaalcijfers. Gisteravond kwam aluminiumconcern Alcoa met de cijfers over het derde kwartaal. Alcoa maakte een nettoverlies van 143 Dollar en de omzet was hoger dan analisten hadden verwacht met 5,8 miljard Dollar. Over de breedte gezien vielen de cijfers licht mee al zal de vraag in het vierde kwartaal waarschijnlijk afnemen door onder andere een afgenomen economische groei in China.

Verder blijven beleggers in afwachting van meer duidelijkheid over Spanje en Griekenland voorzichtig. Beleggers lijken nu het zekere voor het onzekere te nemen en door de opgelopen koersen van aandelen in de laatste maanden worden nu winsten verzilverd. Over Spanje is er twijfel of en wanneer er een steunaanvraag komt om hun economie te stimuleren en wat betreft Griekenland is het afwachten of het land voldoet om wederom steun te krijgen. Dit laatste hangt nog af of de trojka de doorgevoerde economische hervormingen goed zal keuren.

Waar de beurs in Amsterdam in de middag nog enkele momenten licht in de plus kwam te staan daalde de beurs in Brussel verder weg richting het slot. De Amerikaanse beurzen begonnen de nieuwe handelsdag licht lager. De Nasdaq wist nog wel even in de plus te raken maar net als de Dow Jones index daalden de koersen na ongeveer twee uur handel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

ALERT: Golden Cross voor de HUI index!

Alsof de goden er zich mee moeien. Nadat we eerder al een een golden cross formatie rapporteerden in de prijsgrafiek van zowel goud als zilver, krijgen we nu ook een ‘gouden kruis’ formatie voorgeschoteld in de grafiek van de HUI index, de referentie voor de goud- en zilvermijnsector.

De HUI index brak recent met de nodige kracht door de psychologische barrière van 500 punten, en is momenteel de winsten aan het consolideren. De golden cross bevestigd dat de consolidatie met grote zekerheid gevolgd gaat worden met de volgende rit omhoog bij de goud- en zilvermijnaandelen.

De aanval op de volgende barrière is hiermee ingezet. De eerste weerstand vinden we op 600 punten, wat dicht bij het historisch record van bijna 630 punten is. We hebben een sterk vermoeden dat de HUI index nog in 2012 een nieuwe record gaat vestigen!