Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38921 tot 38925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Goudprijs kan weer gaan knallen wanneer 1.800 dollar wordt doorbroken

Goud staat aan de vooravond van een nieuwe hausse-fase, een fase die bovendien heel veel beloftes inhoudt. Voorlopig wordt een krachtige opmars van de goudprijs alleen nog maar belet door het opduiken van technische weerstand in de buurt van 1.800 dollar.

Daryl Guppy is een trader op de handelsmarkten in de VS, maar nog beter bekend als auteur van Trend Trading, The 36 Strategies of the Chinese for Financial Traders. Zijn website Guppy Trader houdt de grafiek van de goudprijs nauwlettend in de gaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Federal Reserve geeft Amerikanen weer een goed gevoel

De Fed heeft al miljarden dollars in het financieel systeem gepompt en dat heeft de man in de straat niet onberoerd gelaten. Diens vertrouwen in zijn centrale bank heeft een krachtige impuls geven. Hoe we dat weten? Heel eenvoudig: de consumer confidence index stond in de laatste 6 maanden nooit zo hoog als nu.

We spreken hier over de Bloomberg Consumer Comfort Index, die aangeeft dat de Amerikanen vooral over 3 zaken heel tevreden zijn:

Die Amerikanen zijn dus bereid om diep in hun beurs te graaien en dure kapitaalgoederen te kopen. Economisch gezien is dat een goede zaak, want de economie in de U.S. draait voor 70 % op de consumentenbestedingen.

Joseph Brusuelas van Bloomberg vergelijkt het gedrag van de consumenten met het ontwaken uit een winterslaap. Plots staat die consument er weer en dat is dankzij het ingrijpen van de Fed.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Leiders EU beginnen top over toekomst unie

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 landen van de Europese Unie zijn donderdagmiddag begonnen aan hun 2-daagse top in Brussel.

Op tafel liggen onder meer de voorstellen van EU-president Herman Van Rompuy over een versterkte economische en monetaire unie.

Van Rompuy wil onder meer dat de eurolanden contracten aangaan op Europees niveau over hun economische beleid, zoals de landelijke begroting. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

China heeft wel degelijk dollars nodig

Er wordt veel geschreven dat China tegen de Amerikaanse dollar is. China zou massaal Amerikaanse obligaties verkopen of op het punt staan ze te dumpen op de markt. Maar waarom zou China dit eigenlijk doen? Omdat ze het vertrouwen in de dollar verliezen? Misschien. Maar veder heeft China daar weinig of geen reden toe. Het heeft zelf dollars nodig.

China heeft veel dollars omdat het een handelsoverschot boekt met Amerika. China heeft een immense export naar Amerika. De Chinese exporteurs sluizen die dollars door naar de Chinese centrale bank en ze krijgen daar Yuans voor in de plaats. De Amerikanen genieten van goedkopere goederen. Iedereen tevreden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Dode en gewonden tijdens zware stakingen Griekenland

In de Griekse hoofdstad Athene zijn donderdag opnieuw rellen uitgebroken, waarbij een 67-jarige man is omgekomen.

De betogers keerden zich tegen de strenge bezuinigingsmaatregelen van de regering. De politie gebruikte onder meer traangas om de met stenen en benzinebommen gewapende betogers uiteen te drijven.

[...]