Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38921 tot 38925
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Een munt naast de Euro?

Als mensen en / of ondernemingen onderling met elkaar afspreken een andere munt dan de gangbare euro als betaalmiddel te accepteren, dan ontstaat een complementaire munt. Deze munt bestaat dus naast de euro. Vandaar het woord complementair, dat aanvullend betekent.

Het klinkt eenvoudig dat mensen met elkaar kunnen afspreken een andere munt te accepteren. In de praktijk is het niet zo simpel. Geld is voor ons sinds 1 januari 2002 de euro. Als in plaats daarvan de "Amsterdam" wordt aangeboden als betaalmiddel, dan kijken verreweg de meeste mensen daar naar als "Mickey Mouse" of "Monopoly" geld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Rente Spanje stijgt iets in aanloop naar veilingen

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties bereikte woensdagochtend een piek van 5,9 procent, 8 basispountem eer dan dinsdag.

De stijging heeft te maken met een aantal veilingen van staatsleningen deze maand en met de onzekerheid over het al dan niet aanvragen van noodsteun door het noodlijdende land.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Zilver geraakt op!

Wist je dat zilver de beste elektrische geleider is en dat dit één van de redenen is waarom deze grondstof zijn weg vond naar meer dan tienduizend industriële toepassingen?

Zonnepanelen bijvoorbeeld steunen hevig op het gebruik van zilver. Dit jaar zou de vraag vanuit de sector meer dan 60 miljoen ounces bedragen. In 2002 was dat nog amper 1 miljoen ounces.

95% van het zilver dat in de geschiedenis geproduceerd werd, is verdwenen van deze planeet.

De meeste toepassingen gebruiken immers maar een paar gram zilver en het is economisch niet interessant om dit te recycleren.

De voorbije decennia lag de vraag naar zilver dan ook stelselmatig hoger dan het aanbod. Dit was geen probleem omdat er genoeg zilver was om het tekort op te vangen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

AEX dringt openingsverlies terug

De beurs in Amsterdam wist woensdag het openingsverlies terug te dringen. Ook op de andere Europese beurzen werden de koersverliezen grotendeels weggewerkt. De stemming bleef terughoudend door de verslechterde economische vooruitzichten en de vrees voor tegenvallende bedrijfsresultaten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent lager op 327,38 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 528,53 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen verloor 0,2 procent.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Deutschland Üer alles

Net als het blad Quote met zijn 500 Rijkste Nederlanders en de Britse Sunday Times Richlist publiceert ook het Duitse Manager Magazin elk jaar een rijkenlijst. De nieuwste uitgave ligt nu in de kiosk en de eerste conclusie is dat het de Duitse rijken beter gaat dan de Nederlandse. 'Krise? Welche Krise?' heet dat nagsynchroniseerd.