Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 38921 tot 38925
Bron: binnenlandsbestuur.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

15 jaar pensioen is genoeg

Het AOW- en pensioenvraagstuk is voortdurend het nieuws. Ook het nieuwe kabinet Rutte heeft weer een hoofdstuk toegevoegd aan dit verhaal. De maatregelen gaan steeds dezelfde kant op: langer doorwerken, hogere premies en lagere uitkeringen. Misschien moeten we voor een oplossing eens een andere variant bedenken, namelijk een tijdelijk pensioen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Zilvermijnen breken uit

Soms moet je alleen maar luisteren als de markten je iets proberen te vertellen.

Ik heb deze grafiek al eens laten zien.

[grafiek]

Opmerkelijk toch hoe sterk de zilvermijnen erbij liggen? En kijk eens naar het volume eergisteren! Hier wordt flink geaccumuleerd!

Hier is nog ééntje: Pan American Silver. “Paas” voor de vrienden.

[grafiek]

Yep. Dat is een uitbraak.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Ook Ecuador wil fysiek goud repatriëren

Het begint een trend te worden: Goud repatriëren.  Na Zwitserland, Venezuela en Duitsland, is Equador het volgende land dat zijn goud terug naar huis wil halen. Ondanks dat Ecuador maar een goudvoorraad van 26,3 ton heeft, wil het toch graag zicht hebben op het eigen goud. Of in ieder geval op één derde deel van het fysieke goud. Via Zerohedge, kwam we bij een artikel van Bloomberg:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

AEX fractioneel in de min

De beurs in Amsterdam is vrijdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten bij de opening overwegend kleine verliezen zien.

De vijf floppers van 2012: welke 5 fondsen had u moeten mijden om een nóg beter rendement te hebben?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Amerikaanse ‘kater’ komt nog

De Eurozone glijdt weg in een spiraal die maar moeilijk te stoppen. De investeerders zochten wanhopig naar een veilig onderkomen en denken dat te hebben gevonden bij de dollar. Zowel de dollar zelf als de U.S. Treasuries zijn flink in koers gestegen. Terecht of niet?

Wanneer u het ons vraagt is het vertrouwen in de dollar op zijn zachtst gezegd misplaatst. De VS is er namelijk veel erger aan toe dan Europa, alleen weigeren de Amerikanen dat zelf in te zien. Uncle Sam en alles wat er bijhoort lijkt een oase van rust in een wanordelijke wereld.