Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38946 tot 38950
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Barroso haalt uit naar EU-lidstaten

Enkele uren voor het begin van de top van Europese leiders donderdag in Brussel, heeft de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso fel uitgehaald naar sommige regeringen. 

Barroso verwijt hen weinig bereidheid om voldoende geld beschikbaar te stellen voor het opvangen van de sociale gevolgen van de huidige crisis.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Column Kees de Kort | Vliegende champagnekurken?

De Chinese economie is in het derde kwartaal met 7,4 procent gegroeid. "Als dat waar is, dan moeten de champagnekurken overal vliegen in China", zegt BNR's Kees de Kort.

"Dan zou het fantastisch moeten gaan met de bedrijven en inkoopmanagers omdat 7,4 procent een fantastisch percentage is. Maar dat is helemaal niet zo: er zijn plusjes en minnetjes en dan zou dat opgeteld een 'kurken-eraf-cijfer' moeten zijn."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

"Europa duwt zich dieper in een depressie"

George Soros is een man waarnaar (nog steeds) geluisterd wordt wanneer hij spreekt. De boodschap waar Soros mee komt is niet zo vrolijk. Hij ziet namelijk een serieus risico dat de ‘nachtmerrie crisis’ de Europese Unie kort en krachtig kan vernietigen. Er mag een beschuldigende vinger naar Duitsland gericht worden.

Soros vindt dat er nu eens knopen moeten doorgehakt worden. Ofwel helpt Duitsland om de gaten in de Europese emmer te helpen dichten, ofwel moeten de Duitsers de consequenties van hun gedrag inzien en dus kort en goed de Europese Unie verlaten. De keuze is aan Duitsland zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Succesvolle obligatieveiling Spanje

De Spaanse overheid heeft donderdag 4,6 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De opbrengst viel hoger uit dan waarop was gemikt. De gemiddelde rentes op de staatsobligaties waren lager dan bij vergelijkbare veilingen in september.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Miljardairs kopen massaal goud

Carlos Slim, de Mexiaanse investeerder die de rijkste van de wereld werd, kocht een aantal goudprojecten in Mexico.

Hij pompte $750 miljoen in de sector. De investering in goud, is overigens niet zijn eerste.

Het slimme geld kijkt steeds vaker nog goud.

John Paulson, de hedge fund manager die $20 miljard verdiende tijdens de kredietcrisis, heeft inmiddels 44% van zijn fonds in het edelmetaal geïnvesteerd.

Mark Faber is natuurlijk al wat langer dan vandaag positief voor goud, maar hij adviseert beleggers nu op zijn minst 25% van de portefeuille erin te beleggen.