Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 3896 tot 3900
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Hoe vind je een slapende rekening terug?

Geld plaatsen bij een bank om er vervolgens niet meer naar om te kijken, doe je maar beter niet. Als je rekening het statuut van slapend geld krijgt, moet de bank ze immers overmaken aan de FOD Financiën. Je moet ze dan daar weer opvragen. Bovendien rekenen de meeste banken hiervoor (royaal) kosten aan. Toch is er ook een goede kant aan het verhaal. Misschien vind je er geld terug dat je zelf, bijvoorbeeld bij een verhuizing, uit het oog verloren bent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Europa en Duitsland opnieuw op ramkoers

Het zit er wederom bovenarms op tussen de Europese Commissie en de Duitse minister van financiën Schäuble. En ook deze maal voor dezelfde reden als vorige reden, namelijk het te drastisch besparen, dit ondanks de marge van Duitsland om de investeringen te verhogen.

In de recentste aanbeveling van de Europese Commissie omtrent het financieel beleid van de diverse Eurolanden wordt opnieuw aangehaald dat Duitsland meer inspanning moet doen om de economie te stimuleren. Naast Duitsland wordt ook Nederland genoemd dat de laatste jaren drastisch snoeide in zijn uitgaven.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Schuldafschrijving door verbanning contant geld

Bij het lezen van dit artikel, wist ik het zeker. Italië ontmoedigt het gebruik van contant geld en in Zweden bijvoorbeeld wordt nog maar voor 3 procent contant afgerekend. Als straks het contant geld en de flappentappers uit de roulatie gaan dan is de overheid met centrale banken er klaar voor. De grote schuldkwijting kan beginnen.

Het is al het zoveelste bericht waaruit valt op te maken welke kant het opgaat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Citi haalt contant geld weg uit bankkantoren in Australië

Citi heeft besloten alle bankbiljetten weg te halen uit haar filialen in Australië, omdat minder dan 5% van de klanten daar nog om vraagt. Door de populariteit van internetbankieren en elektronisch betalen komen er bijna geen klanten meer naar de bank om contant geld op te halen. Daarom was het voor Citi, met slechts zes filialen in Australië, niet meer rendabel deze diensten aan te bieden.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Goud en de stijging van de US dollar

De overwinningsroes ebde langzaam weg van de markten. De euforie (na de winst van Trump) maakte plaats voor realisme.

Die zin voor realiteit sloeg in, nadat de koers van de US dollar naar het hoogste punt sinds 2003 schoot! De uitbraak van de wereldreservemunt geeft een bijzonder wrange smaak aan de uitbraken van de belangrijkste beursindices in de VS.

Inmiddels noteert de USD-index ruimschoots boven de grens van 100! Ter herinnering: de USD-index noteerde vijf jaar geleden nog aan 75.