Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 38956 tot 38960
Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Verhelpt dit akkoord crisis op de woningmarkt?

De hypotheekrenteaftrek wordt volgens de coalitieplannen geleidelijk minder, de huren gaan omhoog. Met deze plannen wil de nieuwe coalitie de vastgelopen woningmarkt weer vlot trekken. Maar gaat dat ook lukken? Een analyse van de plannen aan de hand van vijf vragen.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Indiase centrale bank verbiedt goud kopen met geleend geld

De centrale bank van India heeft banken gevraagd om geen leningen te verstrekken aan klanten die het geld willen gebruiken om gouden ornamenten en munten te kopen. Deze maatregel is in het leven geroepen om weerstand te bieden aan het “excessieve gebruik van goud”. Met deze beslissing maakt de centrale bank van India ook een einde aan de discussie tussen juweliers en banken ten aanzien van het lenen om goud te kunnen kopen. Juweliers die werkkapitaal nodig hebben en daarvoor leningen afsluiten bij de bank zouden ontzien worden door de banken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: Goudprijs versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de goudprijs en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

ECB-president Draghi geïnterviewd door Der Spiegel

Draghi werd op 22 oktober geïnterviewd door Michael Sauga en Anne Seith van Der Spiegel. Dit interview werd op 29 oktober gepubliceerd in de Duitse krant en op de website van de ECB. Hieronder een integrale vertaling van het interview naar het Nederlands, zodat ook het Nederlandse publiek een inzicht krijgt in de visie van de ECB-president. Omdat het interview is afgenomen door een Duitse krant ligt er regelmatig nadruk op Duitsland en haar bevolking. De uitspraken zijn echter even goed van toepassing op de andere eurolanden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnam wil goudrekeningen bij banken aan banden leggen

Vietnam wil goudrekeningen bij banken aan banden leggen Vietnam heeft geen plannen om binnenkort goud te importeren, omdat het edelmetaal niet noodzakelijk zou zijn en omdat het de economie niet zou helpen. Dat heeft de Vietnamese centrale bank onlangs gezegd. Volgens Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) wil de centrale bank niet meer buitenlandse reserves omzetten in goud om op die manier het publiek te ontmoedigen goud te kopen.

[...]