Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 38956 tot 38960
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Beurzen sluiten opnieuw met winst

In Amsterdam werd chipmachinefabrikant ASML afgestraft na tegenvallende cijfers, maar verfproducent AkzoNobel zat juist in de lift door positief nieuws over zijn topman.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,98 punten (0,6 procent) hoger op 335,69 punten. De MidKap-index won 2,67 punten (0,5 procent) tot 534,13 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 0,8 procent. Frankfurt klom 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

S&P verlaagt rating Cyprus nog verder

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft woensdag de kredietwaardigheid van euroland Cyprus met drie stappen verlaagd. Het vooruitzicht voor Cyprus is negatief en verdere afwaarderingen zijn mogelijk, aldus S&P.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Afsplitsing zuidelijke eurolanden kost 17 biljoen euro

Als Griekenland, Portugal, Spanje en Italië de eurozone verlaten, kost dit de wereldeconomie 17 biljoen euro. In Frankrijk vallen de hardste klappen.

Grieks vertrek uit muntunie is niet meer te voorkomen, al blijven de gevolgen voor de andere eurolanden ongewis...

Dat blijkt uit een studie van het Duitse onderzoeksbureau Prognos AG waar het weekblad Der Spiegel inzage in heeft gekregen.

Bron: nieuwsuur.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Bezuinigen: hoe hard en hoe snel?

Snoeien, snijden, ombuigen, allemaal termen voor hetzelfde: bezuinigen. Dat is al tijdenlang de boodschap aan de probleemlanden in de eurozone, maar de negatieve effecten daarvan blijken nu veel groter dan gedacht. Correspondent Saskia Dekkers sprak twee vooraanstaande economen.

Bezuinigen en liefst snel een beetje. Dat is grof gezegd de afgelopen twee jaar de boodschap van de Europese kopgroep Nederland, Duitsland en Finland aan de probleemlanden in de eurozone: Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en Ierland. De negatieve effecten daarvan op de economie op korte termijn, zoals economische krimp en stijgende werkeloosheid, blijken nu veel erger dan eerder gedacht.

Europa-correspondent Saskia Dekkers sprak twee vooraanstaande economen: de Engelse Vicky Pryce, die het boek 'Greekonomics' schreef en de Duitse IMF-expert Axel Dreher en vroeg hen hoe gevaarlijk bezuinigen eigenlijk is, voor Griekenland, maar ook voor het voortbestaan van de euro.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Goud boven de 1750 dollar!

Vandaag weer een mooie mijlpaal voor de goudprijs. De prijs van het edelmetaal is vandaag opgelopen tot boven de 1750 dollar per troy ounce. Vooral de Europese schuldencrisis en de daaruit voortkomende daling van de dollar zorgen ervoor dat goud op dit moment op een koers staat van 1752 dollar per troy ounce.