Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 38961 tot 38965
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Ook Ecuador wil fysiek goud repatriëren

Het begint een trend te worden: Goud repatriëren.  Na Zwitserland, Venezuela en Duitsland, is Equador het volgende land dat zijn goud terug naar huis wil halen. Ondanks dat Ecuador maar een goudvoorraad van 26,3 ton heeft, wil het toch graag zicht hebben op het eigen goud. Of in ieder geval op één derde deel van het fysieke goud. Via Zerohedge, kwam we bij een artikel van Bloomberg:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

AEX fractioneel in de min

De beurs in Amsterdam is vrijdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten bij de opening overwegend kleine verliezen zien.

De vijf floppers van 2012: welke 5 fondsen had u moeten mijden om een nóg beter rendement te hebben?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Amerikaanse ‘kater’ komt nog

De Eurozone glijdt weg in een spiraal die maar moeilijk te stoppen. De investeerders zochten wanhopig naar een veilig onderkomen en denken dat te hebben gevonden bij de dollar. Zowel de dollar zelf als de U.S. Treasuries zijn flink in koers gestegen. Terecht of niet?

Wanneer u het ons vraagt is het vertrouwen in de dollar op zijn zachtst gezegd misplaatst. De VS is er namelijk veel erger aan toe dan Europa, alleen weigeren de Amerikanen dat zelf in te zien. Uncle Sam en alles wat er bijhoort lijkt een oase van rust in een wanordelijke wereld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

De vier gevaarlijkste banken ter wereld

Deutsche Bank, Citigroup, HSBC en JP Morgan Chase zijn de gevaarlijkste systeembanken ter wereld. Zij moeten hun buffers flink verhogen. ING, de enige Nederlandse wereldwijde systeembank zit in de minst gevaarlijke categorie.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Financial Stability Board (FSB). Deze FSB omschrijft 28 banken als wereldwijd systeemrelevant. Een omvallen van een van hen zou een gevaar zijn voor de wereldwijde stabiliteit.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Jongeren lopen grootste risico op armoede

Voor het eerst in de geschiedenis lopen jongeren een grotere kans om met armoede en bestaansonzekerheid geconfronteerd te worden dan ouderen. Dat is volgens de krant De Morgen uit een onderzoek van professor en gewezen minister Frank Vandenbroucke gebleken.

[...]