Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38961 tot 38965
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Mysterieuze algoritmes vorige week goed voor 4 % van handel op Wall Street

De handel op de beurs van Wall Street wordt steeds meer geautomatiseerd, waarbij aankoop- en verkooporders in nano-secondes door computerprogramma’s geplaatst worden. De handel noemt High Frequency Trading (HFT) en neemt in toenemende mate de plaats ten nadele van de traditionele handel door particuliere investeerders.

Vorige week waren mysterieuze algoritmes al goed voor 4 % van de handel op beurs van Wall Street. Er werden in snel tempo orders geplaatst, die vervolgens weer even snel geannuleerd werden. Naar de motieven van de onbekende handelaar hebben we alleen maar het raden.

Wanneer we Nanex, gespecialiseerd in het traceren van abnormale handelspatronen, mogen geloven probeert men via HFT-platforms de markt af te tasten. En mogelijk slagen de initiatiefnemers er in om op regelmatige basis kleine winstjes te realiseren.

Een slechte ontwikkeling voor de financiële markten vanwege de toenemende instabiliteit van het handelssysteem. Zo was de ‘flash crash’ een rechtstreeks resultaat van HFT op Wall Street.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Frans parlement stemt in met euroverdrag

De Franse Tweede Kamer heeft dinsdag met grote meerderheid ingestemd met het euroverdrag. Het verdrag moet leiden tot strengere begrotingsdiscipline.

Het verdrag werd aangenomen met 477 stemmen voor en 70 tegen. Onder de tegenstanders bevonden zich enkele dissidenten in de socialistische partij van president François Hollande. Ook veel leden van de groene partij stemden tegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Merkel in Griekenland: de miljardenbelangen

Merkel wil met haar bezoek laten zien dat ze achter de Griekse regering staat. Ze spreekt de Grieken moed in, en zegt dat er licht is aan het einde van de tunnel. Maar achter deze woorden spelen grote belangen.

Hoe lang heeft Griekenland nog?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Analisten verwachten tegenvallende bedrijfsresultaten in de VS

Een vertraging in de wereldeconomie, gekoppeld aan een aarzelend herstel in de U.S. zelf, belooft niet veel goed voor de kwaliteit van de Amerikaanse bedrijfsresultaten. Die resultaten worden vanaf dinsdag 9 oktober (vanavond dus) op de beleggers losgelaten, met Alcoa als primus inter pares.

De verwachtingen zijn dat het resultatenseizoen het slechtste zal worden sinds de tweede helft van 2009! Analisten verwachten dat de resultaten in de periode tussen juli en september gedaald zijn en dat voor het eerst na 11 kwartalen op rij van groei.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

De Spaanse huizenmarkt: een gebed zonder end

The pain in Spain is reaching the upper-class. Foreclosures has previously disproportionately affected lower-income immigrants but is now spreading to formerly well-to-do families, as Bloomberg Businessweek notes that they are running out of ways to pay mortgages in a deepening recession. Home price drops are re-accelerating as "repossessions are encroaching further into the city centers, like an overflowing river."

The path to this end sounds very familiar as "Bank managers, who had aggressive targets to meet, did all they could to lend to those who wanted to carry on buying into the bubble" and the saddest case of all as parental guarantors were used to spread the risk as "The kids lose their homes, go live with mom and dad and then mom and dad lose the home that they worked all their lives to pay for because it backed their children’s debts."