Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 38971 tot 38975
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Recessie Italië dieper dan gedacht

De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal sterker gekrompen dan bij een eerdere raming werd gemeld. De recessie in Italië is daarmee nog dieper dan gedacht. Dat maakte het Italiaanse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Merkel voor 6 uurtjes in streng beveiligd Athene

Merkel brengt een bliksembezoek aan Griekenland. In de zes uur dat zij in Athene is spreekt ze met de Griekse regeringsleider Antonis Samaras en president Karolos Papoulias.

De komst van de bondskanselier kan echter op weinig goedkeuring rekenen van de meeste Grieken. Velen geven de Duitsers en in het bijzonder Merkel de schuld van de diepe economische misère waar het land in verkeert. De Griekse overheid moet bezuinigingen, hervormingen en lastenverzwaringen doorvoeren om in aanmerking te blijven komen voor noodleningen.

Bron: syntagma-live
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Livestream protesten Griekenland Athene

Livestream protesten Griekenland Athene... Beelden zeggen meer dan woorden...

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

DNB: buffers banken moeten verder omhoog

De kapitaalbuffers van Nederlandse banken moeten verder omhoog, zonder dat dit ten koste gaat van de kredietverlening aan met name kleine en middelgrote bedrijven. Dat betekent dat banken ook de komende jaren nauwelijks ruimte hebben om dividend uit te keren aan hun aandeelhouders.

Dat schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn dinsdag gepubliceerde Overzicht Financiële Stabiliteit. De reserves van banken zijn de laatste tijd toegenomen in de aanloop naar strengere Europese regels die in 2018 van kracht worden. ,,Maar je moet buffers altijd bekijken ten opzichte van de risico's'', zei DNB-president Klaas Knot in een toelichting. ,,En er zijn forse risico's die het bankwezen kunnen raken.''

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Is zilver nog steeds 'poor man's gold?

De afgelopen 6 maanden steeg de prijs van zilver van $28,- per troy ounce naar $34,- per troy ounce. Dit komt neer op een stijging van ruim 20%. In de afgelopen maand schommelde de zilverprijs tussen de $33,- en $35,- per troy ounce. Eerder lieten we u al weten dat Hedge funds momenteel bijzonder positief zijn over zilver.

[... + video Bloomberg]