Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38976 tot 38980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

4 belangrijke redenen die de markt behoeden van een forse daling

De Federal Reserve doet er alles aan om onder andere de aandelenmarkten te ondersteunen. Toch zijn er verschillende indicatoren die aantonen dat er nog meer in zit. Jeff Kleintop van LPL Financials ziet 4 belangrijke redenen die de markt behoeden voor een forse daling van de S&P500.

Winst per aandeel. De winst per aandeel voor de aandelen van de S&P500 staat momenteel op $ 100. Tijdens een recessie zakt de winst per aandeel gemiddeld met 20 %, dit zou de gemiddelde winst per aandeel rond de $ 80 brengen. Deze bodem ligt hoger dan de meeste laagtes van de S&P500 tijdens de laatste 15 jaar.

Dividend. Door de hogere winsten staan de dividenden ook hoger dan tijdens vorige pieken van de S&P500. Het totale jaarlijkse dividend van de S&P500 bedraagt $ 31,09, 10 % hoger dan op het einde van de vorige piek in 2007 en bijna dubbel zoveel dan tijdens het eerste kwartaal in 2000.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Vertrouwen in het financieel systeem wankelt

De buitenwereld dreigt stilaan haar geduld met de Europeanen te verliezen. Ondanks alle mogelijke inspanningen ligt er nog altijd geen pasklare oplossing voor de Eurocrisis op tafel. De ECB wordt er van beschuldigd om de echte problemen uit de weg te gaan en steeds maar lapmiddelen toe te passen.

De Canadese minister van financiën Jim Flaherty steekt zijn frustratie over het uitblijven van vooruitgang bij de oplossing van de Eurocrisis niet onder stoelen of banken. In de ogen van Flaherty vormt deze crisis een duidelijk gevaar dat niet snel zal verdwijnen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

België moet 4,5 miljard euro extra besparen

België moet nog eens 4,5 miljard euro besparen: ruim 800 miljoen dit jaar en 3,7 miljard volgend jaar. Dat is nodig om aan de afspraken met de Europese Unie te voldoen.

Het kabinet-Di Rupo begon woensdag aan het overleg dat tot bezuinigingen en/of extra inkomsten moet leiden, meldden Belgische media.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Stiglitz: Griekenland en Spanje in depressie

Griekenland en Spanje zijn "in depressie, niet in recessie''. Dit zei econoom en oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. Hij bekritiseerde de harde bezuinigingsmaatregelen in deze landen die de economie in een neerwaartse spiraal brengen.

Stiglitz zei ook dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week ,,een beetje te optimistisch'' was in zijn prognose dat de economie van de eurozone in 2012 met 0,4 procent zal krimpen en volgend jaar met 0,2 procent zal stijgen.