Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 38981 tot 38985
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio wist woensdag het verlies beperkt te houden ondanks de sterke koersdalingen op Wall Street en in Europa. Een verbetering van de Chinese industriële activiteit bood enig tegenwicht aan teleurstellende kwartaalcijfers uit de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,7 procent lager op 8954,30 punten en staakte daarmee een winstreeks van 7 handelsdagen. Het was de langste winstbeurt van de Japanse beurs sinds juli 2011.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in oktober is gestegen tot 49,1, van 47,9 in september. Dat is het hoogste niveau sinds juli dit jaar. De index staat wel voor de twaalfde maand op rij onder de 50 punten, wat krimp van de industrie aangeeft.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

'Amsterdamse beurs begint hoger'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten openen. Na de zware verliesbeurt van een dag lijken beleggers op zoek te gaan naar koopjes. De stemming wordt daarbij gesteund door een meevallend Chinees industriecijfer.

,,De AEX opent ruim 1 punt hoger. In Azië blijven de beurzen redelijk liggen ondanks de zware verliesbeurten op Wall Street en in Europa. De stemming wordt daar gesteund door gunstig nieuws over de Chinese industrie. Verder is het uitkijken naar de kwartaalcijfers van de bedrijven en het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Ook zal ECB-president Mario Draghi vandaag een toespraak houden", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.

Bron: tvl.be
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

BREAKING: Massaontslag Ford Genk

Via een insider is ons bekend dat ruim 10.000 mensen hun baan zullen verliezen...

Morgenvroeg om 9 uur staat in de Genkse vestiging van autoconstructeur Ford een bijzondere ondernemingsraad op het programma. Deze zal wellicht de besparingsplannen van de constructeur verder toelichten, die ook gevolgen met zich dreigt mee te dragen voor de toekomst van de Genkse vestiging. Voor de -naar schatting- 10.000 Ford-werknemers (toeleveranciers inclusief) zijn het bange uren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

'Griekenland krijgt 2 jaar uitstel'

De Griekse regering krijgt twee jaar extra de tijd om hun begroting op orde te brengen.

Dat schreef de Süddeutsche Zeitung woensdag op hun website.

Pas in 2016 moet het begrotingstekort onder de 3 procent van het bruto binnenlands product zijn gezakt, in plaats van in 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Nu niet kijken, maar... de markt begint akelig veel te lijken op 1987!

Toeval of niet, maar het beurspatroon van de S&P 500 in 2012 begint in grote mate te lijken op het verloop van de index in 1987, het jaar van de grootste beurscrash van onze generatie.

Toch moeten we de grafische vergelijking met een korreltje zout nemen: terwijl de markt dit jaar zo’n 16 procent hoger staat, bereikte de S&P 500 in 1987 een hoogtepunt met bijna 40%. Bovendien was de S&P 500 in 1987 duurder op vlak van winstwaardering ten opzichte van vandaag.

Of we voor een nieuwe crash staan, is hiermee nog niet gezegd. Maar moesten we toch een vergelijkbare beurscrash ondergaan, dan kan u best eens onze nieuwe column lezen.

[link] + [grafieken]