Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 38986 tot 38990
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Rijke landen kunnen veel meer doen voor mondiale welvaart

Rijke landen zoals de Verenigde Staten en Japan tonen vergeleken met andere ontwikkelde landen weinig engagement ten aanzien van ontwikkelingsgebieden. Denemarken en Nederland scoren goed. België staat op de dertiende plaats van een totaal van 27 ondervraagde rijke landen.

Hoe rijke landen zich gedragen, beïnvloedt in sterke mate het leven van hen die het met heel wat minder moeten stellen. Hoe ver hun engagement reikt ten aanzien van arme landen, wordt jaarlijks in kaart gebracht in de Commitment to Development Index (CDI). De index is deze week voor de tiende keer gepresenteerd door de Amerikaanse denktank Centrum voor Globale Ontwikkeling (Center for Global Development of CGD).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Gemengde opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting gemengd openen. Positief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt en meevallende kwartaalcijfers van Bank of America zorgen voor enig optimisme. Tegenvallende resultaten van IBM en teleurstellende vooruitzichten van Intel zetten de technologiebeurs Nasdaq echter onder druk.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal in aanbouw genomen huizen in de Verenigde Staten in september in het hoogste tempo is toegenomen sinds juli 2008. Ook nam het aantal afgegeven bouwvergunningen vorige maand flink toe. In september werd een begin gemaakt met de bouw van 872.000 woningen, een stijging van 15 procent ten opzichte van de 758.000 stuks in augustus. Economen hadden gerekend op 770.000 woningen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Steeds meer Spaanse immigranten verlaten het land vanwege de zware economische crisis.

This entry was posted on 17 oktober 2012, in Nederlanders in het buitenland and tagged crisis, immigranten, spanje. Bookmark the permalink. Een reactie plaatsen

In de eerste negen maanden van het jaar emigreerden er bijna 55.000 Spanjaarden, of 21,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus het Spaans instituut voor de statistiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Herstel huizenmarkt VS komt van de grond

Een opsteker voor de Amerikaanse huizenmarkt. Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS is in september in het hoogste tempo toegenomen sinds juli 2008.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

World Gold Council geeft 7% korting op Indiase gouden munten

De World Gold Council (WGC) geeft in samenwerking met India’s Reliance Mony en de India Post een korting van 7% op Indiase gouden munten die gekocht worden tijdens het Dussehra en Diwali festival. Volgens de WGC kunnen consumenten gedurende deze periode 99,9% zuivere gouden munten kopen in de formaten 0,5, 1, 5, 8, 10, 20 en 50 gram.

[...]