Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 38986 tot 38990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Jim Rogers zit short op US Treasuries

Jim Rogers heeft er zin in… tenminste, wat betreft speculeren op een daling van enkele effecten. Zo maakten we gisteren al melding van zijn shortpositie op JPMorgan.

Vandaag draaien we een clip uit hetzelfde interview op Capital Account waarin Jim Rogers duidelijk maakt dat hij ook short zit op Amerikaanse staatsobligaties, ook wel bekend als US Treasuries.

Ook Jim Rogers rekent op het einde van de 30-jarige bull market in US Bonds.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Duitse centrale bank wil inspectie goudreserves bij Fed

Der Spiegel heeft de Duitse centrale bank toestemming gegeven om een inspectie uit te voeren op de Duitse goudreserves die bij de Amerikaanse Fed opgeslagen liggen, en om een klein deel ervan terug te vorderen naar Duitsland.

De actie is een gevolg van aanhoudende geruchten in de media dat de werkelijke goudvoorraden van westerse landen kleiner zijn dan de reserves die officieel worden gerapporteerd. Ook is recentelijk een aantal keer aangetoond dat officieel goedgekeurde goudstaven voor een deel bestaan uit wolfraam, een metaal met hetzelfde soortelijk gewicht als goud, maar een stuk minder waard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Voeding is 40% duurder dan het gemiddelde over de voorbije 10 jaar

De Verenigde Naties hebben er een bang oog in. De prijzen voor voedsel zijn wereldwijd ontoelaat hoog, met het risico op sociale onrust wanneer er niets gaat gebeuren. Sociale onrust kan overal uitbreken, maar de derdewereldlanden lopen er het meest gevaar op.

Hoe erg is de situatie? Redelijk erg, als de cijfers van de FAO kloppen. Voeding is nu 40% duurder dan het gemiddelde over de voorbije 10 jaar. De FAO roept om snel te handelen door fondsen beschikbaar te stellen voor een aantal landen, daar dreigt namelijk al sociale onrust.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Italiaanse werkloosheid op recordniveau

De werkloosheid in Italië is in september gestegen tot een officieel recordniveau van 10,8 procent. Dat maakte het nationale statistiekbureau (Istat) bekend.

In augustus lag de werkloosheid nog 0,2 procentpunt lager op 10,6 procent. Het is het hoogste niveau sinds het begin van de publicatie van de werkloosheidscijfers in januari 2004.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Column Kees de Kort | De salamitactiek van Nederlandse politici

Kees de Kort ziet positieve punten in het regeerakkoord. "De grote partijen zijn het er over eens dat de gouden tijden voorbij zijn. Er moet wat gebeuren. Tandenknarsen en samengeknepen billen, maar ze zijn bereid wat te doen."

Toch zijn de maatregelen te voorzichtig, zegt De Kort. "Het is weer een beetje rommelen in de marge. Ze erkennen de problemen en zien dat er iets moet gebeuren. Maar dan blijft het toch bij het knopje draaien naar 5.4 in plaats van 5.6. Een knopje op 3.2 in plaats van 3.4."