Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 38996 tot 39000
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Kwartaalcijfers in aantocht, BEL20 en AEX index op verlies

De BEL20 en de AEX index begonnen de dag nog met een licht hogere opening maar al snel daalden de koersen onder het niveau van maandag. Binnen een uur stonden de beurzen uit Brussel en Amsterdam enkele tienden van een procent in de min.

Voordat de Europese beurzen openden kwam het IMF (Internationaal Monetair Fonds) met het nieuws dat zij gevaren zien in de Eurocrisis en de ‘fiscal cliff’in de Verenigde Staten. Deze gevaren kunnen een rem zijn op het herstel van de economie wereldwijd. Verder bracht de Duitse bondskanselier Angela Merkel een bezoek aan Griekenland. De Griekse regering heeft nog enkele weken om afspraken en hervormingen na te komen om weer financiële steun te kunnen ontvangen. Later deze ochtend kwam het bericht dat Spanje in 2012 en 2013 niet aan de voorgenomen doelstellingen kan voldoen om het begrotingstekort terug te dringen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Na Libor gate nu ook olie gate. We wachten op goud/zilver gate

While the recent revelations of multi-year LIBOR manipulation (but, but how was that possible: it involved thousands of people, operating for years, manipulating numbers - all the traditional reasons presented against conspiracy theory crackpots alleging that manipulation may be going on here, or there, or at the BLS, or somewhere), which we had said had been happening for the past 3 years, confirmed that the entire rate-based derivative market was a giant scam, at least one market spared from cartel whistleblower, i.e., insider, humiliation, was the commodities market. No longer. As the FT first reported, a Swiss trading office of Total Oil Trading sent a response letter to IOSCO (the International Organization of Securities Commissions), alleging that the same kinds of market "pricing" shennanigans that have been now exposed to have taken place over bottles of Bollinger, may have been pervasive in the crude market as well.

From the letter which may have set off the same avalanche in the energy markets as the Barclays "settlement" did for rates:

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Pas op met moddergevechten over Europa

Tussen alle veldslagen, die er nu in Europa worden uitgevochten over de honderden miljarden euro’s om de crisis te bezweren, vecht de Europese Unie zelf ook nog zijn eigen financiële oorlogje uit. En dat gaat dan om de Europese begroting, zeg maar het geld dat Brussel zelf kan uitgeven. Die vermaledijde Europese subsidiepotten dus.

Dat gevecht vindt eens in de zes jaar plaats. Om, zoals bij de nationale begrotingen, jaarlijks touwtrekken te voorkomen, legt Europa steeds voor een periode van zes jaar vast wat er in de knip zit. Dit jaar nog moet de EU beslissen over de begrotingsruimte voor de jaren 2014 tot en met 2020.

Dat gaat alles bij elkaar om een heel pak geld. De strijd is nog niet gestreden, maar de uitkomst – voor die zes jaar – zal uitkomen op zo’n 1000 miljard euro. Opgebracht naar rato door de 27 lidstaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Nigel Farage over de rellen in Griekenland

Nigel Farage was te gast op CNBC om de nieuwe ontwikkelingen in Griekenland te bespreken, waar Merkel ontvangen werd met rellen en protesten. Zelfs Hitler-groet werd niet gemeden! En dat terwijl Duitsland het meeste bailout geld voor de Grieken bijdraagt.

Voor Farage is het Europese project aan het einde van zijn Latijn. Het brengt mensen niet samen, maar stoot ze juist van elkaar af. De opstandigheid zal niet afnemen maar in krachten toenemen. De Grieken moeten uit de Europese Unie gezet worden, zodat ze hun land terug zelf in handen nemen.

Kortom, de Grieken moeten uit de euro. De euro is sowieso een ‘gebroken’ valuta, aldus Farage.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Canadese vastgoedmarkt kan volgende grote bubbel worden

Canada heeft in het verleden zorgvuldig vermeden om dezelfde fouten te maken als de Verenigde Staten, waar de vastgoedmarkt in het eerste decennium van deze eeuw tot een zeepbel uitgroeide. De regelgeving voor de banken is strenger, kredieten zijn minder vlot verkrijgbaar.

Daardoor werd voorkomen dat de prijzen volledig uit de hand liepen. Toch slaken topeconomen zoals Robert Shiller en David Rosenberg alarmkreten over de Canadese vastgoedmarkt. Daar zou zich niettemin toch een zeepbel hebben gevormd die op het punt staat om te ontploffen.