Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 391 tot 395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Dollarkoers wordt de komende weken bepaald door twee factoren

De komende weken zijn cruciaal voor het verdere koersverloop van de Amerikaanse dollar. Er zijn twee factoren die van belang zullen zijn, namelijk de vervanging van Janet Yellen als Fed-voorzitter en de evolutie in het dossier om het Amerikaanse belastingstelsel te hervormen. De kans op een afzwakking van de dollar is echter groot volgens Itay Tuchman, hoofd valutahandel bij Citi.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Nikkei-index sluit op hoogste peil in meer dan 20 jaar

Op de beurs van Tokio is de sterindex Nikkei geëindigd op het hoogste peil sinds 5 december 1996. Dat is te danken aan een algemeen optimisme over bedrijven en de internationale conjunctuur.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Voorzitter Nederlandse centrale bank: “Financiële markten kwetsbaar voor grote correctie”

De financiële markten onderschatten de globale risico’s en zijn kwetsbaar voor een grote correctie. Dat heeft Klaas Knot gezegd in een gesprek met het persagentschap Bloomberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

IMF verhoogt groeiprognose Nederland na krachtig herstel tweede kwartaal

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn economische raming voor Nederland fors verhoogd, na het onverwacht krachtige economisch herstel dat ons land in het tweede kwartaal liet zien.

Het IMF rekent in Nederland nu op een economische groei van 3,1 procent dit jaar en 2,6 procent volgend jaar. Bij de vorige prognose in het voorjaar ging het nog uit van plussen van respectievelijk 2,1 en 1,8 procent.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Duitse inlichtingendiensten: Iran gaat door met nucleaire- en rakettechnologie

Iran waarschuwt Trump voor ernstige gevolgen als Revolutionaire Garde tot terreurorganisatie wordt bestempeld – Iran beweert ‘vader van alle bommen’ te hebben gebouwd - Duitse minister BuZa bang dat Trump al volgende week verdrag met Iran beëindigt

Drie rapporten van de Duitse inlichtingendiensten geven het cynisme van de Amerikaanse president Trump gelijk, en bevestigen dat Iran sinds het sluiten van het JCPOA verdrag (Joint Comprehensive Plan of Action) met de regering Obama in 2015 meer dan 30 keer de deal heeft geschonden door te proberen om in Duitsland aan verboden nucleaire- en rakettechnologie te komen. Iran ligt dan ook op koers om een tweede Noord Korea te worden, waarmee jaren wordt gepraat, tal van zogenaamde ‘afspraken’ worden gemaakt, maar ondertussen gewoon verder gaat met het ontwikkelen van kernwapens en raketten om de VS en Europa te kunnen raken.