Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 391 tot 395
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Column: Kop in het zand steken

Zoals u inmiddels waarschijnlijk weet probeer ik in mijn wekelijkse column nieuwsfeiten aan te halen die in de grote media onderbelicht zijn gebleven. Het is erg belangrijk dat eenieder goed en volledig geïnformeerd is over de actuele (financiële) gebeurtenissen in de wereld. Onbegrijpelijk vind ik soms dat onze media zo eenzijdig berichten, ze lijken elkaar ook vaak kritiekloos na te praten en dezelfde conclusies te trekken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Column: Zijn de dagen van de petrodollar geteld?

De macht die de Verenigde Staten vandaag de dag geniet hangt voor een belangrijk deel samen met het gegeven dat de meeste olie en andere grondstoffen wereldwijd in dollars worden afgerekend. Daarmee is de dollar letterlijk een wereldmunt, die gebruikt wordt op het moment dat twee landen met verschillende valuta handel willen drijven.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Migrantencriminaliteit: Duitse politie adviseert burgers geen verzet te bieden

Puinhoop in Italië steeds groter: Maffia Napels liquideert 120 Afrikaanse criminelen, burgeroorlogachtige toestanden in grote Italiaanse steden

Oorlogstaferelen in grote Italiaanse steden, waar migranten in botsing komen met de bevolking, de maffia, de politie en het leger.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Is de euro sterk of is de dollar zwak?

In een zoveelste signaal van de sterke heropleving van de Europese economie noteert de euro maandagochtend op zijn hoogste niveau tegenover de Amerikaanse dollar sinds begin 2015 . Tegenover het Britse pond zelfs op zijn hoogste niveau in 8 jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 augustus 2017

Poetin mobiliseert z’n troepen; de grond davert in Oost-Europa

Zapad, of ‘Westen’, zo heet de grote militaire oefening die het Russische leger plant de komende weken. Het zijn militaire manoeuvres op grote schaal, in het westen van Rusland, in de Baltische enclave van Kaliningrad en in Wit-Rusland. Allemaal aan de grens met de Europese Unie, en met Oekraïne. De verwachting is dat meer dan honderdduizend militairen deelnemen, een tienvoud van wat Rusland officieel aankondigt. Zeven dagen lang zal de grond daveren in Oost-Europa.