Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3901 tot 3905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Goud en de stijging van de US dollar

De overwinningsroes ebde langzaam weg van de markten. De euforie (na de winst van Trump) maakte plaats voor realisme. Die zin voor realiteit sloeg in, nadat de koers van de US dollar naar het hoogste punt sinds 2003 schoot! De uitbraak van de wereldreservemunt geeft een bijzonder wrange smaak aan de uitbraken van de belangrijkste beursindices in de VS.

Inmiddels noteert de USD-index ruimschoots boven de grens van 100! Ter herinnering: de USD-index noteerde vijf jaar geleden nog aan 75.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Italië, 4 december… valt de volgende dominosteen?

Op 4 december trekken de Italianen naar de stembus om er een reeks voorstellen van hun premier Renzi goed te keuren of te verwerpen. Matteo Renzi heeft – net als David Cameron dat met het Brexitreferendum deed – zijn politiek lot aan het referendum verbonden.  Er staat dus veel op het spel, niet enkel voor Italië, maar voor de ganse EU.

Renzi’s oppositie bestaat uit een drietal partijen, waaronder de populistische Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo. Die slaagde er bij de recente gemeenteraadsverkiezingen al in de macht in de miljoenensteden Rome en Turijn te veroveren. Ook een reeks kleinere steden ging toen voor de bijl. Verder is er de anti-immigratiepartij Lega Nord, die net als de Vijfsterrenbeweging het Italiaanse lidmaatschap van de eurozone in vraag stelt en mee wil surfen op de anti-establishmentgolf die het Westen in haar greep houdt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Trump heeft een punt: 18 van de 22 Europese Navo-leden betalen te weinig

Vele Europese leden van de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) worden met een budgettair dilemma geconfronteerd. De militaire verdragsorganisatie vraagt immers dat zijn leden 2 procent van hun bruto binnenlandse product aan defensie zouden besteden, maar slechts vier landen voldoen aan die norm.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Erdogan heeft het gehad met de EU, wil in ‘Shangai Five’ met Rusland en China

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat zijn land niet tegen elke prijs lid wil worden van de Europese Unie en dat ook de ‘Shangai Five’, een blok gedomineerd door China, Rusland en een reeks Centraal-Aziatische landen tot de mogelijkheden behoorde.

Navo-lid Turkije onderhandelt al 11 jaar lang over toetreding tot de EU, maar de Europese leiding raakt steeds verder gefrustreerd door Ankara’s inkrimping van democratische vrijheden, een patroon dat door Erdogan als een vorm van ‘neerkijken op zijn land’ wordt geïnterpreteerd. ‘De EU houdt ons al 53 jaar aan het lijntje,’ zei de Turkse president.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Sancties tegen Rusland worden dé inzet van de Duitse verkiezingen

Vorige week kon u hier bij beurs.com lezen hoe de Volkswagen Group besliste 23.000 Duitse arbeidsplaatsen te schrappen tussen 2017 en 2021, mét goedkeuring van de vakbonden.

Vooral de gretigheid waarmee de vakbonden hun zegen aan het plan geven zal bij klein-links in het verkeerde keelgat schieten, en leiden tot verdere ideologische scherpstelling. Zeker nu bondskanselier Merkel haar campagne op gang brengt.

Het is geen geheim dat de Europese economieën, de Duitse op kop, zwaar te lijden hebben onder de economische sancties. Vorige week kwam de Wereldbank nog met cijfers naar buiten die bewijzen dat de Russische economie weerbaarder is gebleken dan het Westen had geanticipeerd.