EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
55
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39001 tot 39005 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Begrotingscrisis VS domineert Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen bleven donderdag dichtbij huis. Beleggers waren voorzichtig door de voortslepende begrotingsruzie in Washington. Het aandeel Apple herstelde iets van de forse koersval van een dag eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 13.044 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1407 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 2987 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Sentiment Chinese beurzen plots euforisch

Woensdag was een bijzondere dag voor de Chinese beurs. ‘The Chinese Stock Market Is Going Buckwild Out of Nowhere’, zo blokletterden enkele Amerikaanse nieuwswebsites. Dat was niet zeker overdreven, de koersen op de beurs van Shanghai vlogen door het dak.

De Shanghai Composite Index steeg met meer dan 3 % en stootte in één ruk door boven het niveau van 2.000. Het was op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk wat de rallye veroorzaakte. Waarnemers spraken over geruchten dat de Chinese regering nieuwe stimuleringsmaatregelen zou aankondigen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

OMG: Fed koopt 90 % van alle obligaties!

Terwijl de discussie over de fiscal cliff oplaaien en het nieuwe schuldplafond met rasse schreden nadert, moet de Amerikaanse overheid niet bang zijn om zonder geld te vallen. De Federal Reserve staat garant voor zowat alle nieuwe obligaties.

De Amerikaanse schatkist is van plan om de netto nieuwe uitgiftes te ‘beperken’ tot $ 93 miljard per maand of iets meer dan $ 1 biljoen per jaar. De Federal Reserve heeft aangekondigd om maandelijks voor $ 40 miljard hypotheekschulden op te kopen samen met $ 45 miljard aan overheidobligaties (Treasuries). Hiermee koopt de Fed ongeveer 90 % op van alle nieuwe obligaties!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Sterkste daling euro in een maand

De euro beleefde donderdag de scherpste daling ten opzichte van de dollar in een maand tijd. De Europese eenheidsmunt zakte tot 1,2965 dollar aan het einde van de Europese beurshandel, ten opzichte van 1,3075 dollar woensdag rond het beursslot.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

10 vragen over de Europese bankenunie

In de Europese Bankenunie komen alle Europese banken onder één toezichthouder, delen alle banken in de garantstelling van elkaars spaargelden (een Europese stroppenpot) en komt er één ’resolutiemechanisme’ voor het geval een bank om dreigt te vallen. De uiteindelijke bedoeling is dat de belastingbetaler nooit meer hoeft op te draaien voor het redden van een bank.

Europese burgers hebben miljarden aan belastinggeld moeten ophoesten om te voorkomen dat banken omvielen tijdens de kredietcrisis. Het is de bedoeling om dat in de toekomst te voorkomen. Ook is het gebleken dat de verschillende nationale toezichthouders niet even streng op de gezondheid van de financiële instellingen hebben gelet, waardoor de banken in het ene land er aanmerkelijk slechter aan toe zijn dan in andere landen. Vroeger zou dat geen probleem zijn geweest toen banken nog vooral actief waren in hun eigen land. Maar omdat (met name grote) banken steeds meer internationaal opereren is een probleem van een grote bank in land A ook een risico voor de belastingbetaler/rekeninghouder in land B.

Lees verder op telegraaf.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs