EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
32
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39011 tot 39015
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Overheidsorgaan VS schetst diverse scenario's voor 'fiscal cliff'

De 'fiscal cliff'-maatregel van belastingverhogingen en bezuinigingen die begin 2013 in werking treedt in de Verenigde Staten, kan een recessie veroorzaken in de grootste economie ter wereld en de werkloosheid boven de 9% duwen aan het eind van 2013, waarschuwt het Amerikaanse Congressional Budget Office (CBO) vrijdag in een rapport.

De zogenaamde fiscal cliff is een combinatie van het verhogen van de inkomsten-, dividend- en vermogensbelasting op 1 januari 2013 en een bedrag van $110 miljard aan bezuinigingen die als een aanbetaling gelden voor de $1 biljoen aan kostenbesparingen die in 2011 werden afgesproken in de hoop het begrotingstekort omlaag te dringen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Beurzen werken verliezen deels weg

De Europese beurzen werkten vrijdag in de namiddaghandel een deel van de verliezen weg, geholpen door een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Beleggers bleven echter bezorgd over de economische situatie in Europa, de onzekerheid rond Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Wat is de fiscal cliff?

Een fiscal cliff (in goed Nederlands begrotingsafgrond) dreigt voor de Amerikaanse economie, maar wat is een fiscal cliff eigenlijk? Een uitleg.

Een fiscal cliff (in goed Nederlands begrotingsafgrond) dreigt voor de Amerikaanse economie, maar wat is een fiscal cliff eigenlijk? Een uitleg.

De Amerikaanse overheid geeft veel meer geld uit dan het binnenkrijgt. Het Congres kan het niet eens worden over een oplossing: minder uitgeven of belastingen verhogen. De Democraten hebben namelijk wel een meerderheid in de Senaat, maar niet in het Huis van Afgevaardigden. Daar zijn de Republikeinen in de meerderheid.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Amerika is Griekenland in het groot

Amerikaanse media hebben er een handje van om de vinger naar Europa te wijzen als het economisch tegenzit. Vaak wordt de Europese schuldencrisis aangedragen als reden voor een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt, ook als er niet direct een verband zichtbaar is. Nu slaat David Böcking terug met een artikel op Der Spiegel. Amerika heeft meer gemeenschappelijk met de 'probleemlanden' in de eurozone dan menigeen denkt.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

ECB publiceert rapport over virtueel geld

De ECB publiceerde onlangs een rapport over digitale geldsystemen, zoals Bitcoins en Linden dollars. Sinds de uitbraak van de financiële crisis is er meer aversie tegen fractioneel bankieren en het 'beleid' van centrale banken om meer geld in de economie te pompen. Als gevolg hiervan werden nieuwe initiatieven ontwikkeld, waarvan Bitcoins de meest bekende is. Door de toenemende populariteit van alternatief geld werd ook de aandacht van de ECB getrokken.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs