Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 39016 tot 39020
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Stabiele rente op Spaanse staatslening

Spanje gaf dinsdag staatsleningen uit van 12 en 18 maanden. De rente die het land daarop moest bieden, veranderde nauwelijks ten opzichte van de vorige veiling.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Schäuble wil 'valutacommissaris' eurozone

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble opperde dinsdag dat er een 'valutacommissaris' moet komen voor de eurozone.

Die zou ruime bevoegdheden over de nationale begrotingen moeten krijgen in het kader van een herziening van het EU-verdrag om de integratie te verdiepen en de schuldencrisis te beëindigen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Cijfer Massage

De inflatie is twee procent dat is wat de statistieken zeggen. Maar deze statistische nummerkrakers masseren de cijfers. De reële inflatie is waarschijnlijk dichter bij de 5%. Misschien wel 10%, of zelfs hoger. Wie weet het?

De Argentijnse president Christina Fernandez de Kirchner hield een voordracht bij de Georgetown University in de VS. Ze kreeg een vraag over de komische cijfers die Argentinië gebruikt om de inflatie te melden. Haar bureaucraten stellen de inflatie op minder dan 10%.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Alarmfase 1

Nog steeds leeft er hoop op een beter leven niettegenstaande de voortgaande schuldenopbouw (sluipende inflatie!) in de belangrijkste economieën (V.S., EU) en het dreigende internationale conflict in het Midden-Oosten. So, why worry?

Het is echter niet de eerste keer dat monetaire spanningen met sociale spanningen in “de slipstream” werden gevolgd door oorlogsinspanningen. De beste voorbeelden hiervan waren Duitsland in de jaren ’30 en de V.S. in de jaren ’30 en ’40 gevolgd door de olieboycot op Japan. Ook toen waren de leefomstandigheden met inflatie in Duitsland en deflatie in de V.S. bepaald belabberd te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

The place to be voor olie: Colombia!

Colombia is hot in de olie-industrie. Tien jaar geleden zat het land nog in zak en as. De olieproductie daalde snel en het land was afhankelijk van het Caña Limon olieveld. Productie daalde van 800.000 vaten naar 550.000. Maar dit is veranderd. Dankzij een nieuw overheidsbeleid en een beetje geluk is de productie terug gestegen naar 1 miljoen vaten per dag en men verwacht dit nog te kunnen optrekken tot 1,5 miljoen tegen 2020.

De Colombiaanse overheid heeft heel de olie- en gassector gereorganiseerd. Onderzoekers mochten meer inkomsten behouden en producenten kregen een faire prijs voor leveringen aan Colombia. De veiligheid in Colombia is ook fors gestegen. Ook Hugo Chavez heeft een handje geholpen. Door zijn strijdt tegen de oliereuzen zijn er zo’n 18.000 bekwame werkkrachten richting Colombia getrokken.