Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39016 tot 39020
Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

ECB roept op tot verdere hervormingen arbeidsmarkt eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) roept de eurozone maandag op om verdere 'grote' hervormingen te implementeren binnen de arbeidsmarkten in de lidstaten om zo economische groei te bevorderen en werkloosheid tegen te gaan.

In een periodiek rapport stelt de ECB dat "omvangrijke arbeidsmarkt-hervormingen in de eurozonelidstaten essentieel zijn om banen te scheppen, de werkloosheid omlaag te brengen en het concurrentievermogen te herstellen terwijl ook de risico's van een permanente afname in de economische output tegen worden gegaan."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Zuid-Afrikaanse Rand ook in vrije val

De sociale onrusten in Zuid-Afrika beginnen het land in het houdgreep te nemen. De massale stakingen in de mijnsector breiden zich uit naar andere sectoren. Tankstations geraken niet meer aan benzine, geldautomaten geraken leeg, ziekenhuizen zitten bijna door hun kolenvoorraad heen om stroom op te wekken.

Als klap op de vuurpijl heeft Anglo American beslist om 12.000 stakende werknemers te ontslaan. Dit heeft zijn effect op de Zuid-Afrikaanse Rand. De economische malaise en de druk op de financiën missen hun effect niet. De Rand is dan ook in vrije val geraakt ten opzichte van de dollar.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Kredietcrisis in Italië verdiept zich

Italiaanse banken staken hun geld in augustus in staatsobligaties in plaats van het uit te lenen aan het bedrijfsleven. Dat blijkt uit cijfers die de Italiaanse centrale bank maandag naar buiten bracht.

De kredietverstrekking aan bedrijven buiten de financiële sector daalde met 1,9 procent. Het was de vierde maandelijkse daling op rij en de scherpste afname sinds mei. Gezien de voorspelling dat de Italiaanse economie dit jaar en volgend jaar in recessie zal zijn, durven banken het niet aan om geld uit te lenen aan bedrijven. Gevreesd wordt dat die kredieten niet worden afgelost.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Is Nokia een interessante prooi voor Apple?

Sinds Apple de iPhone introduceerde is Nokia weggeblazen op de smartphone markt. Vele voorspellen al jaren het einde van Nokia in zijn geheel. Maar Nokia heeft nog enkele troeven in handen. Het zou zelfs een perfecte aanvulling kunnen zijn voor Apple, een bedrijf met ontzettend veel cash op de balans.

Nokia bezit in Amerika 16.000 patenten en 20.000 buiten Amerika. Gemiddeld genomen duren deze patenten nog 13 jaar. Terwijl Apple en Samsung het ene gevecht na het andere voeren omtrent hun patenten, heeft Nokia een ijzersterke patentportefeuille opgebouwd.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Superbacterie produceert goud

Als algen worden ingezet voor de productie van biobrandstof, zou een superbacterie dan wellicht goud kunnen produceren?

Het is niet langer onmogelijk. Wetenschappers van de Universiteit van Michigan hebben namelijk ontdekt hoe ze een bacterie 24-karaats goud kunnen laten maken.

‘Het is microbiële alchemie wat we doen - iets dat geen waarde heeft transformeren in een waardevol edelmetaal’, zegt professor Kazem Kashefi.