EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39021 tot 39025
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Staatsschuld Japan nadert magische grens van duizend biljoen

Staatsschuld Japan nadert magische grens van duizend biljoen Een miljard miljoenen, miljoen miljarden, duizend biljoen of gewoon een biljard. Het duurt niet lang meer of de Japanse staatsschuld zal die barrière doorbreken. De Japanse overheid publiceerde gisteren de actuele staatsschuld en die werd door Zero Hedge snel verwerkt in een grafiek. Het is een raadsel hoe Japan nog steeds haar schulden weet te financieren, maar het is moeilijk voor te stellen dat dit voor altijd goed blijft gaan.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Veel grieken zonder ziektekostenverzekering in grote problemen

Grieken die werkloos worden, lopen grote kans om behalve hun baan ook hun medische zorg kwijt te raken. Door de bezuinigingen kunnen steeds minder mensen aanspraak maken op zorg, met alle gevolgen van dien. Griekenlandkenner, Kees Klok.

[audio fragment]

Lees verder op Radio 1
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Nieuwe schuld door vertraging Grieks besluit

Het Griekse agentschap voor staatsleningen meldde vrijdag dat het ruim 3 miljard euro wil ophalen met leningen met looptijden van 4 weken en 3 maanden. Een bron bij het Griekse ministerie van Financiën zei vrijdag dat het land zelfs voor 5 miljard euro aan nieuwe leningen zal uitgeven om de oude te kunnen dempen.

Griekenland wacht nog steeds op uitsluitsel van de 'trojka' (EU, ECB en IMF) over een volgend noodkrediet van ruim 3 miljard euro, ondanks de extra bezuinigingen waarmee het parlement heeft ingestemd. Zonder deze betaling dreigt Griekenland op 16 november in acute problemen te komen. De Griekse onderminister van Financiën Christos Staikouras waarschuwde dat de staatskas vrijwel leeg is. Satikouras zei echter ook dat er geen reden is tot zorg. ,,Griekenland doet wat het moet doen en de EU ook; het krediet zal worden uitbetaald.''

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Overheidsorgaan VS schetst diverse scenario's voor 'fiscal cliff'

De 'fiscal cliff'-maatregel van belastingverhogingen en bezuinigingen die begin 2013 in werking treedt in de Verenigde Staten, kan een recessie veroorzaken in de grootste economie ter wereld en de werkloosheid boven de 9% duwen aan het eind van 2013, waarschuwt het Amerikaanse Congressional Budget Office (CBO) vrijdag in een rapport.

De zogenaamde fiscal cliff is een combinatie van het verhogen van de inkomsten-, dividend- en vermogensbelasting op 1 januari 2013 en een bedrag van $110 miljard aan bezuinigingen die als een aanbetaling gelden voor de $1 biljoen aan kostenbesparingen die in 2011 werden afgesproken in de hoop het begrotingstekort omlaag te dringen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 9 november 2012

Beurzen werken verliezen deels weg

De Europese beurzen werkten vrijdag in de namiddaghandel een deel van de verliezen weg, geholpen door een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Beleggers bleven echter bezorgd over de economische situatie in Europa, de onzekerheid rond Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs