Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 39026 tot 39030
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Economen depressief door vooruitzichten

De centrale banken doen hun uiterste best om de economische groei te ondersteunen, maar dat blijkt niet genoeg te zijn om het tij te doen keren. De economische vooruitzichten voor komende 4 jaar maken de economen depressief. Zo een depressief gevoel heeft onder meer Michala Marcussen.

De econome van Société Générale publiceerde een uitgebreid rapport, waarbij werd de toekomstige ontwikkelingen in de komende 4 jaar (tot en met 2016) voor een aantal key-landen geanalyseerd werden. Die evoluties zien er niet bijster gunstig uit, wel integendeel!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Betaalt Griekenland niet zijn we 7,6 miljard kwijt

Gaat het nu volledig mis met Griekenland, dan kost dat Nederland 7,6 mljard euro.

Maar de bedragen gaan in de toekomst flink oplopen omdat we ons al garant hebben gesteld voor 10,6 miljard euro. Een deel van dat geld is via het ESM echter nu nog niet naar Griekenland gegaan.

We zitten nu wel al voor 10,6 miljard euro in Griekenland (aan garanties en leningen), maar de mogelijke schade is nu nog maar 7.6 miljard euro voor de reeds door Nederland verstrekte leningen aan Griekenland.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Wie de jeugd heeft...

De kranten staan er vol mee. Wanneer gaat Spanje nu steun aanvragen bij de ECB? Beleggers vertrouwen erop dat de ECB zal bijdragen aan het (nood)lot van Spanje. Dat bleek uit de grote vraag naar Spaanse staatsobligaties, die afgelopen donderdag verkocht werden tegen fors lagere rentepercentages dan afgelopen zomer.

Omdat Spanje officieel nog steeds geen hulp heeft aangevraagd, liet de ECB de rente onveranderd. Hoewel men nog eens benadrukte klaar te staan om eurolanden met financiële problemen te helpen, laat men de beslissing tot steun vooralsnog over aan de nationale regeringen. Het Spaanse ego is groot.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Athene wapent zich voor bezoek Merkel

De Griekse hoofdstad Athene bereidt zich met enorme veiligheidsmaatregelen voor op de komst van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Veel Grieken zien in Merkel de drijvende kracht achter de draconische bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering die veel Grieken inkomsten en/of hun banen hebben gekost.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Europees noodfonds voor het eerst bij elkaar

Vandaag komt in Luxemburg voor het eerst het bestuur van het nieuwe permanente Europese noodfonds ESM bij elkaar. De leiders van het fonds houden zich met name bezig met het optuigen van de infrastructuur van het fonds.

In het ESM nemen de ministers van Financiën van de eurolanden de grote beslissingen. Daarnaast is een bestuurder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dat zal de Duitser Klaus Regling zijn, die nu nog aan het hoofd van het tijdelijke noodfonds EFSF staat.