Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 39031 tot 39035
Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Grieken weigeren Europees hervormingsplan

Leden van de Griekse regeringscoalitie verzetten zich tegen het plan van de EU, IMF en Europese Centrale bank om de Griekse arbeidsmarkt te hervormen.

Onder meer de linkse Dimar-partij weigert in te stemmen met de voorstellen van de trojka die de bezuinigings- en hervormingsplannen van Griekenland beoordeelt. Pas als de trojka akkoord is krijgt Griekenland opnieuw financiële steun.

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Niet lezen met zwakke financiële maag

Deze column gaat namelijk over de garanties die onze overheid her en der heeft uitstaan.

Deze garanties worden niet echt opgepikt worden door de radar van financiële journalisten en politici, laat staan de consument. Ik werd op het spoor gezet doordat ik een voortreffelijke lezing bijwoonde van Kees Vendrik van de Rekenkamer tijdens een bijeenkomst van het sustainable finance lab op 9 oktober.

De door de overheid verstrekte garanties zijn van belang in de discussie over wel of niet bezuinigen en de gevolgen daarvan voor de staatsschuld. Vorige week heeft het IMF zich nog in deze discussie gemengd door Europa te waarschuwen de gewenste groei niet weg te bezuinigen. DNB-voorman Knot heeft het daarentegen over het 'vertrouwenseffect' op de financiële markten wat hij veel belangrijker vindt. Knot vraagt zich af hoe lang de financiële markten een oplopende staatsschuld nog zullen willen financieren (Griekenland), of een steeds hogere rente gaan eisen (Italië en Spanje).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Grieken in conflict met trojka

Leden van de Griekse regeringscoalitie zijn dinsdag in conflict gekomen met de trojka over de hervorming van de Griekse arbeidsmarkt. Onder meer de linkse Dimar-partij weigert in te stemmen met de voorstellen van de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Griekse banken gaan staatsobligaties ruilen met EFSF-papier - media

Griekse banken gaan, in een poging hun kapitaalbehoefte te verkleinen, staatsobligaties ruilen tegen waardepapier van het tijdelijke noodfonds van de eurozone; de European Financial Stability Facility (EFSF), meldt de Griekse krant Kathimerini dinsdag op basis van anonieme bronnen.

Sinds een schuldherstructurering van Griekse schulden eerder dit jaar, waarbij private obligatiehouders akkoord gingen met een omvangrijke schuldafschrijving in de vorm van het ruilen van bestaand Grieks staatspapier tegen nieuwe staatsobligaties met een langere looptijd en lagere coupons, zijn de nieuwe obligaties nog maar weinig waard. En een ruil van het Griekse staatspapier met de hoger gewaardeerde EFSF-obligaties, zou de balansen van de banken versterken.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Casey Research: Goudprijs naar $2300

Ondanks dat wij bij Goudstandaard ons niet blind staren op prijsverwachtingen, kunnen wij de correlatie tussen de U.S. monetary base (een term die relateert aan de geldhoeveelheid in de U.S.) en de goudprijs u niet onthouden.

Deze correlatie geeft aan dat de goudprijs begin 2014 ongeveer 2300 Dollar per troy ounce kan bedragen.

Er zijn vele lange-termijn grafieken welke een verbinding trachten te geven tussen goud en verscheidene indicatoren. De meesten presteren tijdelijk uitzonderlijk goed totdat de anderen deze weer inhalen. Maar laten we bij onze vergelijking uitgaan van een specifiek startpunt. De uitbreiding van de U.S. Monetary Base sinds het begin van de huidge crisis in 2008.

[...]