Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 39046 tot 39050
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Wie de jeugd heeft...

De kranten staan er vol mee. Wanneer gaat Spanje nu steun aanvragen bij de ECB? Beleggers vertrouwen erop dat de ECB zal bijdragen aan het (nood)lot van Spanje. Dat bleek uit de grote vraag naar Spaanse staatsobligaties, die afgelopen donderdag verkocht werden tegen fors lagere rentepercentages dan afgelopen zomer.

Omdat Spanje officieel nog steeds geen hulp heeft aangevraagd, liet de ECB de rente onveranderd. Hoewel men nog eens benadrukte klaar te staan om eurolanden met financiële problemen te helpen, laat men de beslissing tot steun vooralsnog over aan de nationale regeringen. Het Spaanse ego is groot.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Athene wapent zich voor bezoek Merkel

De Griekse hoofdstad Athene bereidt zich met enorme veiligheidsmaatregelen voor op de komst van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Veel Grieken zien in Merkel de drijvende kracht achter de draconische bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering die veel Grieken inkomsten en/of hun banen hebben gekost.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Europees noodfonds voor het eerst bij elkaar

Vandaag komt in Luxemburg voor het eerst het bestuur van het nieuwe permanente Europese noodfonds ESM bij elkaar. De leiders van het fonds houden zich met name bezig met het optuigen van de infrastructuur van het fonds.

In het ESM nemen de ministers van Financiën van de eurolanden de grote beslissingen. Daarnaast is een bestuurder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dat zal de Duitser Klaus Regling zijn, die nu nog aan het hoofd van het tijdelijke noodfonds EFSF staat.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

ROE bepaalt het rendement dat je kan verwachten

Mijn neef startte een bedrijf met 1 miljoen euro eigen middelen en realiseert het eerste jaar 120.000 euro winst na belastingen. Deze winst wordt integraal als dividend uitgekeerd.

Welk rendement heeft hij gerealiseerd? 12%? Goed zo!

Als jij kan participeren in dit bedrijf en 10% van de aandelen verwerft voor 100.000 euro, dan realiseer je 12% rendement per jaar.

In dat geval koop je de aandelen voor het eigen vermogen of de boekwaarde.

Als mijn neef slim is, zal hij echter opmerken dat hij waarde heeft gecreëerd en dat de aandelen meer waard zijn dan de boekwaarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Franse automerken zakken weg in diep gat

De “Mondial de l’Automobil”, traditioneel de hoogmis voor de Frans autosector, kan dit jaar geen begeestering losweken. Autoliefhebbers konden weliswaar hun hart ophalen aan exclusieve modellen, maar de stemming bij de constructeurs was beneden alle peil.

In september daalden de verkopen van nieuwe auto’s in Frankrijk, doorgaans een betrouwbare barometer voor de economische situatie in het land, aan een ongezien tempo. Van september tot september vielen de verkopen van nieuwe wagens met 18,3 % terug. Het was de slechtste septembermaand in jaren.