Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39046 tot 39050
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

EFSF leent tegen negatieve rente

Het tijdelijke Europese noodfonds EFSF heeft dinsdag 1,99 miljard euro opgehaald met de veiling van obligaties met een looptijd van 6 maanden. De rente was negatief, wat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Peter Schiff: “Fiscal cliff dreigt veel meer schade aan te richten”

Naarmate de weken verstrijken, duikt het probleem van de ‘fiscal cliff’ in de U.S. steeds nadrukkelijker op de voorgrond op. De waarschuwing van het IMF liet daaromtrent weinig twijfels bestaan: “Growth would stall in 2013 with the full materialization of the (fiscal) cliff…”.

De groei van de economie in de VS kan dus in 2013 stilvallen tenzij er een oplossing komt. Vooraanstaande economen wereldwijd hebben al gewaarschuwd dat de economische problemen in de U.S. hoofdzakelijk binnenlandse problemen zijn en dus ook zo moeten aangepakt worden. Anders dreigt er een recessie.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Goud kan record 2011 dit jaar evenaren'

De prijs van goud zal nog dit jaar het record van 2011 evenaren. Dat stellen analisten van Saxo Bank. Zij verwachten dat de prijs van 1921 dollar per troy ounce bereikt wordt.

Dat heeft de grondstoffenexpert van de Deense bank, Ole Hansen, gezegd. 

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Roemenië wil goud terug van Rusland

Roemenië wil de 93,4 ton aan fysiek goud die in Rusland opgeslagen ligt weer terug brengen naar eigen land. Het goud werd tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Rusland gebracht, om te voorkomen dat de Duitsers het zouden vinden en in beslag zouden nemen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Mocht de troïka een arts zijn, dan zou hij worden vervolgd voor doodslag

De fiscale bezuiningingspolitiek in de eurozone blijkt tot driemaal schadelijker dan voorheen werd aangenomen, geeft het IMF nu toe. Vooral nu monetaire stimulus om de pijn te verzachten achterwege blijft. Ambrose Evans-Pritchard somt op The Telegraph de nieuwe beschuldigingen van het IMF aan het adres van de EU op:

Het IMF geeft toe dat de economische modellen van de EU zijn “gevaarlijk fout” zijn in een crisis die, net zoals in de jaren 1930, het gevolg is van te veel sparen, te weinig consumptie en voortdurende economische malaise. Het fonds slaat een mea culpa: het heeft overheden aangespoord om de blunders van de Grote Depressie te herhalen.

Het IMF eist dat Europa een nieuwe koers gaat varen: de periferie moet meer tijd krijgen om de tekorten weg te werken en de kernlanden moeten meer uitgeven om de eurozone te redden. “De schuldenberg wegwerken is ongelooflijk moeilijk zonder economische groei,” aldus Christine Lagarde van het IMF.

[...]