Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 3906 tot 3910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Ierland zal sneller de EU verlaten dan het Verenigd Koninkrijk

In augustus 2016 besliste de Europese Commissie dat het gunstige fiscale regime van Ierland het Europees verdragsrecht schendt. Concreet betekent dit dat Apple alsnog 13.5 miljard USD aan belastingen moet betalen en dat Ierland zijn fiscale wetgeving moet aanpassen.

Beiden zien dat niet zitten. Ierland is een land met weinig comparatieve voordelen dat weinig andere opties heeft om buitenlands kapitaal (en als het even kan ook investeringen) aan te trekken dan een fiscaal gunstregime.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Turkse lira blijft dalen, Turkse centrale bank verrast

Sinds Donald Trump werd verkozen tot president van de Verenigde Staten hebben opkomende markten het zwaar. Dat geldt ook zeker voor Turkije, een land dat sinds de staatsgreep afgelopen zomer sowieso wankelt.

De Turkse lira werd sinds de Amerikaanse verkiezingen 10 procent minder waard en kijkt voor het gehele jaar tegen een verlies aan van 20 procent tegenover de dollar.

Verschillende aanslagen die het land teisteren maken de gehele situatie er niet beter op.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

‘Algoritmen vormen vernietigende evolutie, die de basis van het democratische engagement vernielt’

De Amerikaanse internetspecialist Lawrence Lessig, die rechten doceert aan de universiteit van Harvard, maar globale bekendheid geniet omdat hij de bedenker is van de Creative Commons-licentie, die het mogelijk maakt om zaken online te delen, heeft in een interview met de Franse krant Libération gezegd zich zorgen te maken over de fragmentering van het internet als gevolg van de algoritmen die bijvoorbeeld Facebook hanteert:

‘In de fysieke wereld, wanneer je op straat wandelt, word je onvermijdelijk met verschillende mensen geconfronteerd, met ideeën die je liever niet overneemt.

Maar in cyberspace wordt het steeds makkelijker om op zeer efficiënte wijze mensen te segmenteren en ze in hun eigen universum op te  sluiten.  Die efficiënte wordt een probleem voor de vrijheid. Het is een vernietigende evolutie, die de basis van het democratische engagement vernielt. Hoe we dat probleem moeten oplossen, weten we niet.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Rusland verdenkt ex-trader Deutsche Bank van marktmanipulatie

De centrale bank in Rusland verdenkt een ex-trader bij Deutsche Bank ervan zich schuldig te hebben gemaakt aan marktmanipulatie. De feiten zouden zich hebben voorgedaan tussen 2013 en 2015, waarbij de medewerker miljoenen euro's kon verdienen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

General Motors schrapt 1.300 banen in Detroit

General Motors (GM), de grootste Amerikaanse autobouwer, gaat bijna de helft van de banen schrappen in zijn fabriek in Detroit. De tweede shift wordt afgeschaft, waardoor 1.300 van de 3.000 banen verdwijnen. Dat heeft GM vandaag aangekondigd.