Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3906 tot 3910
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Merkel Forever?

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die sinds 2005 in Duitsland aan de macht is, gaat zich volgend jaar voor een vierde ambtstermijn kandidaat stellen. Dat heeft ze zondag bekend gemaakt.

Indien ze wint zal ze er als een van de weinige politici in slagen een populistische trend te doorbreken, die na een aantal EU-landen ook de VS heeft bereikt. Merkel krijgt in Duitsland vooral tegenwind van de populistische anti-immigratie en anti-islampartij Alternative für Deutschland (AfD).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Schuldafschrijving door verbanning contant geld

Bij het lezen van dit artikel, wist ik het zeker. Italië ontmoedigt het gebruik van contant geld en in Zweden bijvoorbeeld wordt nog maar voor 3 procent contant afgerekend. Als straks het contant geld en de flappentappers uit de roulatie gaan dan is de overheid met centrale banken er klaar voor. De grote schuldkwijting kan beginnen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Heeft ons geld nog nationale staten nodig?

Het derde deel van de video die is opgenomen tijdens het evenement Reinvent.money. Tijdens het Event werd er gesproken over de toekomst van geld en monetaire hervorming. In deze video bespreken Brett Scott en Lex Hoogduin of geld in de toekomst nog nationale staten nodig heeft.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Waarom de huidige bestuurders de problemen niet kunnen oplossen

Zou u als u een bedrijf had in de productieve sector een leidinggevende aantrekken die nooit eerder in die sector werkzaam is geweest?  Zou u dan als werkgever  iemand aanstellen als hoofd van uw bedrijf zetten  zonder enige wapenfeiten  en kennis van zaken van uw bedrijf?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Bank of Japan kiest voor lage rente

De centrale bank van Japan is nog niet klaar met experimenteren, vorige week liet de Bank of Japan weten dat het bereid is om onbeperkt staatsobligaties op te kopen om ervoor te zorgen dat de rente op een laag pitje blijft staan, zeker nu de rentes wereldwijd terug aan het stijgen zijn.

Wereldwijd zie je dat de rentes aan het stijgen zijn, dat komt door het nieuwe beleid dat president Donald Trump wilt voeren in de V.S.A. maar de hoge rentes zijn voornamelijk het gevolg van de hoge waarschijnlijkheid dat de Federal Reserve de rente in december zal verhogen.