Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 39051 tot 39055
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Griekse 10-jarige rente fors gedaald

Het is zoals Ben hier al eerder op Biflatie.nl schreef: 'Griekenland kan en mag niet failliet en zal koste wat het kost gered worden ook al vraagt dat vele honderden miljarden of meer'. Steeds meer beleggers geloven dat de EU er daadwerkelijk alles aan zal doen om een Grexit te voorkomen. Ondanks dat de onvrede onder de Griekse bevolking toeneemt en de Griekse werkloosheid naar een recordniveau is gestegen, komt de politiek steeds dichterbij een overeenkomst over het bezuinigingspakket van 13,5 miljard euro. Deze maatregelen moeten worden doorgevoerd om een nieuw deel (€31 miljard) van de Europese noodhulp in ontvangst te kunnen nemen.

[...]

Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Zwitserland bereidt leger voor op val euro

Het leger van Zwitserland heeft vorige maand een militaire oefening gehouden waarbij geanticipeerd werd op sociale onrust in omringende Europese landen. Zo’n 2000 mensen in acht steden deden mee aan de operatie “Stabilo Due”. Dat meldt EUobserver.

Het leger zou zich willen voorbereiden op een stroom van vluchtelingen uit onder meer Griekenland, Portugal, Italië en Spanje. Zwitserland behoort niet tot de EU.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Hardste bezuinigingen in democratische geschiedenis Portugal

Portugal heeft maandagavond een nieuwe bezuinigingsronde aangekondigd met maatregelen die als de ingrijpendste in zijn democratische geschiedenis worden bestempeld. Op de overheidsbegroting voor 2013 wordt 7 miljard euro bezuinigd.

De Portugese minister van Financiën, Vitor Gaspar, had de kortingen op de uitkeringen en de belastingverhogingen op voorhand al 'enorm' genoemd.

Terwijl het verzet van de bevolking tegen nog meer bezuinigingen snel groeit, werden de maatregelen gisteravond in het Portugese parlement gepresenteerd. Er wordt zwaar gekort op de pensioenen en uitkeringen, terwijl de inkomensbelasting verder stijgt.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Joseph Stiglitz: 'Euro niet goed voor de vrede'

De Europese eenheidsmunt verdeelt de Europeanen en is dus 'niet goed voor vrede'. Dat zegt econoom en voormalig Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een interview met het Duitse Handelsblatt.

"Alle externe waarnemers zijn het erover eens dat de euro en het politiek beleid dat erop gericht is de eurozone te redden de Europeanen verdeelt," aldus Stiglitz. De econoom verwijst in dat verband niet alleen naar de verdeeldheid tussen de onderlinge lidstaten, maar ook naar de nationalistische en extremistische stromingen binnen de lidstaten zelf.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Denen hebben pensioen het best op orde

Het slechte nieuws is: het Nederlandse pensioenstelsel geldt niet langer als het beste ter wereld. Denemarken heeft Nederland van de troon gestoten. Het goede nieuws: ondanks die onttroning presteert Nederland in 2012 beter dan in 2011.

De Australische tak van adviesbureau Mercer, dat dit jaar achttien pensioenstelsels de maat nam, noemt het Nederlandse nog altijd 'een systeem met een solide structuur en veel goede eigenschappen'. Maar er zijn wat aandachtspuntjes. Nederland verbeterde weliswaar zijn score door deze zomer de pensioenleeftijd wettelijk te verhogen, maar nu moet het zorgen dat er daadwerkelijk meer oudere werknemers aan de slag blijven.