Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39056 tot 39060
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

'Cyprus moet steun uit noodfonds krijgen'

Cyprus zou direct een beroep moeten kunnen doen op het permanente Europese steunfonds ESM om banken die geraakt zijn door de Griekse schuldencrisis te helpen. 

Dat heeft de topman van de Cypriotische centrale bank Panicos Demetriades maandag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Miljoenenfraude met pensioenen

In Italië zijn alleen al dit jaar bijna 300 gevallen ontdekt van mensen die het pensioen inden van overleden familieleden. De pensioenfondsen leden daardoor 10 miljoen euro schade.

In de eerste negen maanden van dit jaar pakte de fiscale politie 278 Italianen op die onterecht het pensioen van een overleden ouder, broer of zus ontvingen. Soms met medeplichtigheid van ambtenaren, soms gewoon door misbruik te maken van het feit dat er te weinig controles door de overheid zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

'Wall Street opent licht hoger'

In New York zullen de beurzen naar verwachting licht hoger openen. Na de stevige verliesbeurt van afgelopen vrijdag lijken beleggers weer voorzichtig in te stappen.

De focus blijft gericht op de bedrijfsresultaten.

Caterpillar bracht voorbeurs de kwartaalcijfers naar buiten. De Amerikaanse machinemaker boekte meer omzet en winst dan verwacht en draaide zelfs het sterkste derde kwartaal in zijn bestaan. Vanwege de zwakker dan voorziene wereldwijde economische omstandigheden verlaagde Caterpillar echter de winst- en omzetverwachting voor dit jaar.

Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETF ETFS Gold Bullion Securities (DE) ETC

Goud is traditioneel een begeerd waardemiddel om op te slaan in tijden van ernstige economische ontwrichting, een verzekeringspolis tegen een financiële apocalyps. Goud is met name in het verleden een nuttige afdekking tegen de inflatie gebleken. Zijn waarde als instrument om de inflatie af te dekken en zijn lage tot negatieve correlaties met de meeste brede activacategorieën, maken van goud een belegging die de moeite waard is voor slechts een klein deel van een beleggingsportefeuille.

Hoewel goud de afgelopen vijfentwintig jaar een geringe volatiliteit heeft getoond ten opzichte van aandelen, zijn de enorme prijsschommelingen tussen het begin van de jaren zeventig en het midden van de jaren tachtig een duidelijk bewijs van de impact van een wispelturig beleggerssentiment op de waarde van het edelmetaal. Ook wordt zo duidelijk waarom een positie in goud waarschijnlijk slechts een klein deel van een goed gediversifieerde portefeuille zou moeten uitmaken. Wat een belegging in fysiek goud via een beursverhandeld fonds (ETP) betreft, behoren goud-ETPs volgens Morningstar duidelijk tot de voordeligste en meest liquide instrumenten voor mensen met gouden ambities.

Bron: morningstar.be
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Analyse ETFS Physical Silver ETC

Zilver heeft historisch gezien een lage tot negatieve correlatie met aandelen en vastrentende effecten. Daarom kan het een aantrekkelijk diversificatie-instrument zijn in een portefeuille. Over een periode van tien jaar tot 31 juli 2012 heeft de zilverprijs sterker geschommeld dan de goud- en platinakoersen. Zilver is op jaarbasis met 19,7 procent in waarde gestegen (meer dan de geraamde 18,2 procent voor goud). Over dezelfde periode vertoonde de zilverprijs een correlatie van 0,75 met de goudkoers: veel hoger dan de overeenkomstige cijfers voor platina en palladium. Dit kan wijzen op het beperkte diversificatievoordeel dat van een aanvullende zilverpositie kan worden verwacht in een portefeuille die al goud bevat.

De volatiliteit van zilver kan op verschillende punten tijdens een economische cyclus tactische trading-kansen bieden, terwijl zijn lage correlatie met andere activaklassen en potentiële indekking tegen inflatie het edelmetaal geschikt maken als onderdeel van een bredere grondstoffenallocatie voor de lange termijn.