Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39066 tot 39070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

World Gold Council ziet hogere goudprijs door lage rente en hogere inflatie

De World Gold Council (WGC) heeft haar rapport over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. In dit rapport blikt de WGC terug op de ontwikkelingen die de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de goudprijs. In het derde kwartaal steeg de goudprijs in dollars met 11,1% en in euro’s met 9,6%.

Traditioneel vergelijkt de WGC de ontwikkeling van de goudprijs ook met ontwikkelingen in andere beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimulerende beleid van centrale banken ging niet alleen de goudprijs omhoog, maar werden ook aandelen, obligaties én grondstoffen in het derde kwartaal van dit jaar weer iets duurder. Toch deed goud het met een prijsstijging van 11,1% in het derde kwartaal (in dollars) beter dan de index van aandelen wereldwijd (+6,2%) en diverse obligaties wereldwijd (+3,3%).

De WGC heeft ook in kaart gebracht welke gevolgen het beleid van de verschillende centrale banken heeft gehad op de lokale economie. Hieruit blijkt dat de maatregelen van de Fed weinig goeds hebben gedaan voor de waarde van de dollar (US Dollar index omlaag), de maatregelen van de ECB nauwelijks negatief effect hebben gehad op de wisselkoers (EUR/USD), dat de steunaankopen van de Bank of England een boost gaven aan aandelen (FTSE 100), grondstoffen (S&P GSCI) én goud en het beleid van de Bank of Japan nog steeds onvoldoende is gebleken om uit de deflatiespiraal te breken.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Gaan centrale banken schulden wegstrepen?

Centrale banken hebben de voorbije jaren behoorlijk wat overheidsobligaties opgekocht.

We zijn nu zover dat de Amerikaanse centrale bank 10% van de uitstaande schulden in de VS bezit. In Groot-Brittannië is het zo mogelijk nog erger. Zij hebben 25% van de Britse schulden op de balans staan.

De laatste dagen is er dan ook een discussie ontstaan of het niet slim zou zijn om deze obligaties gewoon weg te strepen.

Op die manier verlaag je de uitstaande schulden en stimuleer je de economie.

Het was Adair Turner, door velen gezien als een belangrijke kandidaat om de Britse centraal te gaan leiden, die het idee naar voor schoof.

Laten we eens even kijken naar dit voorstel en de mogelijke gevolgen.

[...]

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

IMF gaat schuld 'weg toveren'

One could slash private debt by 100pc of GDP, boost growth, stabilize prices, and dethrone bankers all at the same time. It could be done cleanly and painlessly, by legislative command, far more quickly than anybody imagined.

The conjuring trick is to replace our system of private bank-created money -- roughly 97pc of the money supply -- with state-created money. We return to the historical norm, before Charles II placed control of the money supply in private hands with the English Free Coinage Act of 1666.

Specifically, it means an assault on "fractional reserve banking". If lenders are forced to put up 100pc reserve backing for deposits, they lose the exorbitant privilege of creating money out of thin air.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Europese financiële instellingen kopen noodfondsobligaties dankzij gratis geld van de ECB

Dat zal de Duitse krant Bild maandag melden, aldus het Duitse persbureau DPA zondag.

Een kwart is gegaan naar Aziatische investeerders en 13 procent naar Britse beleggers. De rest is gekocht door beleggers uit overige landen, waaronder die uit de Verenigde Staten. Het fonds is ingesteld om bij te springen als landen uit de eurozone in de problemen komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Het beste beleggingsadvies dat u ooit kreeg van Jesse Livermore

Jesse Livermore was een van de eerste beursgoeroe’s van Wall Street en behoort tot de grootste voorbeelden voor Slim Beleggen. Hij heeft fortuinen verdient tijdens de beurscrashes tussen 1907 en 1929. Hij begon zijn beurscarrière al op zijn 14e en staat bekend als een grote guru bij traders.

Livermore introduceerde de filosofie om goede trades uit te bouwen en verliezende trades te verkopen. Met het boek Reminiscences of a Stock Operator werd hij een waar icoon op Wall Street. Welke lessen heeft Livermore voor ons in petto: