Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 39081 tot 39085
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Wall Street hoger na positief banencijfer

De daling van de Amerikaanse werkloosheid naar het laagste niveau in bijna 4 jaar leidde vrijdag tot een opperbeste stemming op de aandelenmarkten in New York. De graadmeters stegen tot niveaus die bijna 5 jaar geleden voor het laatst werden gehaald.

In de middaghandel liepen de winsten iets terug, mogelijk omdat beleggers toch het kwartaalcijferseizoen dat volgende week begint willen afwachten. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent hoger op 13.637,46 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1466,82 punten, de technologiegraadmeter Nasdaq 0,2 procent tot 3154,16 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

'Gezonde Spaanse banken financieren bad bank'

De gezonde Spaanse banken zullen waarschijnlijk de grootste financiers worden van de 'bad bank' die de overheid wil opzetten om zwakkere banken van de slechte leningen op hun balans af te helpen. Dat zeiden bronnen binnen de Spaanse financiële sector vrijdag tegen persbureau Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Vele visionairs doen er niets aan

In tegenstelling tot hetgeen economen beweren, zijn er veel mensen geweest die de problemen en de crash van 2007 – 2008 zagen aankomen. Er is toen ook al veel over geschreven geweest. Het probleem echter was dat weinigen echt gehandeld hebben omdat ze niet overtuigd waren dat het ook effectief kon mislopen.

Diegene die het zagen aankomen en de moed hadden hun investeringsstrategie om te gooien en hun vermogen in goud en zilver omzette, zag zijn kapitaal fors stijgen. In de 5 jaar naar de aanloop van de val van Northern Rock stegen deze edelmetalen met 150 %. In deze 5 jaar signaleerde onder andere Marc Faber 13 duidelijk waarschuwingssignalen. Tijd genoeg dus om  zich voor te bereiden op wat kwam, tijd genoeg om zich in te dekken. Maar slechts weinigen hebben het effectief gedaan.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Het immer groeiende kankergezwel dat Cyprus heet

De Cypriotische vastgoedbubbel barstte twee jaar geleden en sindsdien evolueert de toestand er van kwaad naar erger. Tussen eind 2011 en vandaag steeg de aanvrag voor een bailout van 2,5 miljard euro tot 20 miljard of 107% van het bbp. Wolf Richter schetst op ZeroHedge een onthutsend beeld van dit kleine land immer groeiende financiële problemen.

De Cypriotische banken en de regering, beiden berucht om hun corruptie, stonden er nog nooit zo slecht voor. In november 2011 kreeg Cyprus een eerste bailout van 2,5 miljard euro van Rusland. In juni dit jaar wankelden de banken opnieuw en vroeg Demetris Christofias (foto), leider van de Progressieve Arbeiderspartij en het enige communistische staatshoofd van Europa, om hulp van de Troika.

[...]

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Italianen bestolen door hun belastingdienst

Schandaal in Italië: particuliere belastinginners en ambtenaren staken €100 miljoen aan geïnde belastinggelden in eigen zak.

Nieuwe bezems vegen schoon. Dat was toch de indruk toen afgelopen winter de Italiaanse Fiod het skidorp Cortina d'Ampezzo binnenstebuiten keerde, op zoek naar zwart afgerekende brillen, designertasjes en kopjes koffie. Ook de wintersportgangers in hun glanzende bolides werden langs de fiscale meetlat van Mario Monti gelegd. Enfin, u kunt het hier teruglezen.