Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 39091 tot 39095
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Griekse schuld kan volgens Asmussen niet verlicht

Jörg Asmussen, directielid van de Europese Centrale Bank (ECB), ziet geen mogelijkheid om de Griekse schuld te verlichten.

Dat is wel de wens van de Griekse premier Antonis Samaras. De Duitse econoom zei in een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag dat hij niet aan de wens van Samaras kan voldoen.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Draghi benadrukt dat nu overheden aan zet zijn

Door de aankondiging van een nieuw interventieplan „is de zorg dat destructieve scenario’s realiteit worden, afgenomen”, constateerde president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren. Hij hamerde erop dat nu de overheden aan zet zijn.

Begin september bracht genoemde instantie zwaar geschut in stelling om de schuldencrisis in de eurozone te bezweren. Zij liet weten bereid te zijn ongelimiteerd kortlopende staatsobligaties op te kopen van landen in problemen, met de bedoeling de rente op die stukken omlaag te drukken en daarmee te verhinderen dat de leenkosten op enig moment niet meer op te brengen zijn. Het programma geniet bekendheid onder de naam OMT, afkorting van Outright Monetary Transactions: rechtstreekse monetaire transacties.

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Ook Canarische eilanden vragen steun aan Madrid

De Spaanse regio van de Canarische Eilanden gaat 756,8 miljoen euro steun vragen aan het Spaanse noodfonds. Het wordt daarmee de zesde autonome regio die om steun moet aankloppen bij Madrid.

De eilandengroep is één van de regio's die het minst met schulden beladen zijn, maar wordt het minst gefinancierd door de staat, aldus het regionale ministerie van Economie.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Duitsland bereidt zich voor op tweede Wirtschaftswunder

Duitsland is hard op weg om zijn totale economie om te vormen naar een groene productiemachine. Onze Oosterburen zijn de wereldwijde marktleider van de duurzame industrie.

“De economische crisis heeft als stimulering gewerkt voor de ontwikkeling van milieutechniek,” staat in een rapport van Roland Berger Strategy Consultants in opdracht van de Duitse overheid. De wereldwijde markt voor duurzame industrie is gegroeid tot bijna €2000 mrd waarvan Duitsland marktleider is. Dat is te danken aan een groei van ongeveer 11 procent per jaar ten tijden van een zeer ongunstig economisch klimaat.

In totaal verdient het land ruim €300 mrd aan duurzame producten en diensten. Daarnaast wekt Duitsland 45 procent van zijn elektriciteit duurzaam op en herbergt het twee miljoen arbeidsplaatsen in de groene sector.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Olieprijs sluit lager; zorg over afnemende vraag blijft

De olieprijs is vrijdag lager gesloten waarbij een goed Amerikaans banenrapport uiteindelijk niet opwoog tegen de aanhoudende zorgen van beleggers over de afnemende vraag naar olie en de geopolitieke onrust van eerder in de week wat afnam.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,83 lager op $89,88. Op weekbasis leverde de olieprijs 2,5% in.