Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 3911 tot 3915
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Plots zijn alle politici tegen het establishment en de elite

Na de overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten positioneren de talrijke presidentskandidaten in Frankrijk zich graag als ‘anti-establishment’ , ‘anti-systeem’ en ‘anti-elite’. De laatste in de rij is de voormalige minister van Economie Emmanuel Macron (foto), nochtans een product van de eliteschool ENA en een voormalig bankier bij de investeringsbank  Rothschild &Cie.

Elk land heeft zo z’n eigen elitescholen, maar nergens is de grip van één school op de nationale politiek zo indrukwekkend als in Frankrijk. Zeven van de laatste twaalf eerste ministers waren ‘enarques’. 46% van de 600 Franse topmensen uit het zakenleven komen uit een van de drie grandes écoles.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Yellen licht tipje van de sluier voor renteverhoging in december

Donderdagnamiddag nam de voorzitster van de Federal Reserve het woord aangaande het monetaire beleid, de economische ontwikkelingen en de gevolgen ervan op de huidige rentetarieven. Janet Yellen bemerkte dat, indien de evolutie op de arbeidsmarkt gunstig blijft, een rente stap ‘relatief snel’ kan gaan en er wellicht in december al kan komen.

Anderhalf uur voor het openen van de Amerikaanse beurzen publiceerde Janet Yellen, voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, een speech waarin ze woord en uitleg gaf over de huidige ontwikkelingen van de Amerikaanse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Een héél uitzonderlijke situatie bij goudmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de goudmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige goudbeleggers. Met name de heftige daling van de goudmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Saudische minister positief over onderhandelingen OPEC

De energieminister van Saudi-Arabië verwacht dat het de leden van oliekartel OPEC lukt om eind november een definitief akkoord te bereiken over de bevriezing van de olieproductie.

Ook zijn Algerijnse collega liet zich positief uit over de onderhandelingen tot nu toe. Daarbij zou al bijna een akkoord zijn bereikt over de productieverlaging van minstens zes maanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Euro zakt naar $1,06

De euro zakte vrijdag naar $1,06 tegenover de Amerikaanse dollar, het laagste niveau sinds december vorig jaar. Sinds de Amerikaanse verkiezingen is de dollar sterk gestegen ten opzichte van vrijwel alle belangrijke valuta en is de euro bezig aan de langste verliesreeks sinds de invoering van de munt in 1999. De dollar wordt aantrekkelijker door de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties en door de verwachting van een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank.