Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 39106 tot 39110
Bron: traderswinkel.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De vooruitzichten voor de AEX

Afgelopen week klopte het idee van een daling op weekbasis, om het al te enthousiaste begin van oktober wat te compenseren. Hoe staan we er komende week voor? .... RANGE AEX 15 OKTOBER SEPTEMBER 2012

Afgelopen week klopte het idee van een daling op weekbasis, om het al te enthousiaste begin van oktober wat te compenseren. Hoe staan we er komende week voor?

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

AEX licht in de plus

De AEX staat licht in de plus. De meeste AEX-fondsen winnen terrein.

Voorbeurs werd nog uitgegaan van een wat lagere opening. De AEX begon ook iets in de min, maar al snel was dat verlies omgeboegen naar een kleine winst. Om 09:10 staat de AEX 0,1% hoger op 328,4 punten.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Vergeet ESM, onthoud SMP en TARGET2

Het in omvang thans nog relatief onschuldige ESM heeft de nodige aandacht gekregen. Maar vergeet niet dat er tenminste een tweetal andere EU programma’s lopen waarbij de ECB en EU een centrale rol spelen die in de praktijk zorgen voor precies hetzelfde. Bail outs voor de zwakke euro landen. Vrijspreker is een van de eerste Nederlandstalige sites die – middels dit artikel – aan de grotere bedreigingen van SMP en TARGET2 aandacht besteedt. En ook nog ingaat op de LTRO’s. De trouwe lezer die deze droge kost weet te verteren zal beloond worden met het inzicht dat het leenvermogen van de ESM van 500 miljard schril afsteekt bij de 2000 miljard die thans reeds met deze andere mechanismes de markt is ingepompt. Twee duizend miljard die grotendeels aan de aandacht van de MSM en het grote publiek zijn ontgaan.

Toen in 1992 het verdrag van Maastricht werd gesloten was er een duidelijke afspraak. Er zouden geen bail outs plaats vinden. Falende landen zouden niet geholpen worden. Er zou geen transfer unie ontstaan waarin de sterkere naties de zwakkere naties op de been zouden houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht lager

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht lager, waarbij weinig nieuwe gebeurtenissen richting geven aan de beurs, en de markt een afwachtende houding zal aannemen tot belangrijke events later deze week hun impact zullen uitoefenen.

De AEX-index sloot vrijdag 0,5% lager op 327,95 punten, de Midkap verloor 0,4% op 525,99 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 383,47 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

U.S.A. Budget vertoont voor 4de jaar op rij een deficit van 1.000 miljard dollar

De United States of America hebben de laatste maand van het fiscale jaar 2012 afgesloten met een licht surplus op het budget. Dat surplus kwam uit op 75 miljoen dollar. Een goede septembermaand belette echter niet dat het U.S.A. Budget voor het vierde jaar op rij een deficit van +1.000 miljard dollar vertoonde.

Om precies te zijn werd 2011-2012 afgesloten met een deficit van 1.089 miljard dollar. Dat was minder dan de 1.297 miljard dollar het jaar voordien, als gevolg van het gecombineerd effect van meer belastinginkomsten en minder uitgaven. September was slechts de 2de maand in het jaar die met een surplus werd afgesloten.

David Rubenstein, medestichter van Carlyle Group, wil het gat in het budget zo snel mogelijk gedicht zien, want op deze manier kan het niet verder. Wie ook president wordt, het uitgangspunt moet zijn dat de regering dergelijke tekorten niet lang meer kan blijven dragen.