Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39121 tot 39125
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Werkloosheidspercentage VS lager dan 8 procent

Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten is voor het eerst in lange tijd lager dan 8 procent. 

Dat blijkt uit het vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) vrijgegeven banenrapport van september. In de afgelopen maand werden 114 duizend  nieuwe banen gecreëerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Saoedi-Arabische derivatenmarkt voorspelt onheil voor het Midden-Oosten

De situatie in Iran is explosief geworden en zou op eender welk moment uit de hand kunnen lopen. Of dat daadwerkelijk ook zal gebeuren, moet nog worden afgewacht. Maar er is 1 indicator die laat vermoeden dat er inderdaad onheil op komst is in de regio van de Perzische Golf en in het Midden-Oosten.

Die indicator duikt op in de Saoedi-Arabische derivatenmarkt, waar de 12-maandelijkse forward rate op de rial, de rate die aangeeft hoe de valutahandelaren tegen de koers van de rial tov de dollar aankijken, al enkele weken in de buurt van het nulpunt noteert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Flash crash op Indiase beurs

Een stroom foutieve orders heeft vrijdag de handel op de belangrijkste effectenbeurs in India korte tijd lamgelegd. De grote hoeveelheid verkooporders zorgden voor een 'flash crash' die de zogeheten Nifty-index in een mum van tijd op een verlies van bijna 16 procent zette.

Volgens de Indiase beursautoriteit kwam die daling doordat een handelaar 59 verkeerde orders met een totale waarde van 125 miljoen dollar plaatste. Marktpartijen wezen echter ook naar de slechte systemen van het beursbedrijf zelf, aangezien het verlies in de snelle crash bijna twee keer hoger was dan het niveau waarop de handel automatisch had moeten worden stilgelegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

"Niet Italië maar wel Frankrijk is het volgende Europese land in problemen"

Iedereen vraagt zich nog steeds af wanneer Spanje officieel een verzoek om hulp zal indienen. Volgens sommige waarnemers zal dat heel snel gebeuren, anderen denken dat echter dat Madrid zal wachten tot er zich een meer geschikte gelegenheid aandient.

John Mauldin is president van Millennium Wave Advisors en auteur van het boek ‘Endgame’ niet optimistisch. De Spanjaarden proberen waar mogelijk vertragingsmanoeuvres uit te voeren, maar die beletten niet dat Spanje dezelfde weg als Griekenland zal inslaan door failliet te gaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Column Kees de Kort | Verrassend

De Amerikaanse cijfers zijn verschillend: goede cijfers van de inkoopmanagers en daarnaast slechte cijfers over de duurzame orders. "Het was verrassend dat het opgetelde cijfer goed was."

Dat zegt BNR's Kees de Kort. "Op basis van de individuele cijfertjes zou je tot de conclusie komen dat het opgeteld niet zo goed gaat, omdat ze er niet goed uit zagen op maandbasis. Maar het verrassende was dat het opgetelde cijfer wel goed was."