Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39126 tot 39130
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Video: Bodemonderzoek zilver in beeld gebracht

Endeavour Silver Corp heeft een nieuwe video op haar YouTube kanaal geplaatst waarin te zien hoe het mijnbouwbedrijf zoekt naar nieuwe zilverbronnen. Met een speciale boormachine wordt een lange smalle staaf uit het gesteente gehaald, die vervolgens onderzocht wordt op de aanwezigheid van zilver. De video laat zien dat het vinden van een concentratie zilver alleen al een bijzonder arbeids- en kapitaalintensief proces is. Het filmpje geeft de zilverbelegger een interessante blik achter de schermen.

[video]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Waarom hyperinflatie waarschijnlijk is | FOFOA

Deze (lange!) posting is een vrije vertaling van het artikel 'Just Another Hyperinflation Post - Part 1' door FOFOA. Het is tevens een eerbetoon aan FOFOA, die wij erkentelijk zijn voor het delen van zijn kennis over dit financiële systeem en zijn mogelijke uitkomst

Hyperinflatie is een onderwerp dat de gemoederen blijft bezig houden. Deflationisten blijven erbij dat hyperinflatie van de dollar simpelweg onmogelijk is. Maar wat bedoelen de deflationisten eigenlijk met 'deflatie'? Monetaire deflatie? Prijsdeflatie? Asset deflatie? Een interessante vraag, maar het is boeiender om te focussen op een andere vraag, namelijk 'wat is een deflationist?'. Laten we eens kijken wat FOA daar over schreef:

Al in de jaren 70 werd ik geconfronteerd met de standpunten van diverse deflationisten. Al hun conclusies kwamen op hetzelfde neer: wat er ook gebeurt, het dollarsysteem zal eindigen in deflatie. Natuurlijk waren er verschillen in de details, maar over dat ene waren ze het roerend eens. Deflatie zal de onvermijdelijke uitkomst zijn.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Goldman ziet nog $ 2 biljoen extra QE

Goldman Sachs voorziet dat de huidige monetaire politiek weinig effect zal hebben op de Amerikaanse tewerkstellingsgraad waardoor het monetaire programma nog jaren zal doorgaan. De combinatie van extra stimuli met een traag groeiende economie zal steeds minder effectief worden. Hiervoor halen ze de volgende punten aan:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Wat hebben we geleerd uit de crisis?

Het IMF heeft toegegeven date r foutieve inschattingen zijn gemaakt over de effecten van de zware besparingen die de Europese landen werd opgelegd. Het is maar door fouten te erkennen dat we eruit kunnen leren. Dus wat hebben we vandaag heleerd?

De laatste 5 jaar resulteerde een huizenbubbel in een hoge private schuldenberg. Dit was houdbaar zolang de economie sterk bleef en inkomens hoog bleven. Het uiteen spatten van de huizenbubbel zorgde voor een contractie van de economie en dalende inkomens. Het financiële systeem droogde op en daverde op zijn grondvesten.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Waarde Amsterdams rijtjeshuis daalt 19%

Er zijn weer wat nieuwe cijfers over de Nederlandse huizenmarkt binnengedruppeld. Een algemene beschouwing over de steeds belabberd wordende staat van onze algehele huizenmarkt volgt binnenkort. Eerst kijken we even naar de ontwikkeling van de huizenmarkt in onze hoofdstad Amsterdam. Volgens nieuwe cijfers van de makelaarsvereniging NVM  lag de gemiddelde prijs van een huis in Amsterdam 11,5% lager in vergelijking met een jaar geleden. Dat komt neer op een daling van €24.000,- in één jaar. De prijs van een Amsterdams rijtjeshuis daalde het snelst.

[...]