Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 39126 tot 39130
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

'Cyprus bijna rond met trojka'

Euroland Cyprus is dicht bij een overeenkomst met de trojka van EU, ECB en IMF over een steunpakket voor het land.

Dat heeft de Cypriotische minister van Financiën Vassos Shiarly zondag gezegd tegen de krant Kathimerini.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

'Toekomst Australië ligt in Azië'

Australië gaat zich minder op het 'oude' Europa richten en meer op de buurlanden in Azië. De Australische premier Julia Gillard maakte daarvoor zondag een plan bekend, dat onder meer inhoudt dat meer Australiërs Chinees gaan leren en dat het land betere handelsbetrekkingen aanknoopt in de regio.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Is goud de oplossing voor de eurocrisis?

Kan fysiek goud een rol spelen in de aanpak van de eurocrisis? Als het aan Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiēle economie aan de Universiteit van Tilburg, ligt wel. De zwakkere Europese landen zouden hun goudvoorraden moeten kunnen inzetten als onderpand voor noodhulp. Eijffinger zegt in de Telegraaf het volgende:

„Het lijkt te mooi om waar te zijn en er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken. Sinds de eurozone is gevormd, is al het goud dat de centrale banken hebben, gepoold. Een land kan dus niet zo maar zelfstandig beslissingen nemen over zijn goudvoorraad, maar de raad van bestuur van de ECB zou dat wel kunnen. Het is de ECB krachtens de statuten toegestaan om edelmetalen als onderpand te nemen, evenals andere valuta dan de euro.”

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Goud voor de vierde week op rij in de min

Ook deze week is weer een teleurstellende week voor de goudmarkt. Voor de vierde week op rij dook de goudprijs naar beneden, waarbij het op het einde van de week bleef steken op een koers van 1716 dollar per troy ounce. Daarmee daalde de goudprijs met 10 dollar, oftewel een half procent. Vooral cijfers vanuit de Verenigde Staten zorgen ervoor dat investeerders niet in goud gaan zitten. Daarnaast is het ook weer wachten op actie van de FED om de economie nog verder op stoom te brengen.

Maar er is ook positief nieuws, door de dalende goudprijs is het goed mogelijk dat grote spelers op de markt zoals China en India binnenkort grote hoeveelheden goud gaan opkopen, mede door de gunstige prijs. Door de dan toenemende vraag naar het edelmetaal kan de goudprijs weleens gaan stijgen. Analisten verwachten echter dat we eerder de 1700 dollar in de gaten moeten houden dan de 1800 dollar grens.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

AEX-analyse

Met een range van grofweg 20 punten lijkt het speelveld voor de Amsterdamse beursgraadmeter gemarkeerd tussen de 320 en de 340 punten. Het zijn twee maanden geweest met relatief weinig paniek of echt noemenswaardig grote gebeurtenissen op de beurs. Op een uitschieter, van afgelopen week, na.

Op dit moment staat de AEX-index op de 329 punten en dat is eigenlijk precies in het midden van de bandbreedte. Het is tussen de 320 en de 340 punten een soort van niemandsland: zowel de stieren als de beren weten niet te domineren. Daar komt natuurlijk verandering in zodra de steun op de 320 punten of de weerstand op de 340 punten wordt doorbroken.

De grote vraag is natuurlijk: een opwaartse of een neerwaartse breuk? Wij geven op dit moment de voorkeur voor een opwaartse breuk. En daar zijn een paar redenen voor.