EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 39131 tot 39135
Geplaatst op: woensdag 14 november 2012

Regeerakkoord dramatisch voor woningcorporaties

Dagelijks vliegen de nieuwe maatregelen en opnieuw aangepaste voorstellen je om de oren - Wel of geen huurverhoging, onbetaalbare huurheffingen of toch eigenlijk niet, meer sociale huurwoningen of langere wachtlijsten. De wirwar aan opmerkingen en kritiek maken het er ook niet duidelijker op. Maar dat het regeerakkoord ingrijpende gevolgen zal hebben, dat beseft iedereen.

Lees verder op huurwoningen.nl
Geplaatst op: woensdag 14 november 2012

'Wall Street opent hoger'

De Amerikaanse beurzen openen woensdag waarschijnlijk hoger. De stemming wordt gesteund door beter dan verwachte kwartaalcijfes van Cisco Systems. Beleggers wachten nog op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank en op een toespraak van president Barack Obama.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse producentenprijzen in oktober onverwacht zijn gedaald met 0,2 procent. Economen hadden gerekend op een toename met 0,2 procent. Ook bleek dat de detailhandelsverkopen vorige maand met 0,3 procent zijn afgenomen. Hier werd uitgegaan van een daling met 0,2 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 14 november 2012

Column Kees de Kort | De VS geven enorme bedragen uit

120.000.000.000 dollar. Dat gaven de VS meer uit dan er binnenkwam. En dat gerekend, alleen over de maand oktober. "Niet voor te stellen zo'n groot bedrag", zegt Kees de Kort tegen BNR's Paul van Liempt.

De Verenigde Staten groeien, maar dat komt met name door het pappen en nathouden. Het komt doordat bestedingen van de overheid niet gedekt worden door de inkomsten, zegt Kees de Kort. "Het is de bevestiging van het feit dat de Amerikaanse regering maand in, maand uit de Amerikaanse consumptie overeind houdt. Dergelijke enorme bedragen die de Amerikaanse overheid meer uitgeeft, hebben natuurlijk een positief effect op de economie."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 14 november 2012

De net energy cliff en het eind aan de economische groei

Donkere wolken in de kristallen bol, met hier en daar een lichtpuntje

Donkere wolken in de kristallen bol, met hier en daar een lichtpuntje

Het kost steeds meer moeite om aardolie, aardgas en steenkool naar boven te halen. We moeten steeds dieper graven. We moeten ondergronds rotsen openbreken (hydraulic fracturing). En we gaan naar verafgelegen streken waar olie- en gaswinning erg moeilijk zal worden.

Het kost steeds meer energie om de fossiele energie uit de aardkorst te halen. Vroeger spoot in Texas de olie spontaan uit de grond als je diep genoeg boorde. Nu moet je heel veel gaten boren en de gesteentes openbreken met waterdruk om nog olie te kunnen winnen.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: woensdag 14 november 2012

Grote staking legt Europa plat

Een grote staking in Zuid-Europa: miljoenen mensen hebben het werk neergelegd om te protesteren tegen bezuinigingen. Reizigers vanuit Amsterdam ondervinden problemen.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs