Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 39131 tot 39135
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Olieprijs sluit lager; zorg over afnemende vraag blijft

De olieprijs is vrijdag lager gesloten waarbij een goed Amerikaans banenrapport uiteindelijk niet opwoog tegen de aanhoudende zorgen van beleggers over de afnemende vraag naar olie en de geopolitieke onrust van eerder in de week wat afnam.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,83 lager op $89,88. Op weekbasis leverde de olieprijs 2,5% in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Winst Wall Street verdampt door winstnemingen

De Amerikaanse effectenbeurzen lieten vrijdag een verdeeld beeld zien. Aanvankelijk stegen de koersen na een beter dan verwacht werkloosheidscijfer, maar zenuwen bij beleggers over het naderende kwartaalcijferseizoen leidden in de middaghandel tot winstnemingen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,1 procent hoger op 13.590,56 punten. Eerder op de dag had de hoofdgraadmeter nog de hoogste stand in bijna 5 jaar bereikt. De S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1459,75 punten, de technologiegraadmeter Nasdaq 0,4 procent tot 3136,41 punten.

Bron: express.be
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

De crisis is gebaseerd op bedrog

'We staan voor een serieuze confrontatie, die niet noodzakelijkerwijs geweldadig moet zijn. Want de mensen hebben één ding geleerd: moderne politiek wordt bedreven via de media. Dat is essentieel. En als iets de legitimiteit van acties ondermijnt, dan is het geweld. Daarom proberen overheden altijd geweld uit te lokken.

Mijn punt is: Europa is midden een proces van sociale onrust dat in de komende jaren zal radicaliseren. Als er in dat proces geen ontwikkeling van hoopvolle bewegingen is, dan zullen het haatbewegingen zijn. Daarom is de confrontatie tussen de cultuur van hoop en de cultuur van destructieve nostalgie waarschijnlijk de belangrijkste trend in deze tijd van crisis.'

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Knot: eurolanden moeten blijven hervormen

Het nieuwe opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) mag geen excuus zijn voor eurolanden om achterover te leunen. Dat zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met het Financieele Dagblad (FD), dat zaterdag wordt gepubliceerd. Delen ervan stonden vrijdag op de website van de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Wall Street hoger na positief banencijfer

De daling van de Amerikaanse werkloosheid naar het laagste niveau in bijna 4 jaar leidde vrijdag tot een opperbeste stemming op de aandelenmarkten in New York. De graadmeters stegen tot niveaus die bijna 5 jaar geleden voor het laatst werden gehaald.

In de middaghandel liepen de winsten iets terug, mogelijk omdat beleggers toch het kwartaalcijferseizoen dat volgende week begint willen afwachten. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent hoger op 13.637,46 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1466,82 punten, de technologiegraadmeter Nasdaq 0,2 procent tot 3154,16 punten.