Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 39136 tot 39140
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Leiders blij met voortgang Griekenland

Griekenland is goed op weg met zijn hervormingen. De leiders van de 17 eurolanden op de top in Brussel roemden de inzet van de Griekse regering om haar afspraken na te komen. Zij erkenden de ,,opmerkelijke'' inspanningen van het Griekse volk. De leiders staken Griekenland, in de nacht van donderdag op vrijdag via een persverklaring een hart onder de riem.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Chipmaker AMD ontslaat 15 procent personeel

De Amerikaanse chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) grijpt fors in na slecht derde kwartaal en ontslaat 15 procent van zijn personeel. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

AMD leed een nettoverlies van 157 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog een winst werd geboekt van 97 miljoen dollar. De omzet daalde van 1,7 miljard dollar tot 1,3 miljard dollar. Het bedrijf heeft last van een zwakke pc-markt ,,die zowel het ecosysteem als AMD raakt'', aldus bestuursvoorzitter Rory Read. ,,Het is duidelijk dat de veranderingen die we zagen aankomen zich in een veel hoger tempo voltrekken dan verwacht. Als gevolg daarvan moeten we versneld onze kosten omlaag brengen.''

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

'Compromis over bankentoezicht in zicht'

De EU-landen lijken een compromis te hebben gevonden over een gemeenschappelijk toezicht voor banken in de eurozone.

Dat meldden diplomaten op de EU-top donderdagavond in Brussel.

De juridische basis moet eind dit jaar zijn voltooid. De praktische omzetting kan dan in de loop van volgend jaar gebeuren.

Bron: nieuwsblad.be
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Leggen vakbonden heel Europa plat op 14 november?

Het Europees Verbond van Vakverenigingen (EVV), een koepelorganisatie van vakbonden op Europees niveau, roept op om heel Europa plat te leggen op woensdag 14 november.

Het EVV wil in heel Europa protesteren tegen de besparingsmaatregelen in de Europese Unie. ‘Er zal op verschillende manieren actie gevoerd worden: betogingen, stakingen en veel meer’, klinkt het bij het EVV.

Een oproep tot staking op die 14de november werd eerder gelanceerd in Portugal. Ook in Griekenland en Spanje zijn al acties gepland.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

AEX lager, blunder bij publicatie cijfers Google

Na drie dagen op rij van (kleine) stijgingen daalden vandaag de AEX index en de BEL20 lichtjes. Zowel de beurs in Amsterdam als de beurs in Brussel kregen de koersen van de hoofdgraadmeters geen enkel moment in het groen. Met het oog op de Eurotop die donderdagmiddag van start ging leken beleggers een stapje terug te doen maar de lichte daling van aandelen was ook toe te schrijven aan een combinatie van bedrijfscijfers en macrocijfers.

Uit Azië kwam redelijk positief nieuws, de industriële productie in China is aangetrokken. Verder viel in de ochtend de verfproducent AkzoNobel op nadat het publiceerde dat er in het derde kwartaal een nettoverlies was geboekt van 2,4 miljard Euro. Dit was toe te schrijven aan een afschrijving.

Rond lunchtijd kwam de Finse telefoonproducent Nokia met cijfers over het derde kwartaal naar buiten. Deze kwartaalcijfers lieten wederom een nettoverlies zien en dit betekende het zesde kwartaal op rij dat de telefoonproducent een verlies publiceerde. Niet veel later kwam de Amerikaanse bank Morgan Stanley met de derde kwartaalcijfers, het verlies was groot door een afwaardering op de eigen schuld. Ondanks het verlies vielen de cijfers wel positief omdat analisten een groter verlies hadden verwacht.