Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39141 tot 39145
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Column Kees de Kort | Nobelprijs voor de Vrede komt veel te laat

De Nobelprijs voor de vrede gaat dit jaar naar de Europese Unie. Maar Kees de Kort is niet onder de indruk. "Dat de EU hem krijgt is niet zo verrassend. Maar de timing is natuurlijk wel heel bijzonder."

De Kort noemt een paar andere momenten die volgens hem beter zouden zijn geweest. "Je zou ook denken aan 1989, de val van de muur. Dat heeft veel betekend voor de Europese Unie. Je zou ook de introductie van de euro kunnen noemen. Dat was Ook een belangrijke stap in de Europese eenwording."

"Maar nu zijn de problemen groot en ze worden nog groter. We zitten in een serieuze crisis waarvan het einde voorlopig nog niet in zicht is. Er zijn rellen op straat en er wordt gesproken over landen die uit de euro moeten. De Europese gemeenschap staat voor een grote crisis en krijg je op dat moment de Nobelprijs voor de Vrede. Ik snap het maar hij had al eerder gegeven moeten worden. [...] Of had even gewacht tot een moment waarop zou blijken dat de Europese gemeenschap met elkaar een oplossing had bedacht. Dan kun je zeggen; dat is helemaal goed. Er was een crisis, wij zijn eruit gekomen. Dat zou dan het bewijs zijn dat er geen oorlog meer komt in Europa."

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

9 mythes over zonne-energie

Zonnepanelen zijn duur, onrendabel en milieuvriendelijk. Tenminste, dat vertellen mensen je aan de borreltafel. Maar de waarheid is anders. hetkanWel prikt de 9 grootste mythes over zonne-energie voor jou door.

Om zonnepanelen te installeren moet je eerst je zakken flink legen. Maar dan heb je wel een kwart eeuw dezelfde lage energieprijs. Een gemiddeld gezin heeft een installatie nodig 8 tot 10.000 euro (incl. montage) om het hele huis van energie te voorzien. Op deze installatie zit 25 jaar garantie. Omgerekend betaal je dan zo'n 11 cent of minder voor elke kilowattuur elektriciteit, ongeveer de helft van wat je bij een regulier energiebedrijf betaalt. Lees ook: Hoeveel verdien ik met zonnepanelen?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Socialisme zal de rijken armer maken, maar ook de armen zullen armer worden

[video]

De Hongaars-Amerikaanse miljardair Thomas Petterffy geeft in de aanloop van de Amerikaanse verkiezingen miljoenen dollars uit aan een reeks filmpjes waarin hij waarschuwt voor socialisme.

‘Ik groeide op in een socialistisch land en ik heb gezien wat het met mensen doet. Er is geen hoop, geen vrijheid en geen prestatiedrang,’ aldus Petterffy, die fortuin maakte op Wall Street. ‘Mijn land werd armer en armer en dat zie ik nu ook hier gebeuren.’

Peterffy zou 5 à 10 miljoen dollar aan de campagne willen besteden en de spot zal op tv vertoond worden in Ohio, Wisconsin,  en mogelijk Florida.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Centrale banken kopen steeds meer... aandelen!

Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar toch is het de harde realiteit: steeds meer centrale banken kopen steeds meer aandelen. En hier zit zelfs een duidelijke logica achter. Ook de centrale bankiers beseffen dat een investering in staatsobligaties weinig tot niets meer oplevert. Dus wordt er logischerwijs naar alternatieven gezocht.

De centrale banken gelden als de meest conservatieve investeerders in de wereld, maar ook zij ontsnappen niet aan het gegeven dat op heel wat kortlopende obligaties een negatieve rente ingeleverd wordt. Dat geldt op de eerste plaats voor ‘veilige’ landen zoals Duitsland, landen waarvan de obligaties momenteel het populairst zijn onder beleggers… kan u nagaan!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Europese Unie wint Nobelprijs voor de Vrede

Voor haar bijdrage aan 54 jaar van 'vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa' heeft de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Dat heeft het Nobelcomité in Oslo bekendgemaakt.

Thorbjørn Jagland, voorzitter van het Nobelcomité, zegt dat de EU zich met succes heeft ingezet om Europa 'van een continent van oorlog tot een continent van vrede te maken'.