Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39146 tot 39150
Bron: wijwordenwakker.org
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Hoe Goldman Sachs de ECB kaapte

In September 2008, slaagde de toenmalige Minister van Financiën van de V.S. Henry Paulson, tevens voormalig Directeur van Goldman Sachs, erin om 700 miljard dollar los te peuteren van het Amerikaanse Congres, bestemd voor de redding van banken. Om dit voor elkaar te krijgen moest hij op z’n knieën voor het Congres bezwerend, dat het complete financiële systeem wereldwijd zou instorten, als er niet aan de reddingsoperatie zou worden meegewerkt en dat de bailout een eenmalige operatie zou zijn. Paulson’s pleidooi voor het TARP (Troubled Asset Relief Program), ondervond wel tegenstand vanuit het Congres en werd uiteindelijk verworpen.

In december 2011 kreeg de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, voormalig vice president van Goldman Sachs Europa, het voor elkaar om een lening aan Europese banken van 1000 miljard euro erdoor te drukken, zonder aan wie dan ook toestemming te hoeven vragen. In februari 2012 werd het verdrag tussen zeventien eurolanden getekend voor de oprichting van een permanent noodfonds, het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM), waaraan in de media nauwelijks aandacht werd besteed. Het ESM legt een open-eind financiële druk op de overheden van de eurolanden en laat de belastingbetaler opdraaien voor alle bedragen die de eurocraten controllers via het ESM gaan opeisen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012

Vele Amerikanen hebben minder dan $ 100 spaargeld

Vorige maand steeg het consumentenvertrouwen van de Amerikanen die $15,000-$25,000 per jaar verdienen fors van 43,5 tot 62,4, het hoogste niveau sinds april 2009. De reden van de plotse stijging is moeilijk te achterhalen, maar wat wel geweten is, is dat de helft van deze laagverdieners minder dan $ 100 op hun spaarrekening hebben staan. Niet bepaald een appeltje voor de dorst en houvast voor een sterk consumentenvertrouwen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Productie goudmijnen Zuid-Afrika 39% lager door stakingen

Bloomberg bericht dat de goudproductie van Zuid-Afrikaanse goudmijnen flink te lijden heeft onder tal van stakingen. De dagelijkse productie zou inmiddels 39% lager zijn dan normaal, omdat veel mijnwerkers het werk hebben neergelegd. Ze eisen een salarisverhoging die compenseert voor de inflatie.

De mijnwerkers die halverwege augustus het werk neerlegden in een platinamijn van Lonmin kregen onlangs een loonsverhoging van 22% toegekend, een verhoging die vier keer zo groot is als de officiële inflatie in Zuid-Afrika. Dit resultaat voedde de ontevredenheid van mijnwerkers elders in het land, waardoor er nieuwe stakingen uitbraken in diverse goudmijnen. Bij grote mijnbouwbedrijven als AngloGold Ashanti Ltd. (ANG) en Gold Fields Ltd. (GFI) is het werk ook (deels) neergelegd, waardoor de totale mijnproductie van Zuid-Afrika flink is ingezakt. Volgens Bloomberg hebben de stakingen in diverse goudmijnen tot gevolg gehad dat de dagelijke goudproductie nu 39% lager ligt dan normaal.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Zilver was beste belegging in derde kwartaal 2012

In de periode van begin juli tot eind september is de prijs van zilver het meest gestegen. De website Finviz houdt de prijzen van verschillende beleggingscategorieën in de gaten, uiteenlopend van hard commodities (metalen), soft commodities (voedingsmiddelen), goud, diverse valuta, obligaties en diverse aandelenindices.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Prijsstijging goud in 75 verschillende valuta

Op GoldSilver.com verscheen begin deze week een uitgebreide tabel die inzichtelijk maakt hoe de goudprijs zich heeft ontwikkeld van vele tientallen verschillende valuta. Van sommige valuta heeft u misschien nog nooit gehoord, maar het enige dat u hoeft te weten is dat alle valuta uit onderstaande tabel aan waarde hebben verloren ten opzichte van goud. Goud kan worden gezien als een soort barometer die de waardeontwikkeling van een valuta in kaart kan brengen.

[...]