Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 39146 tot 39150
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

'Grieken binnen halfjaar uit eurozone'

De Zweedse bewindsman denkt dat het hoogstwaarschijnlijk is dat het noodlijdende Griekenland de eurozone verlaat. ,,We moeten niet uitsluiten dat dit in de komende zes maanden gebeurt", zei hij tegen persbureau Bloomberg. De Europese leiders bereiden zich momenteel voor op de EU-top van komende donderdag en vrijdag in Brussel, waar onder meer wordt gesproken over de Europese schuldencrisis en het toezicht op de Europese banken.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Europa is failliet maar blijft het ontkennen.

Iedereen heeft - terecht - de mond vol van de schuldencrisis en de wegen om er uit te geraken. Om Europa te redden moeten wij echter ook snel de sociale schuld, die minstens even belangrijk is als de monetaire schuld, aanpakken.

De programma’s, die de landen in moeilijkheden - en de andere landen die aan de EU-criteria willen voldoen – opgelegd krijgen, zijn erop gericht in de budgetten te snoeien, ten nadele van de meest kwetsbaren. Minder sociale bescherming en een afzwakking van de het sociaal overleg zijn het doel.

Het gaat hier om een systematische ontmanteling van het sociaal model dat van Europa het continent heeft gemaakt waar geavanceerde democratieën tot nog toe de regel waren en de sociale ongelijkheden de uitzondering. De zuidelijke landen verkeren vandaag op sociaal vlak in nood, terwijl de ongelijkheden overal toenemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

'UBS ontslaat 2000 IT’ers'

De Zwitserse bankgigant UBS staat op het punt 2000 banen op de IT-afdeling te schrappen.

Dit vertellen anonieme bronnen tegenover de Zwitserse krant Tages-Anzeiger. De ontslagen zouden samenvallen met een nog nader te bepalen aantal ontslagen op de zakenbankafdeling van UBS.

Gevreesd wordt dat er uiteindelijk tot wel 20 procent van alle werknemers de laan uit worden gestuurd, ongeveer 12.000 man. UBS gaf eerder al aan in minstens 3500 banen te willen snijden, maar topman Sergio Ermotti vindt dit niet genoeg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Merkel gelooft in vooruitgang Griekse economie

Angela Merkel heeft zaterdag gezegd dat ze vindt dat de Griekenland vooruitgang boekt met bezuinigingen en hervormingen, hoewel dat langzamer gaat dan eerst werd verwacht.

Volgens Reuters zei Merkel in een wekelijkse videopodcast: "Ik heb de indruk dat ze stap voor stap vooruitgang boeken. Het is vaak langzamer dan we hadden verwacht, maar wat dat betreft moeten we Griekenland nieuwe kansen blijven geven."

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Goud voor de tweede week op rij in de min

Vorige week was al geen beste week voor de goudmarkt, maar ook deze week was een week voor goud die niet in de plus eindigde. Het verlies was weliswaar klein, maar toch ging er deze week 0,3% van de goudprijs af, waardoor de koers nu staat op 1766 dollar per troy ounce. Dit is daarmee de tweede week op rij dat de goudprijs geen stijging weet te realiseren.

Aanhoudende onzekerheid in voornamelijk Griekenland zorgen ervoor dat goud maar lastig van zijn plek afkomt. Daar komt ook nog de bezorgdheid van de markt kijken omtrent de uitspraken van de voorzitter van het IMF. Mevrouw La Garde zorgde er met haar uitspraken over Griekenland voor dat de markt onzeker werd over de situatie in Griekenland.