Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 3916 tot 3920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

‘Ik zal je leren hoe je rijk moet worden’, zegt personal finance goeroe Ramit Sethi

Ramit Sethi is een 34-jarige personal finance goeroe en auteur van de bestseller ‘I Will Teach You to Be Rich’. Hij is geobsedeerd in het proces dat nodig is om rijk te worden. Dat resulteerde in een checklist met 5 punten.

Ramit Sethi noemt zijn checklist de “Big Win Checklist”. De lijst bestaat uit de basis die nodig is om je leven te onderhouden. Al de rest is tijd en energie dat je kan spenderen aan leuke ideeën en projecten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

De lange termijn van de Brexit

De Britse economie groeit harder dan verwacht. Maar dat wil niet zeggen dat de gevolgen van de Brexit meevallen. ‘Dat is het verschil tussen de korte en de lange termijn. Het was niet te verwachten dat die economie onmiddellijk in elkaar zou vallen. Dingen gaan gewoon door.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Wereld installeert 500.000 zonnepanelen per dag, China 2 windmolens per uur

Het voorbije jaar heeft hernieuwbare energie een cruciale mijlpaal laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IEA).

Er werd vorig jaar immers voor een recordhoeveelheid van 153 gigawatt duurzame capaciteit aan het wereldwijde energienet toegevoegd. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het jaar voordien, maar bovendien vertegenwoordigden duurzame toepassingen meer dan de helft van de totale groei van het wereldwijde elektriciteitsnet.

De grootste toename werd opgetekend door een toevoeging van 66 gigawatt windturbines en 49 gigawatt zonnepanelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Amerikaanse olie-industrie weer springlevend

Begin oktober was het weer eens zover. De IPO van het bedrijf Extraction Oil & Gas werd een onverwacht groot succes. Het energiebedrijf haalde $633 miljoen uit de markt. Het was de meest succesvolle IPO in de sector sinds het midden van 2014, toen de olieprijs aan zijn val begon. Het succes van deze IPO was zo groot, dat andere bedrijven plannen maken om nog voor het einde van 2016 naar de markt te komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Zuid-Korea wil dreigementen Noord-Korea nucleair kunnen beantwoorden

Zuid-Koreaans president Park Geun-hye staat onder immense druk wegens een schandaal dat zich concentreert rondom haar vertrouweling Choi Soon-sil. Duizenden protestanten deden verspreid over heel Zuid-Korea een beroep op de president om verantwoordelijkheid te nemen en af te treden.

Een enorme bijeenkomst wordt zaterdag verwacht op Cheonggye Plaza in Seoul. Daarbij zal wederom worden gevraagd om het aftreden van de president.