Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3916 tot 3920
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Koopwoningen in oktober 5,6 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in oktober 5,6 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen zijn op jaarbasis wel minder hard gestegen dan in september en augustus.

In augustus werd nog de hoogste prijsstijging in veertien jaar gemeten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maandag. De gemiddelde koopsom was in oktober 247.673 euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

China investeert recordhoeveelheid in Verenigd Koninkrijk ondanks Brexit

Zoals gekend wil het Verenigd Koninkrijk volgend jaar uit de Europese Unie stappen, een stap die wereldwijde economische gevolgen zal hebben. Desondanks ziet wereldmacht China dit moment echter als een goede mogelijkheid om zwaar te investeren in Londen, met name met de bouw van een nieuw financieel district.

Het ziet er naar uit dat China volop door gaat met zijn plannen om een nieuw financieel district in Londen te financieren en uit te bouwen. Met name vier van China’s grootste banken hebben een eerste fase goedgekeurd van een enorme lening om het East End Dock om te bouwen tot een Aziatische financiële hub. Voor de eerste fase zal ongeveer 2 miljard euro geleend worden om deze werken te starten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Vrijhandelszone tussen China en Rusland aangekondigd

Wat reeds enige tijd zag aan te komen lijkt realiteit te worden, namelijk een vrijhandelszone tussen China en Rusland. Dit als tegengewicht voor het Westen welke onder Trump mogelijks net de omgekeerde weg op gaat.

Zaterdag werd het nieuws bekend gemaakt dat de economische grootmachten China en Rusland zullen streven naar een vrijhandelszone ins de Aziatisch-Pacifische regio. Dit nieuws werd bekend gemaakt in Lima door de Chinese minister van buitenlandse zaken op een meeting tussen beide landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Verenigd Koninkrijk gaat volop voor nieuwe investeringen om economie te stimuleren

Na de Brexit is het Verenigd Koninkrijk genoodzaakt maatregelen te nemen om de economie te ondersteunen en zodoende het beste uit de Brexit te kunnen halen. Dat hier een prijskaartje aan vasthangt is zeker maar dit schrikt de Britten tot op heden niet af. Een eerste zware investering werd alvast aangekondigd met het verbeteren van de infrastructuur.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Rusland voegt 40 ton goud aan reserves toe

Rusland heeft in oktober ruim 40 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank. Sinds het land in 2006 begon met goud kopen heeft ze nog nooit eerder in één maand zoveel edelmetaal gekocht als in de afgelopen maand. Met de aankoop van 1,3 miljoen troy ounce (40,43 ton) groeide de totale goudreserve van het land naar 1.583,17 ton. Tegen een waardering van $1.265 per troy ounce is de goudvoorraad van Rusland goed voor een marktwaarde van $64,43 miljard.