Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 39151 tot 39155
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Italië haalt 18 miljard op bij spaarders

Italië heeft donderdagavond 18 miljard euro opgehaald met de uitgifte van staatsobligaties aan vooral particuliere investeerders.

De opbrengst lag veel hoger dan bij eerdere vergelijkbare veilingen dit jaar en was veel groter dan vooraf voorspeld.

De veiling was hoofdzakelijk gericht op Italiaanse spaarders, maar ook institutionele investeerders toonden grote interesse, aldus de Italiaanse schatkist.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Het geld is op,de banken willen geen geld meer uitlenen.

Dat stelt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. De bond legde onlangs 23 hypotheekaanbieders het geval voor van een werkloos geworden huiseigenaar. Hij heeft moeite met het betalen van zijn hypotheeklasten en wil daarom verhuizen naar een goedkopere woning, die wel betaalbaar voor hem is.

Van de 23 geraadpleegde hypotheekverstrekkers weigeren 13 mee te werken aan deze oplossing, die overigens ook in het belang van de bank zelf is. Tot de weigeraars behoren Delta Lloyd, ING en Rabobank-dochter Obvion. De overige tien financiële dienstverleners, waaronder ABN Amro, Aegon, Rabobank en SNS Bank, geven aan alleen 'bij uitzondering' er over te willen nadenken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

AEX werkt lagere opening weg

De AEX begon lager, maar al snel is dat verlies verdwenen. ArcelorMittal en Douw Egberts winnen meer dan 2%.

De beurs in Amsterdam begon in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met verliezen. Tegenvallende resultaten van de Amerikaanse technologiebedrijven Microsoft en Google zetten de stemming onder druk. Al snel staat de AEX echter in het groen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

"Wakker worden Europa, de volgende storm is op komst!"

Matthew Lynn is een duizendpoot die met van alles en nog wat bezig is. Als financieel journalist schrijft hij regelmatig voor de Financial Times, maar zijn bekendheid heeft vooral te maken met het schrijven van de bestseller “Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis”.

Onder de naam Matt Lynn schrijft hij ook detectives en dat verklaart misschien waarom hij het spannende verhaal van de Eurocrisis op de voet blijft volgen. Lynn heeft nu een duidelijke boodschap voor iedereen die met de financiële wereld bezig is: “Wakker worden Europa, de volgende storm is op komst!”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Al vroeg Halloween bij Google

We dachten gisterenavond even dat het een Halloween-grap was, want het was even schrikken toen Google ‘out of the blue’ met de resultaten naar buiten kwam. Die werden ‘per ongeluk’ gepubliceerd, waarschijnlijk omdat ze ondermaats waren.

Wat blijkt nu? Advertising, de core business van Google, wordt getroffen door lager dan verwachte omzetten en dat is het gevolg van het achterblijven van de mobiele activiteiten. Daarmee wordt duidelijk dat mobile geen gemakkelijke advertentiemarkt is, een probleem waar ook andere spelers zoals Facebook mee te kampen hebben.

De search reus maakte een daling met 15 % bekend in de cost per clic (CPC), als gevolg van de machtsgreep die mobiel op internet heeft gepleegd. Echt nieuw is deze evolutie niet, want de CPC daalt al voor het 4de kwart op rij.