Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 39156 tot 39160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Ook Jim Rogers overweegt Rusland

Volgens Jim Rogers had Rusland in het verleden een totaal verkeerde economische aanpak. Het beloofde iedereen dat alles OK zou zijn als ze in Rusland investeerde, maar in de plaats namen ze alleen de investeringen aan en kwam er niets in de plaats. In het slechtste geval belandde men zelfs in de gevangenis. Het nieuwe beleid van Putin lijkt voor een ommekeer te zorgen.

Daarnaast heeft Rusland ook een goed converteerbare munt, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken. Rusland en zijn munt vertegenwoordigen momenteel een aantrekkelijk investeringsklimaat: stabiele politiek en een gigantische economie. Investeerders die er graag vroeg bij zijn, moeten nu naar Rusland kijken aldus Jim Rogers.

“Mr. Putin seems to be changing his attitude toward outside investors and toward inside investors, for that matter. He seems to be understanding that you can’t just take money away from people, you can’t just throw people in jail. He seems to be changing and if that is the case, and I am convinced it is, there are going to be pretty great opportunities in Russia, a staggeringly big country, lots of assets — it could be a great, great story.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Wall Street put moed uit banencijfer

Beleggers op New York waren donderdag positief gestemd dankzij een gunstige ontwikkeling in de eerste uitkeringsaanvragen. Verwacht wordt dat ook de banengroei exclusief de agrarische sector, die vrijdag bekendgemaakt wordt, meevalt.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 13.587,65 punten. De S&P 500-index steeg 0,7 procent tot 1461,25 punten en de Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 3144,47 punten.

Een uur voor de openingsbel bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen vorige week met 4000 stuks steeg tot 367.000. Het werd op Wall Street echter positief opgevat dat het aantal aanvragen voor de tweede week op rij onder 370.000 bleef. In de twee weken daarvoor werden er wekelijks meer dan 380.000 stuks ingediend.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, waarbij de markten een tweetal veilingen verwerkten, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) zijn belangrijkste rentetarief in lijn met de verwachting van beleggers handhaafde op het historisch lage niveau van 0,75%.

Van de 44 banken en denktanks die door Dow Jones Newswires ondervraagd werden voorzagen 41 geen verdere renteverlaging door de ECB. De markt keek dan ook vooral uit naar specifieke details over de herstart van het opkopen van obligaties. Via een dergelijk plan met de naam "Outright Monetary Transactions (OMT's)" zou de ECB ongelimiteerd staatspapier met een maximale loopduur van drie jaar opkopen van noodlijdende eurozonelanden, zonder daarbij een renteplafond in te stellen. Hiervoor moet door het betreffende eurozoneland, in dit geval Spanje, wel formeel een reddingsoperatie aangevraagd worden. Aangezien er geen landen zijn die dit tot op heden hebben gedaan, blijft de markt in onzekerheid over specifieke details van het voorgenomen obligatie-opkoopprogramma.

Tijdens de toelichting op het rentebesluit verklaarde ECB-president Mario Draghi donderdag dat de ECB geen obligaties zal opkopen onder het opkoopprogramma zolang landen de vereiste maatregelen nog aan het implementeren zijn. De ECB-president benadrukte dat OMT's geen vervanging zijn voor een gebrek aan markttoegang en niet geactiveerd zullen worden totdat volledige markttoegang is verkregen. Draghi wees er tevens op dat het nieuwe plan voor steunaankopen van staatsobligaties geholpen heeft de spanningen op de financiele markten te doen afnemen.

Bron: eenvandaag.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Pensioenmaatregelen: eerlijk of oneerlijk?

Ouderen konden de afgelopen week opgelucht ademhalen, want de aangekondigde fikse korting op hun pensioen is van de baan.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom liet vorige week weten dat de rekenrente wordt aangepast. Pensioenen mogen hierdoor reken met hogere toekomstige rendementen en daarom is korten minder of helemaal niet meer nodig.

Maar is dit nou de beste oplossing voor de problemen waar de pensioenfondsen voor staan? En wat zijn de gevolgen voor toekomstige generaties?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Zorgen over euro hinderen Spaans herstel'

De Spaanse economie kan zich niet oprichten zolang er twijfel is of de eurozone intact blijft. 

Dat zei de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos donderdag tijdens een bezoek aan de London School of Economics.

De Guindos zei ook vertrouwen te hebben dat Spanje slaagt in het oprichten van de zogeheten 'bad bank', waarin slechte leningen van financiële instellingen worden ondergebracht. Woensdag zei de minister al dat de bad bank in december opgetuigd zal zijn.