Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 39161 tot 39165
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Nikkei zet verliesreeks voort

De beurs in Tokio is vrijdag voor de vierde dag op rij lager gesloten. Zware koersverliezen van het Japanse mobieletelefoniebedrijf Softbank en retailer Fast Retailing wogen op de Japanse beurs. Daarnaast bleven beleggers voorzichtig in afwachting van Chinese handelsdata, die in het weekend bekend worden gemaakt.

De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8534,12 punten. De Japanse hoofdgraadmeter verloor deze week 3,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen in navolging van de late terugval van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast wordt gewacht op de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

,,De AEX begint rond 1 punt lager. Er is weinig nieuws. De IMF-vergadering is begonnen en men doet er alles aan om het te laten lijken dat de probleemlanden zich aan de afspraken houden zodat ze nieuwe leningen kunnen krijgen. Daarnaast is het uitkijken naar de cijfers van Amerikaanse banken, die naar verwachting goede resultaten laten zien. Elders in het Amerikaanse bedrijfsleven gaat het minder goed gezien de waarschuwing van chipmaker AMD'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

ECB bezit bijna 500 miljard aan goud

Ondanks het zware economische weer waarin Europa zit is het vermogen van de goudreserve van de ECB opgelopen tot 479 miljard euro. Dit blijkt uit de laatste taxatie van al het goud wat in handen is van de ECB. Ieder kwartaal wordt de goudreserve van de ECB opnieuw getaxeerd om de waarde te bepalen.

In totaal steeg de waarde van de goudreserve in de laatste drie maanden met 45,5 miljard euro. Over de hele linie in Europa zijn nu alle reserves ruim 3 triljoen euro waard. Er lijken dus genoeg middelen te zijn om de garantiestellingen te dekken die zijn afgesproken in het kader van het Europese noodfonds.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

'Sinds begin crisis 30 miljoen meer werklozen'

Sinds het begin van de financiƫle crisis zijn er wereldwijd 30 miljoen meer mensen zonder baan. Dat stelt Guy Ryder, directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Bovendien zijn bijna meer dan 40 miljoen mensen gestopt met het zoeken naar een baan.

Bron: demonocracy.info
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Visualisatie Oefening: De Balans van de Federal Reserve

The Federal Reserve (and other Central Banks) have been 'printing' money in recent years under various code-names, including Quantitive Easing (QE 1, 2, & 3), LTRO, SMP, TWIST, TARP and TALF, in order to bring unemployment down & speed up the economy. This article explains the failure behind the current money printing scheme and how banks, not people, get the money.