Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 39161 tot 39165
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Garantieregling Spanje in de maak'

De landen van de eurozone overwegen via het Europese reddingsfonds ESM een garantieregeling voor kopers van Spaans staatspapier op te tuigen. 

Op die manier zou een volledige Spaanse 'bail-out' worden voorkomen. Dat meldt persbureau Reuters donderdag.

Door garant te staan voor twintig tot dertig procent van elke nieuwe Spaanse staatslening zou Spanje volgens Reuters volgend jaar 150 miljard euro kunnen ophalen. Het plan zou volgens verschillende 'Europese bronnen' dertig tot vijftig miljard euro kosten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Beurzen zoeken naar richting

De Europese beurzen schommelden donderdag tussen winst en verlies. De rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England zorgden voor weinig vuurwerk op de aandelenmarkten. Beide centrale banken hielden hun kruit droog en lieten de rentetarieven onveranderd.

,,Het is een wisselvallige markt. Beleggers kijken de kat uit de boom. De beurzen zijn vlak voor het kwartaalcijferseizoen en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag zoekende naar richting'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Cyprus vraagt 11 miljard aan noodsteun

Cyprus staat al maanden zwaar onder druk door de grote economische problemen in Griekenland. De economie van het eiland is nauw verweven met die van Athene.

Cyprus klopte in juli aan bij de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie nadat de twee grootste banken van het land om financiële hulp hadden gevraagd. Zij hadden grote verliezen geleden op hun Griekse beleggingen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Goud deed goede zaken in september

Ook in September heeft de goudkoers de opmars voorgezet waar het in Augustus mee was begonnen. De goudprijs is in September in totaal met 5% gestegen, naar een koers van 1776 dollar per troy ounce. Goud begon de maand op een koers van 1691 dollar per troy ounce, en bereikte het hoogste punt op 21 september. Het edelmetaal bereikte op deze dag een prijs van 1784 dollar per troy ounce.

Daadkrachtige actie vanuit de Verenigde Staten en hoopgevende cijfers over de economische groei en het vertrouwen van de consumenten hebben ervoor gezorgd dat goud een stijgende lijn blijft doorzetten. Aankomende maandag zal het belangrijk worden wat het effect is van de maatregelen die door de FED en de ECB zijn ingezet. Mocht blijken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben dan zou de goudprijs in Oktober wel eens kunnen gaan dalen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Beurzen wachten op ECB

De Europese beurzen schommelden donderdag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

,,Het is een wisselvallige markt. Beleggers kijken de kat uit de boom. De beurzen zijn vlak voor het kwartaalcijferseizoen en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag zoekende naar richting. Ook wordt gewacht op de ECB. In Amsterdam gaat SBM onderuit na een kritisch artikel in de Noorse media over hetprobleemproject Yme", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.