Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 39161 tot 39165
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wall Street sluit met lichte winsten

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn donderdag licht hoger gesloten. Meevallende macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten zorgden voor gematigd optimisme, maar echt uitbundig was de stemming niet. Bij het luiden van de slotbel stonden kleine winsten op de borden.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde na een tamme handelsdag 0,2 procent hoger op 13.103,68 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1412,97 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog tot 2986,12 punten.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel'

Spanje is kapot en zal vanaf de grond herbouwd moeten worden. Een bailout gaat niet helpen. Daarnaast moeten de schulden van Griekenland worden kwijtgescholden en de banken worden ontdaan van rommel.

Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit. Hij voegt toe dat de regering Rajoy onmiddellijk moet aftreden vanwege falend crisisbeleid.

Hij acht het echter waarschijnlijker dat de trojka binnenkort op bezoek gaat komen en dan zal het volgens hem snel van kwaad tot erger gaan. Volgens Tissen gaat de situatie in Spanje de aankomende tijd verder verslechteren. Hij baseert zich onder meer op de afwaardering van de kredietwaardigheid van vijf Spaanse regio’s, te weten Andalusië, Murcia, Castillië-La Mancha, Catalonië en Extremadura.

Bron: gulfnews.com
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

IMF: Ook Italie heeft noodsteun nodig.

The International Monetary Fund called on the eve of a European Union summit for both Spain and Italy to seek Eurozone assistance to draw a line under the bloc’s debt crisis, but Rome has rebuffed the idea and Madrid seems likely to apply alone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

S&P verlaagt waardering Franse banken

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de waardering verlaagd van meerdere Franse banken, waaronder BNP Paribas. De bank BNP Paribas geldt als de op twee na grootste bank ter wereld, gemeten naar bezittingen. De bank werkt vooral in Frankrijk, Italië en België.

De waardering van van BNP Paribas is verlaagd wegens de tegenvallende conjunctuur. De waardering voor de lange termijn gaat naar beneden van AA naar A+.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Akkoord in goudmijnsector Zuid-Afrika

Vakbonden van mijnwerkers en grote goudmijnbouwbedrijven in Zuid-Afrika hebben een overeenkomst bereikt over loonsverhogingen. Daarmee komt een einde aan maanden van arbeidsonrust in de goud- en platinamijnen die aan tientallen mijnwerkers het leven hebben gekost.

De mijnwerkers in de goudmijnen krijgen er tussen de 11 en ruim 20 procent bij, zo bevestigde een organisatie van werkgevers donderdag. De vakbonden meldden dat de leden een nieuwe loonstructuur hadden geaccepteerd. 'Het ergste in de goudsector is voorbij', aldus een woordvoerder van de bonden.