Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 39181 tot 39185
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Bundesbank gaat zijn goudstaven natellen

De Duitse centrale bank gaat al haar goudstaven zorgvuldig controleren en deels repatriƫren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de goudreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

De 3.396 ton fysiek goud van de Bundesbank (waarde: 144 miljard euro) wordt bewaard op vier locaties. Iets minder dan de helft van de goudbaren ligt in de kelder bij de Federal Reserve in New York. De Bank of England in Londen en de Banque de France in Parijs beheren eveneens een deel van het Duitse goud (respectievelijk 450 en 374 ton). De rest ligt in Frankfurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Kwart Spanjaarden werkloos

Een kwart van de Spaanse beroepsbevolking is werkloos. Dat bleek vrijdag uit Spaanse overheidsdata over het derde kwartaal. Het werkloosheidspercentage kwam uit op exact 25 procent.

Economen rekenden vooraf in doorsnee op 25,1 procent. In het tweede kwartaal kwam de Spaanse werkloosheid nog uit op 24,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

AEX opent in het rood

De beurs in Amsterdam is vrijdag met rode cijfers geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen in navolging van de negatieve stemming in Aziƫ. Tegenvallende resultaten van het Amerikaanse technologieconcern Apple en webwinkelbedrijf Amazon zetten de koersen onder druk.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 327,82 punten. De MidKap-index daalde 0,7 procent tot 522,32 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,3 en 0,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Verkopen bedrijfsauto's verder achteruit

Nog meer tekenen van verslechtering:

De verkopen van bedrijfsauto's in Europa lopen verder terug door de economische crisis.

In totaal werden er in september 150.910 bestelauto's, bussen en vrachtwagens verkocht, een daling van 13,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Nederland bedroeg de afname zelfs 16,5 procent. Dat maakte de Europese branchevereniging ACEA vrijdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Kleine stimulans Japanse economie

Het Japanse kabinet zegt te hopen dat het pakket helpt de deflatie te stoppen en de economie te stimuleren. Het geld is vooral afkomstig uit reserves. Analisten denken dat de invloed van het pakket op de economie klein zijn. Ze vermoeden dat het pakket de druk op de centrale bank van Japan moet opvoeren, om de economie stimuleren en activa te blijven kopen.