Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 39181 tot 39185
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Duitse bunds licht hoger in ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend licht hoger, waarbij de markten een tweetal veilingen verwerken en verder in afwachting zijn van de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.

Spanje veilde tijdens de ochtendhandel een drietal leningen met respectievelijke looptijden van twee, drie en vijf jaar, waarmee in totaal EUR3,992 miljard opgehaald werd. Vooraf werd EUR3-4 miljard beoogd.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Fed stuwt grondstofprijzen omhoog

De Fed probeert, net als de ECB en de andere grote centrale banken in de wereld, de economie een oppepper te geven door het geldaanbod te verhogen en daardoor de prijs, oftewel de rente te drukken.

Gezien de historisch lage lange renteniveaus in de Verenigde Staten, maar ook elders in de wereld, lijkt dit beleid succesvol. Probleem blijft echter dat bedrijven en gezinnen niet willen investeren, waardoor het geld niet de gewenste weg naar de reële economie vindt. Wel zijn er neveneffecten die op termijn wel eens bijzonder nadelig kunnen uitpakken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Spanje leent tegen lagere rente

Spanje heeft donderdag 4 miljard euro opgehaald met leningen van 2 tot 5 jaar. De rente die over de leningen moet worden betaald, kwam in de meeste gevallen aanzienlijk lager uit dan bij vorige vergelijkbare veilingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Zo ziet de hyperinflatie in Iran eruit...

De crisis in Iran neemt hallucinante vormen aan. De bevolking komt steeds meer in opstand en de leiders van Iran weten niet meer van welk hout pijlen maken.

Veel van de toenemende onrust heeft te maken met de implosie van de Iraanse munt, de rial, die in de afgelopen weken de helft van zijn koopkracht heeft ingeleverd.

In Iran is er momenteel sprake van een regelrechte hyperinflatie, want veel van de goederen in de winkelrekken komen van buiten de Iraanse landsgrenzen en dienen aangekocht te worden in dollars, waardoor de prijzen in rial compleet door het dak gaan.

Bron: frontbencher.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

'Stapeling' regels banken leidt tot horrorscenario

De balansen van banken zullen hard getroffen worden door nieuw in te voeren regels voor deze financiële instellingen. VNO NCW vreest voor ,,een horrorscenario”, zo meldt de werkgeversorganisatie vandaag.

VNO NCW wijst op een onderzoek van adviesbureau KPMG, dat waarschuwt voor een krimp van de bankenbalansen met 200 miljard euro als de Nederlandse bankensector moet voldoen aan alle nieuwe eisen en regelgeving die op hen afkomt.  ,,Een horror-scenario dat grote schade kan toebrengen aan de Nederlandse economie en woningmarkt doordat er minder (en duurder) geld beschikbaar is voor krediet voor bedrijven en voor hypotheekverstrekking”, aldus VNO NCW.