Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 39181 tot 39185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

"Eurocrisis is nog maar halverweg"

In Europa voelen we iets wat als de stilte voor de storm kan omschreven worden. Iedereen kijkt naar iedereen, het pessimisme is alom aanwezig en toch stijgen de beurskoersen op de West-Europese beurzen. Daar is één belangrijke reden voor: er is overvloedig geld beschikbaar.

De Europese centrale bank heeft een bodem onder de markten gelegd door de ongelimiteerde aankoop van noodlijdende staatsobligaties van lidstaten aan te kopen. Een land in moeilijkheden hoeft maar te schreeuwen en het krijgt hulp, mits het aan een aantal welomschreven voorwaarden voldoet.

Roger Altman van Evercore Capital schrijft dat Spanje de dans niet zal kunnen ontspringen, de Spanjaarden zullen uiteindelijk gedwongen worden om het onvermijdelijke te accepteren. Maar daarmee is alle leed nog niet geleden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

72.367 mensen met betalingsproblemen hypotheek

Het aantal mensen met ernstige achterstanden met hun hypotheek loopt hard op, blijkt uit de hypotheekbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het FD schrijft er over vanmorgen.

Aan het eind van het jaar verwacht het BKR 76.000 mensen met betalingsachterstanden op hun hypotheken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Nikkei zet verliesreeks voort

De beurs in Tokio is vrijdag voor de vierde dag op rij lager gesloten. Zware koersverliezen van het Japanse mobieletelefoniebedrijf Softbank en retailer Fast Retailing wogen op de Japanse beurs. Daarnaast bleven beleggers voorzichtig in afwachting van Chinese handelsdata, die in het weekend bekend worden gemaakt.

De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8534,12 punten. De Japanse hoofdgraadmeter verloor deze week 3,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen in navolging van de late terugval van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast wordt gewacht op de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

,,De AEX begint rond 1 punt lager. Er is weinig nieuws. De IMF-vergadering is begonnen en men doet er alles aan om het te laten lijken dat de probleemlanden zich aan de afspraken houden zodat ze nieuwe leningen kunnen krijgen. Daarnaast is het uitkijken naar de cijfers van Amerikaanse banken, die naar verwachting goede resultaten laten zien. Elders in het Amerikaanse bedrijfsleven gaat het minder goed gezien de waarschuwing van chipmaker AMD'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

ECB bezit bijna 500 miljard aan goud

Ondanks het zware economische weer waarin Europa zit is het vermogen van de goudreserve van de ECB opgelopen tot 479 miljard euro. Dit blijkt uit de laatste taxatie van al het goud wat in handen is van de ECB. Ieder kwartaal wordt de goudreserve van de ECB opnieuw getaxeerd om de waarde te bepalen.

In totaal steeg de waarde van de goudreserve in de laatste drie maanden met 45,5 miljard euro. Over de hele linie in Europa zijn nu alle reserves ruim 3 triljoen euro waard. Er lijken dus genoeg middelen te zijn om de garantiestellingen te dekken die zijn afgesproken in het kader van het Europese noodfonds.