Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 39196 tot 39200
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Wall Street voorzichtig hoger

De Amerikaanse effectenbeurzen stevenden woensdag af op hogere slotstanden. Gunstige macro-economische indicatoren uit de Verenigde Staten wogen zwaarder dan minder goede berichten uit Europa en China.

Ook wordt uitgekeken naar het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Mitt Romney en Barack Obama.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot vlak op 13.481 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1448 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,3 procent tot 3129 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Olieprijs hard onderuit

De olieprijs ging woensdag hard onderuit. Teleurstellende economische indicatoren uit Europa en China versterkten de zorgen bij beleggers over de afnemende vraag naar olie.

De Amerikaanse olieprijs daalde woensdag met 4,3 procent tot 87,83 dollar per vat. Brentolie verloor 3 procent tot 108,17 dollar per vat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

'Crisis duurt zeker 10 jaar'

Het duurt zeker 10 jaar vanaf het begin van de financiƫle crisis voordat de wereldeconomie weer in goede vorm is.

Dat zei topeconoom Olivier Blanchard van het IMF woensdag tegen de Hongaarse nieuwssite Portfolio.hu.

Blanchard bepleit in het interview een grotere solidariteit tussen leden van de eurozone en meer integratie in fiscaal en economisch beleid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Olieprijs gedaald na QE3

Sinds QE3 is de olieprijs zo'n 8% gedaald. Een vreemde beweging, aangezien de prijs van andere grondstoffen is gestegen en dan met name de prijs van edelmetalen. Olie is één van de belangrijkste grondstoffen ter wereld. Een hoge olieprijs is funest voor de economische groei. Dat hebben we gemerkt in 2008, toen de olieprijs naar zo'n $150,- per vat steeg. Momenteel wordt een vat WTI voor zo'n $92,- verhandeld.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Het begin van hyperinflatie in Iran ?

Foute boel in Iran. De Iraanse valuta, die men de rial noemt, is in 2012 al met zo'n 80% in waarde gedaald. Maandag 1 oktober daalde koers van de rial met maar liefst 17% en de koers van de Iraans rial noteert hierdoor op het laagste niveau ooit. Beginnen de financiële sancties van het Westen effect te hebben? De waarde van de valuta in Iran moet het in ieder geval ontgelden.

Iran heeft in de afgelopen jaren overeenkomsten gesloten met India, China en Japan om olie niet meer in dollars af te rekenen. Tevens zou Iran, volgens een aantal Westerse landen bezig zijn met het ontwikkelen van een atoombom. De Verenigde Staten was not amused en het Westen kwam met een olieboycot, waardoor de Iraanse olieproductie momenteel flink stagneert.

[...]