Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 39201 tot 39205
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Tijdlijn van de Europese schuldencrisis

De Britse krant The Guardian heeft op haar website een grafische tijdlijn geplaatst waarin belangrijke gebeurtenissen in de Europese schuldencrisis overzichtelijk zijn samengebracht. De nieuwsfeiten die sinds 19 oktober 2009 hebben plaatsgevonden zijn apart weergegeven voor alle landen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de schuldencrisis.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Bank of England kocht bijna alle nieuwe obligaties van Britse overheid

De Britse overheid heeft net als veel andere Europese overheden een hoge staatsschuld en een tekort op de begroting. Toch kan het land voor minder dan 2% lenen, bijna even goedkoop als de VS en Duitsland. Het geheim? De helpende hand van de Bank of England. Sinds begin augustus kocht de centrale bank voor £32 miljard aan Britse staatsobligaties, terwijl het Britse ministerie van Financiën in diezelfde periode voor £34,3 miljard aan nieuwe obligaties uitschreef. Het tekort werd vrijwel volledig met de geldpers gefinancierd.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Waarom hyperinflatie waarschijnlijk is (deel 2)

[... ...]

Je kunt deze niveau's van welvaart nog iets vereenvoudigd weergeven: er is een fysieke wereld (primaire en secundaire welvaart) en een monetaire wereld (alle papieren claims op welvaart). De monetaire wereld is als ware een nieuwe laag die over de fysieke wereld is heen gelegd. 

[... ...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Spanje moet nu hulp vragen vooraleer de markten het land op de knieën dwingen

Hij is als dusdanig misschien niet bekend, maar Josef Bonnici is wel degelijk één van de bestuurders van de Europese centrale bank. Bonnici heeft een goede raad achter de hand die hij aan de buitenwereld wil kenbaar maken: Spanje moet hulp vragen vooraleer de markten het land dwingen om dat te doen.

In een interview met de Wall Street vertelde Bonnici dat het gevaar dreigt dat Spanje zich in slap laat wiegen. Daardoor zou de noodzaak om hulp aan te vragen plots minder urgent lijken. Schijnt bedriegt echter, de crisis zou wel eens veel sneller voor de deur kunnen staan dan de Spanjaarden vermoeden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Amerikaanse schuld het laagst in 6 jaar

De totale Amerikaanse schuld, inclusief gezinnen, bedrijven, locale en federale overheden,… is op zijn laagste niveau beland sinds 2006. De totale schuld bedraagt momenteel 3,29 keer het bruto binnenlands product. Een jaar geleden piekte deze nog op 3,59 keer het bbp.

De nationale schuld in Amerika is nog maar de enige schuld die stijgt. Deze schuld is de meest houdbare schuld van alle schulden, de anderen die vatbaarder zijn voor een default, worden massaal verminderd.

De kredietschuld van de Amerikaanse gezinnen is bijvoorbeeld fors gedaald sinds het uitbreken van de crisis. Enkele jaren geleden bedroeg deze bijna evenveel als het bbp, nu is de ratio nog maar 0,83 van het bbp.

[...]